Автор Гілка: проблема з друком  (Прочитано 2803 раз)

Відсутній uzvar

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
проблема з друком
« : 2006-05-12 03:00:38 »
  Не можу нічого друкувати на своєму Xerox Phaser 3120, не зважаючи на встановлений драйвер від розробників, хоча принтер у системі видно. Якщо відсилати документ на друк, коли принтер у режимі очікування, він прогрівається, після чого заспокоюється і ... нічого :( Друкувати має наче з допомогою lpr... Система - Mandriva 2006. Що порадите?  :-/

Praporshic

• Гість
Re: проблема з друком
« Відповідей #1 : 2006-05-12 12:13:10 »
Встановіть його зі стандартним драйвером від CUPS як Samsung ML1710 - перевірено на 10 зв'язках цих принтерів та Mandriva 2005/SuSE 9.2. Працює нормально.

Відсутній uzvar

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2006-05-12 16:37:39 »
Встановіть його зі стандартним драйвером від CUPS як Samsung ML1710 - перевірено на 10 зв'язках цих принтерів та Mandriva 2005/SuSE 9.2. Працює нормально.

Хм, дійсно запрацювало. Щиро вдячний. Але поясність, будь-ласка, мені малограмотному - як то може бути, що драйвер розробників відмовлявся друкувати, а зі стороннім - все у нормі? Чи то у мене просто руки такі... :)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2006-05-13 01:25:47 »
А Ви порівняйте ці два пристрої  ;)
Підказую відмінності: написи на корпусі та наклійка на задній частині (коробку та інструкцію до уваги не беремо). Ще - дата виробництва. І все.

Відсутній LionKR

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #4 : 2006-08-23 17:31:50 »
У мене Canon Pixma IP 1000, допоможіть знайти драйвера під Linux RedHad!!!

Відсутній MoD

• Кореспондент
  • дописів: 161
« Відповідей #5 : 2006-09-01 22:00:46 »
У мене ip2000. Рідних наче немає, але пашуть дрова для Canon BJC 7100 з пакету gimp-print (нова версія називається gutenprint). Щоправда з обмеженнями:( І треба виставляти опцію насичення (density) на 2.0, інакше друкує дещо тьмяно. Ще є драйвери Turboprint - вони значно кращі, але платні.

Відсутній uzvar

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2006-10-12 06:42:32 »
У того ж Xerox Phaser (встановлений як Samsung ML 1710) помітив одну особливість - працює без жодних заперечень, якщо не змінювати налаштувань друку. А коли вибрати, скажімо, економію тонера або зменшити 600 dpi до 300 dpi, на сторінці виводить лише дві чорні смуги (без жодного тексту...). Драйвер Samsung ML 1710 мав би підтримувати такі опції, якщо вони доступні, і Xerox Phaser теж - оскільки про це сказано в інструкції до нього. Попереду дипломна - тому шкода стільки порошку витрачати на різні чернетки та роздаткові матеріали :). Чи знає хтось, як навчити принтер трохи економити тонер?

Відсутній MaXony

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
  • Що новенького?
« Відповідей #7 : 2006-10-13 21:21:51 »
У того ж Xerox Phaser (встановлений як Samsung ML 1710) помітив одну особливість - працює без жодних заперечень, якщо не змінювати налаштувань друку. А коли вибрати, скажімо, економію тонера або зменшити 600 dpi до 300 dpi, на сторінці виводить лише дві чорні смуги (без жодного тексту...). Драйвер Samsung ML 1710 мав би підтримувати такі опції, якщо вони доступні, і Xerox Phaser теж - оскільки про це сказано в інструкції до нього. Попереду дипломна - тому шкода стільки порошку витрачати на різні чернетки та роздаткові матеріали :). Чи знає хтось, як навчити принтер трохи економити тонер?

візміть драйвера не стандартні що йдуть з cups а з інета. Є сайт по прінтерам. Там ппд файл генерується за запитом. Я так зробив і все друкується як треба.  сайт знаходиться через гугл дуже швидко :))  щось на зразок linux printer  вже не пам"ятаю

Praporshic

• Гість
« Відповідей #8 : 2006-10-13 21:40:38 »
візміть драйвера не стандартні що йдуть з cups а з інета. Є сайт по прінтерам. Там ппд файл генерується за запитом. Я так зробив і все друкується як треба.  сайт знаходиться через гугл дуже швидко :))  щось на зразок linux printer  вже не пам"ятаю
Перш ніж давати пораду куди піти, перевіряйте та уточнюйте напрямок, бо Вас можуть після цього послати трохи дали, ніж Ви сподіваєтесь. І не треба вважати, що тут ніхто не знає про linuxprinting.org, а тим паче, про пошук у гуглі.

P.S. якщо так вести себе і надалі (маю на увазі це повідомлення та "новину" про 11 слаку) можна "оселитись в бані".