Доброго вечора пані і панове
Нещодавно виникла потреба у створенні скрипта на bash (shell), що запускатиметься періодично для створення короткого звіту про стан сервера та отримуватиме команди по створеню повного звіту, все добре крім того, що звіт він писатиме в IRC канал і звідти братиме адресовані йому команди. Проблема лиш в тому, що не знаю як в shell відправити повідомленні через IRC і звідти отримати (головне надіслати, отримати то вже можна і потім поламати голову). Треба щось просте і легке, бо не хочеться тримати повноцінний IRC клієнт з GUI чи щось подібне, знаю є консольні клієнти бо сам ними користуюся, але вони не дають змоги просто надіслати повідомлення shell командою чи нею отримати. Знаходив ботів, але мені не треба повноцінного бота з БД і т.д., бо це зайве навантаження, булоб добре бот який лиш під'єднується, надсилає, отримує, від'єднується але лиш по команді, не підіймаючи в сто раз більші за себе БД і скрипти для автоматичної відповіді і т.д. Тобто якогось бота-полуфабріката чи щось подібне, проста програмка, яка стартує на прохання і зупиняється так само. Що порадите?