Автор Гілка: Прозорість в іксах на радеонах  (Прочитано 2711 раз)

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • SuSE9.3 user
Доброго часу доби! Маю таку проблему, відеокарта у мене радеон 9600, дрова fglrx стоять, 3д є, все чудово.
Але коли включаю прозорість в кде, чомусь все починає глюкавити. Чи є хтось із подібною проблемою?
Доречі в xorg.conf написав:
Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
Option "RENDER" "Enable"
EndSection

Section "Device"
Option "backend" "true"
Option "AllowGLXWithComposite" "true"
... налаштування драйвера
EndSection
Лінукс - дружелюбна система, але розбірлива в друзях

Відсутній MoD

• Кореспондент
  • дописів: 161
Re: Прозорість в іксах на радеонах
« Відповідей #1 : 2005-12-19 22:13:41 »
Маю вас розчарувати... ATI поки що не підтримує Composite. І разом з 3D воно не паше. І навіть Option "AllowGLXWithComposite" "true" вас не врятує:( Вона дійсна для драйверів від Nvidia, у них працює (хоча не без глюків). В ATI кажуть, що будуть підтримувати це розширення тільки тоді, коли воно стабілізується в Х. Кажуть, що в відкритих дровах воно працює, але там погана підтримка 3D на чіпах >= r300.

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #2 : 2005-12-20 03:14:32 »
Дякую. Ну що ж якщо так... Хоча мені чесно кажучи байдуже на 3д, мені б на прозорість глянути! Чому воно навіть без 3д не паше? Чи аті ВЗАГАЛІ не підтримує композит?
« Змінено: 2005-12-20 03:15:49 від john_yashchenko »

Відсутній MoD

• Кореспондент
« Відповідей #3 : 2005-12-20 20:13:39 »
Не підтримують. Якщо вам пофіг 3D, то можете спробувати драйвери з XOrg, але для цього доведеться встановити який -небудь RC XOrg 7.0.0, бо в попередніх підтримка r300 просто жалюгідна.

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #4 : 2005-12-20 23:01:30 »
Добре, я зрозумів. Я наштохнувся у вікіпедіі на статтю, де йшлося про налаштування прозорості на радеонах, але там йшлося про стандартний драйвер від x.org. А у мене від аті, отже нічого не залишається робити, як сидіти і чекати.  :(

З.І. Ненавиджу аті!  >:(

Відсутній MoD

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2005-12-21 18:27:50 »
Цитата
З.І. Ненавиджу аті!
Не ви єдині:) Але взагалі-то їх можна зрозуміти - вони не підтримують будь-що, що ще не є стабільним... Як от тестові ядра чи експериментальні розширення.

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #6 : 2005-12-21 22:00:15 »
Ні нмд спава не в тому. Просто аті з самого початку орієнтуються на directX (= на майкросакс), отож не дуже турбуються про підтримку альтернативних систем. Оно драйвери під оффтопік штампують, а коли останній під лінукс вийшов?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2005-12-22 01:19:35 »
Вони і для офтопіків не дуже добре пишуть. Коли починаю радеона комусь налаштовувати то й не знаю що коли вийде. Особливо якщо картка з нижнього цінового сегменту.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #8 : 2005-12-22 08:23:30 »
Ех, ну й де ви були кілька місяців назад, коли я собі також необережно Радеон взяв, 9250-й. Нарікань, щоправда, наразі не маю, але мабуть лише із-за того, що не маю потреби ані в 3Д, ані в прозорості. Наразі. Але мо як трохи розкидаю роботу, то спробую запустити на своєму Дебі і якусь кваку і ще щось таке - молодість згадати... Бачу, що назгадуюсь по самі помідори  :-/
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #9 : 2005-12-22 11:59:54 »
2 miwa
:D та ні не все так погано!
3д працює ще нормально, до того ж Ваша відяха підтримується натівним драйвером іксів (а він нмд набагато менше глючний, ніж атішний). Так що не переймайтесь ;)

Відсутній MoD

• Кореспондент
« Відповідей #10 : 2005-12-22 21:35:56 »
Цитата
Оно драйвери під оффтопік штампують, а коли останній під лінукс вийшов?
Та ось на цьому чи минулому тижні останній вийшов:) От штампують вони їх зразково... Спочатку робили щодва місяці, тепер кожного місяця. І вдосконалюють їх поступово. Спочатку стабільність, потім швидкість і нові можливості. До того  ж, на відміну від їх конкурента NVidia, драйвери під Лінукс вони почали робити порівняно недавно. На собі вже давно глюків пов'язаних з відео не відчуваю. Так, були проблеми, але більшість з них вже давно викоренили (витоки пам'яті там всілякі, глюкаві розширення OpenGL і т.п.)

Відсутній whasup

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
« Відповідей #11 : 2006-01-29 02:47:30 »
не знаю чому ви так на аті наїхали, у мене ATI Radeon 9000 pro, що мандрейк, що альт лінух проблем не маю з прозорістю, за 3д не скажу бо не грався. ця карта в мене близько 3-х років, правда тоді в мене вінда була, а зараз прикол маленький маю, є підозри на відео.
в мене монітор LG flatron f700, якось я сижу у вінді і мені щось дуже неподобалось, а що не міг знати, поки не допетрав, що щось з частотою сталось. я в настройки вінди, там все нормально 85 Гц, а клацнув на меню (на панелі монітора) і побачив те що мене дратувало, реально було лише 60, почав мутити настройки і нічого не добився, навіть 200 ставив, і драйвер міняв і ще багато речей робив, але 85гц не добився.тоді я зібрався з духом і поставив лінукс (просто місяць тому я його ненароком накрив і потім не мав часу знову поставити, ніяк до компа не міг долізти) там ситуація була трохи краща, 70гц, але не більше, щоб я не робив одне і теж. тепер не знаю що мутити, доречі з монітором все гуд, я його підключив до іншого компа і там він давав законні 85. може хтось щось знає допоможіть пліз.

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #12 : 2006-01-29 09:49:48 »
Якщо у вас radeon 9000 то прозорість буде працювати, бо найвірогідніше, що у вас стандартний драйвер іксів - radeon. І 3д також повинно працювати. А у мене драйвер від ATI - fglrx. На ньому композіт дико глючить. І невідомо коли виправлять. :( Щодо монітору, важко сказати щось конкретне.
« Змінено: 2006-01-29 09:50:07 від john_yashchenko »

Відсутній whasup

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
« Відповідей #13 : 2006-02-01 01:00:46 »
у мене такий же драйвер. може в тебе з драйвером проблеми,спробуй десь в неті пошукати ще якийсь, або може це через дистриб.
щодо монітора, я трішки розчихлив, це не в карті діло. я поставив ALT Linux Master 2.4 і ситуація виявилась ще кумеднішою. від нає лише 1024*768 70Гц, а 800*600 85Гц, отакий прикол. я пробував правити x11config, але нічого не добився.
може хтось знає, хелп плізя!

Відсутній MoD

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2006-02-02 17:37:41 »
Якщо у вас версія драйверів від АТІ >=8.16, то спробуйте вписати в xorg.conf наступне:
Option          "ForceMonitors" "crt1,nocrt2,notv" А на дровах АТІ справжня прозорість через Composite таки не працює... Так звана "прозорість" через копіювання частинки зображення на стільниці в бекґраунд віконця звісно працюватиме:)
Цитата
Якщо у вас radeon 9000 то прозорість буде працювати, бо найвірогідніше, що у вас стандартний драйвер іксів - radeon
Із дровами з XOrg-7.0 працювати буде і на >=r300 і може навіть з 3D.