Автор Гілка: HAL завантажується 2 хвилини  (Прочитано 1917 раз)

Відсутній fakir

• Новачок
  • *
  • дописів: 14
Допоможіть розібратися у чому справа. Хотів налаштувати автомонтування в Arch за допомогою HAL на ноуті. Але ж воно завантажуется близько двох хвилин! :o

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3649
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: HAL завантажується 2 хвилини
« Відповідей #1 : 2008-01-06 15:37:02 »
А можна трохи докладніше про проблему? Дистрибутив (версія, ну там duke, чи що), HAL, DBUS (версія), що монтуємо?
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній fakir

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2008-01-07 12:14:22 »
Дистрибутив як я вказав Arch, тому версія... Оновлювався десь три тижні тому.

Linux Arch_Linux 2.6.23-ARCH #1 SMP PREEMPT Mon Nov 26 21:15:02 UTC 2007 i686 Intel(R) Pentium(R) M processor 1400MHz GenuineIntel GNU/Linux

dbus 1.0.2-4, hal 0.5.10-1

Справа в тому що HAL працює правильно, але як демон він завантажуется ну дужжже довго. Пробував перекомпілювати його, не допомагає. Може глюки з залізом? Тоді які є ще надійні сучасні системи автомонтування? Монтував завжди руками, а коли прийшов товариш з купою дисків та флешок тоді і зрозумів усю необхідність автоматичного монтування.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3649
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2008-01-07 16:41:30 »
Дуже дивно... У мене (Mandriva 2008.0, dbus-1.0.2, hal-0.5.10) він вантажиться, ну щоб не брехати, пару секунд. Може б вам пошукати на предмет повідомлень udev, hal, etc. у /var/log? Ну і плюс dmesg. Докладніше сказати не можу (не арчист) :-[ Може ще слід позапускати різні програми з пакету hal (колись пробував вставити новий hal у Mandriva 2006, так там потрібна невеличка шаманська процедура, щоб все запрацювало) і подивитися як вони лаються ;).

Можливо Вам допоможуть результати ось цього обговорення...
« Змінено: 2008-01-07 16:44:48 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній BREBER

• Новачок
  • *
  • дописів: 12
  • Mandriva/Kubuntu user
« Відповідей #4 : 2008-01-08 05:41:05 »
То моде не зовсім hal тормозити. В м ене були подібні тормоза, кли система намагалась піддняти мережевий інтерфейс на eth0 коли уся мережева робота була на eth1.

Спробуй відключити у автозавантаженні мережевий інтерфейс, або подвись, який демон наступний. Тільки обережно, не гарячкуй ;)
Клаву топтати то вам не Джойстика ганяти

Відсутній fakir

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2008-01-08 13:55:33 »
Спробуй відключити у автозавантаженні мережевий інтерфейс, або подвись, який демон наступний. Тільки обережно, не гарячкуй ;)
Я намагався завантажувати HAL не тільки як демон, а також і руками після повного завантаження системи. 2 хвилини і хоч лусни! Потім працює добре. Буду вдома продивлюся вивід повідомлень.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #6 : 2008-01-08 14:02:15 »
Я намагався завантажувати HAL не тільки як демон, а також і руками після повного завантаження системи. 2 хвилини і хоч лусни! Потім працює добре. Буду вдома продивлюся вивід повідомлень.
Маю arch-current, все начебто працює добре. Систему востаннє перезавантажував сьогодні, процес пройшов дуже швидко.

Я з halом багато справи не мав, тому не в стані точно сказати, де може бути проблема. Колупайте логи. Увечері, якщо руки дійдуть, подивлюсь в себе.

Відсутній fakir

• Новачок
  • *
« Відповідей #7 : 2008-01-09 23:13:52 »
Дивився логи, dmesg. Ніяких повідомлень, бо воно стартує і робіть наче корректно, але тільки від [BUSY] до [DONE] близько 120 секунд. Мабуть все ж таки це проблеми мого заліза.
Підкажіть будь ласка, за допомогою чого найкраще зробити автомонтування?