Клас. Я у захваті. Щойно отримав свій htc і схоже я знаю чим займатимусь найближчим часом. Взагалі, НМД, задача експорту даних датчиків телефону через мережу (типу gps, g-сенсор і тд) цікава в собі безвідносно до авіамоделювання. Я б зовсім не проти спробувати використати свій телефон як кермо в грі або ж просто як пристрій керування там де це буде зручно. Можливо, комусь відомо про вже закінчені реалізації подібних задумів (прямим експортом символьних пристроїв або через будь-який прокотол) для Android? Поділіться, будь ласка.
adb forward dev:.. dev:...
Клас. Я у захваті. ....Щодо затримок, то тут очевидно варто чітко визначити, чим саме вони зумовлені (xmpp чи інтернет-канал) і по можливості позбавлятися цих ділянок. Якщо саме xmpp, то можна спробувати створити власну систему клієнт-сервер з простим текстовим протоколом, звісно з врахуванням усіх особливостей вашої системи (наприклад, розділити канали для передачі команд на літак і видачі нам даних і тп).
Щодо зміни ip-адреси, то можна також подивитися в бік dyndns, ну й взагалі безліч workaround. Цікаво, що трапиться у випадку повної інтернет-з'єднання. Ваша система передбачає керування голосом?
Цитата: borman від 2011-01-03 09:36:42Клас. Я у захваті. ....Щодо затримок, то тут очевидно варто чітко визначити, чим саме вони зумовлені (xmpp чи інтернет-канал) і по можливості позбавлятися цих ділянок. Якщо саме xmpp, то можна спробувати створити власну систему клієнт-сервер з простим текстовим протоколом, звісно з врахуванням усіх особливостей вашої системи (наприклад, розділити канали для передачі команд на літак і видачі нам даних і тп). У випадку написання власного кліент-скервер:Тут насправді є ще один підводний камінь, так як у випадку disconnect одного з двох (а можливо й більше) клієнтів, буде втрачена IP адреса і клієнт не знатиме куди пересилати дані! Але, щоб такого уникнути, можна реалізувати, при повторному connect, передачу IP адреси через сервер Jabber, і система вже знатиме один одного і може використовувати власний клієнт-сервер. Отак. А взагалі потрібно подумати над тим, щоб передавати інфу не окремими повідомленнями, а одним потоком данних (Як передача звуку), що фактично аналогічно вище сказаному. Це повинно мінімізувати затримку в часі!!!Да, доречі, ця затримка 0.5-1 сек. Хто підкаже про реалізацію передачі відео через інтернет?
Ніхто не хоче підняти власний стартап на тему "керування побутовими приладами з телефону через вихід для гарнітури"? :-)
З такою затримкою думаю літати можна. А як на рахунок такого тесту запустити передачу на час 45 хв і подивитися скільки буде провалів і який середній час обміну даними.