Автор Гілка: Автопілот  (Прочитано 41839 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Автопілот
« Відповідей #45 : 2010-12-27 14:52:34 »
Я не зрозумів, ви будете вираховувати імовірну швидкість літака? Добре, що ви не працюєте ні в Антонова, ні в Boeing, ні в Airbus.  :)
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Ubuntu_Linux

• Графоман
  • дописів: 275
« Відповідей #46 : 2010-12-27 17:53:53 »
Це аналіз даних. Який оправдує очікування теорії.
 :) Це ж цікаво!
І до речі як ви обчислите середню швидкість?
« Змінено: 2010-12-27 20:02:44 від Ubuntu_Linux »

Відсутній Ubuntu_Linux

• Графоман
« Відповідей #47 : 2010-12-29 15:27:57 »
Як і обіцяв, демонстрація роботи G-sensor та інтернет каналу.

8-) Дивіться відео!

----------
М.: Червоний - то для нас з Re.
« Змінено: 2010-12-29 19:36:51 від Ubuntu_Linux »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #48 : 2010-12-29 16:29:03 »
То я не зрозумів, воно само летітиме, чи кермуватиметься із землі?

P. S. Затримка - то нічого, он у Вояджерів вона куди більша.
« Змінено: 2010-12-29 16:30:02 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Ubuntu_Linux

• Графоман
« Відповідей #49 : 2010-12-29 16:46:39 »
Воно буде саме летіти, але можна буде корегувати курс (точку)+отримувати дані з борту літака.

Хто підкаже сайт, де є зображення бортових приладів літака в хорошій якості?
Не зрозумів:  
Цитата
Вояджерів
« Змінено: 2010-12-29 17:20:57 від Ubuntu_Linux »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #50 : 2010-12-29 18:27:17 »
Поставте якийсь симулятор літака - буле вам зображення авіоніки.
Не зрозумів:  
Цитата
Вояджерів
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D1%8F%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%80_%28%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BC%D0%B0%29
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Ubuntu_Linux

• Графоман
« Відповідей #51 : 2010-12-29 19:17:11 »
Поставте якийсь симулятор літака - буле вам зображення авіоніки.
Та ну, це треба ставити симулятор.... , мені потрібні всього картинки.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #52 : 2010-12-29 20:03:39 »
1. Flight Gear безкоштовний, навіть входить до деяких дистрибутивів Linux (в Debian є)
2. Зліт та посадка, вочевидь, будуть виконуватися вами вручну, тому варто потренуватися наперед, щоб не розбити свій апарат в майбутньому.
Шукав в Google по слову авіоніка, чітких великих картинок не знаходив. БІльше не шукав.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Ubuntu_Linux

• Графоман
« Відповідей #53 : 2010-12-29 20:32:45 »
1. Flight Gear безкоштовний, навіть входить до деяких дистрибутивів Linux (в Debian є)
2. Зліт та посадка, вочевидь, будуть виконуватися вами вручну, тому варто потренуватися наперед, щоб не розбити свій апарат в майбутньому.
Шукав в Google по слову авіоніка, чітких великих картинок не знаходив. БІльше не шукав.
Так я не перший день в моделізмі.  8-)

Та і я шукав, але не знайшов, потрібно буде копати глибше...
Якщо хтось зустріне картинки, то майте на увазі.
« Змінено: 2010-12-29 20:40:29 від Ubuntu_Linux »

Відсутній Ubuntu_Linux

• Графоман
« Відповідей #54 : 2010-12-29 21:00:34 »
Тут, так подумав, що при успішній реалізації проекту, я можу забрати багато хліба  у контор які виробляють автопілоти на основі мікроконтроллерів, адже в мене буде все основано на телефоні, тобто людина краще купить телефон (або він уже є ) яких як говна, чим буде купувати вузькоспеціалізовану шнягу за ще більші гроші. Ну принаймі для "попробувать".

Відсутній Ubuntu_Linux

• Графоман
« Відповідей #55 : 2010-12-29 21:04:17 »
Отака фігня в конкурентів:
Пропонуйте свій дизайн для ПК версії клієнту.
 :P

Відсутній Ubuntu_Linux

• Графоман
« Відповідей #56 : 2010-12-30 19:55:24 »
:ps: Для історії потрібно зіфіксувати деякі моменти.
Невеликий відео звіт

Отчет по проекту uaAvtopilot за 2010 р.
Розділи:
1) З чого все починалося.
2)Які технології вдалося реалізувати.
3)Що потрібно реалізувати.
4)Яким буде кінцевий продукт.
5)Що буде виконуватися в найближчому майбутньому.

