Напевно поставити назад ASPLinux.
Ну то не панікуй і напиши нормально? скільки компів, який з чим, як вони під'єднані один до одного. ))
До речі, а як ти по мережі це тягнеш? Я завжди користувався монтуванням тих розділів, доступ до яких роздається по самбі. А якось спробував прямо у конкверорі (те саме у наутілусі) набрати щось типу smb://hostname/path, тоді мені гарненько показало вміст тої теки. Але коли я спробував щось з неї взяти, то були одні жахи. Постійні обриви, недоступи до файлів і таке інше.
Ще поясни не так плутано, що з самба-клієнтом. Лінуксівським? Він бачить те, що не повинен, на віндівських серверах? Чи віндівські клієнти бачать те, чого не повинні? Гм...
mount //server/share /to/dir -o username=USER,password=PASSWORD,codepage=cp866,iocharset=utf-8
Це трохи заскладно та незручно але нічого кращого наразі не придумали. З ftp під лінуксом працювати значно легше та простіше.
Код: [Вибрати]mount //server/share /to/dir -o username=USER,password=PASSWORD,codepage=cp866,iocharset=utf-8iocharset та codepage вказують з якого в яке кодування конвертувати назви файлів. Якщо ваша локаль uk_UA.UTF-8, то iocharset має бути utf-8.