1) З чого все починалося.
Спершу було захоплення, технологією польотів по камері із виводом на екран всіх параметрів польоту.То було щось! Далі постало питання: "Цікаво,а я зможу реалізувати щось подібне?", але як реалізувати і на чому реалізувати? Це питання не з простих, так як для RC-літаків польоти по камері реалізовані на мікроконтроллерах, тобто на низькорівневій мові програмування (біти, байти), а мені не хотілося морочитися з ними + потрібно знати специфіку конкретного мікроконтроллера. Не довгодумаючи я прийшов до висновку , що непогано було б запихнути на борт літака повноцінний компютер на базі технології intel Atom , так як цей варіант був  найбільш дешевим та це дозволело б витягти всі соки з електроніки.Але тут постало питання про габарити такого дивайсу та його стійкість до тряски й деформацій. В кінці-кінців було зроблено ставку на мобільний телефон, вага в нього 100грам, габарити маленькі, доступність все включено. Про пиз*еж на форумі на цю тему я промовчу.
Роблячи висновки до першого розділу, варто зазначити, що проект розпочинався з чистого не заплямованого аркушу паперу А4 і в процесі на ньому зявлялися формули, ідеї, розрахунки.

2)Які технології вдалося реалізувати.
Отже, мені вдалося навчитися працювати на мобільному телефоні з такими технологіями як GPS, Accelerometer, G-sensor,запис та зчитування данних з карти памяті телефону, графічне відображення обєктів на екрані телефону, вихід в інтернет з телефону, реалізація передачі текстових данних з телефону на лептоп через інтернет.

Те що вдалося реалізувати, вище сказане, вже саме по собі являється "мировым достижениям". В процесі я дізнався багато нового та пізнавального.

3)Що потрібно реалізувати.
Потрібно навчитися працювати з камерою телефона+вспишка, щоб можна було робити знімки в польоті,записувати відео, відправляти SMS, MMS, навчитися відтворювати та записувати звук з мікрофону, навчитися відправляти файли через інтернет, та робити звінкі (звукові та відео) через інтернет, обмін даними через блютуз. Та у вигляді окремого чіпа модуль зблютуз який буде приймати дані та безпосередньо керувати електронікою літака, реалізувати безпосередне керування польотом.

Зібрати це все до купи +написати відповідний кліент для лептопа, а також для другого мобільного, який би заміняв лептоп.

Як бачите, фронт роботи дуже великий і тяжкий!

4)Яким буде кінцевий продукт.
Мобільний телефон + блок безпосереднього керування електронікою + програмне забезпечення = автопілот.

5)Що буде виконуватися в найближчому майбутньому.
Планую допиляти роботу з передачою данних(файли,звук,відео) по інтернету та допиляти логгер, щоб можна було записувати всі дані які можна дістати. Провести випробування в польоті всіх данних.

З новим роком! :)
« Змінено: 2010-12-30 19:58:23 від Ubuntu_Linux »

Відсутній Ubuntu_Linux

• Графоман
« Відповідей #57 : 2011-01-01 23:23:59 »
Реалізував передачу файлів між двома кліентами,   що дозволить пересилати реальні фотки в польоті. Плюс майже реалізував голосовий звязок, просто на телефоні не чутно звуку, але мікоофон працює, тобто на компютері звук чути. Ще хотілося б реалізувати живе відео, але там не так все просто, хоча я в цьому не експерт. А ще виникла ідея керувати  літаком не окремими повідомленнями, а єдиним потоком даних, що дозволило б усунути  пів секундну затримку. Якщо в когось є ідеї то висловлюйте їх, не бійьеся.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #58 : 2011-01-02 14:17:52 »
що дозволить пересилати реальні фотки в польоті.
Треба терміново шукати літературу по ракетному моделюванню і будувати сяку таку зенітку, щоб цей пан мене не фоткав.  :)
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #59 : 2011-01-03 09:36:42 »
Клас. Я у захваті. Щойно отримав свій htc і схоже я знаю чим займатимусь найближчим часом. Взагалі, НМД, задача експорту даних датчиків телефону через мережу (типу gps, g-сенсор і тд) цікава в собі безвідносно до авіамоделювання. Я б зовсім не проти спробувати використати свій телефон як кермо в грі або ж просто як пристрій керування там де це буде зручно. Можливо, комусь відомо про вже закінчені реалізації подібних задумів (прямим експортом символьних пристроїв або через будь-який прокотол) для Android? Поділіться, будь ласка.

Щодо затримок, то тут очевидно варто чітко визначити, чим саме вони зумовлені (xmpp чи інтернет-канал) і по можливості позбавлятися цих ділянок. Якщо саме xmpp, то можна спробувати створити власну систему клієнт-сервер з простим текстовим протоколом, звісно з врахуванням усіх особливостей вашої системи (наприклад, розділити канали для передачі команд на літак і видачі нам даних і тп).
dd if=/dev/zero of=/dev/null