Автор Гілка: відсутній звук в ubuntu 9.04  (Прочитано 5742 раз)

Відсутній ihor

• Дописувач
  • **
  • дописів: 65
  • Філософ
Re: відсутній звук в ubuntu 9.04
« Відповідей #15 : 2009-08-12 18:00:13 »
як бачиш немаэ :(
Я п'ю, курю, матюкаюся, не сприймаю більшість людей та для мене не існує більшість моральних принципів!!! ха-ха-ха, шучу, взагалі-то я білий та пухнастий :)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3649
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #16 : 2009-08-12 18:00:40 »
Так це C-Media... Не знаю щодо виходів, а за сам звук C-MEDIA мають відповідати модулі
snd_intel8x0 та
snd_ac97_codec
(у мене, принаймні так завжди було в rpm-дистрах). Є такі? Подивитися можна командою
lsmod |grep snd
Сер, завантажено аж два модулі:
snd-hda-intel: model=uniwill-m31 options bt87x index=-2 options
snd-hda-intel: model=hp-m4 enable_msi=1
Один з неправильними параметрами, на що система і лається. Див. вище.
/me підозрює, що ihor вже хтось «допомагав».

ihor: У вас у pavucontrol показано, що вивід «Null». Якщо вам радили завантажувати купу модулів, зробіть так, щоб все повернулося до початкового стану.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній ihor

• Дописувач
  • **
  • Філософ
« Відповідей #17 : 2009-08-12 19:10:36 »
мені вже надоїло з нею маятися і так часу мало, завтра удалю ос і все :(
Я п'ю, курю, матюкаюся, не сприймаю більшість людей та для мене не існує більшість моральних принципів!!! ха-ха-ха, шучу, взагалі-то я білий та пухнастий :)

romi

• Гість
« Відповідей #18 : 2009-08-12 19:49:56 »
А чим будете користуватися? Відновсом?
Може варти спробувати якийсь інший дистрибутив Лінукса, наприклад DeepStyle.

В Ubuntu в мене теж були проблеми зі звуком, а в DeepStyle прописав
alsaconf
Написнув три рази Enter і звуком більш проблем не було.
« Змінено: 2009-08-12 22:08:35 від romi »

Волшебный Кролик

• Гість
« Відповідей #19 : 2009-08-12 20:01:40 »
... DeepStyle ...

gvy, уклінно прошу мене пробачити. Ви були праві. Ви завжди були праві...

Відсутній ihor

• Дописувач
  • **
  • Філософ
« Відповідей #20 : 2009-08-12 22:06:07 »
А чим будете користуватися? Відновсом?
Може варти спробувати якийсь інший дистрибутив Лінукса, наприклад DeepStyle.

В Ubuntu в мене теж були проблеми зі звуком, а в DeepStyle прописав
alsaconf
Написнув три рази Enter і звуком більш проблем не було.

Правильно сказано ст ;)арим глюченим провереним відновсом...

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #21 : 2009-08-12 22:34:36 »
... DeepStyle ...
gvy, уклінно прошу мене пробачити. Ви були праві. Ви завжди були праві...
(отакі очі)

PS: 2 ihor: якщо є можливість та бажання, можете спробувати, чи буде звук із альтовским livecd:
ftp://ftp.linux.kiev.ua/pub/Linux/ALT/4.1/Desktop/current/iso/
(та чи робить решта того, що треба)
« Змінено: 2009-08-12 22:45:16 від gvy »

Відсутній ihor

• Дописувач
  • **
  • Філософ
« Відповідей #22 : 2009-08-12 22:52:03 »
у мене є вдома звукова pci genius cmi8738. Якщо поставити замість інтегрованої HDA то  ::)ubuntu перестановлювати треба і як саме???

Чи взагалі поможе хоть скажіть то... :-/

Відсутній ihor

• Дописувач
  • **
  • Філософ
« Відповідей #23 : 2009-08-12 23:01:18 »
вже ніч нічого не видно :-/

Цитата
PS: 2 ihor: якщо є можливість та бажання, можете спробувати, чи буде звук із альтовским livecd:

нехочу я вже шось міняти, до юбунти я прилип і нічого міняти небуду отак... Луче з юбунтою без звуку, ніж без юбунти :P

P.S. }{оть камп свій покажу, он який він в мене

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #24 : 2009-08-12 23:38:39 »
> до юбунти я прилип
Прошу вибачити, я тоді пішов -- по збоченнях не консультую.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #25 : 2009-08-13 07:51:55 »
вже ніч нічого не видно :-/

Цитата

нехочу я вже шось міняти, до юбунти я прилип і нічого міняти небуду отак... Луче з юбунтою без звуку, ніж без юбунти :P

P.S. }{оть камп свій покажу, он який він в мене
Не міняйте, але, якщо можна, будьте акуратнішими. У вас мало все налаштуватися під час встановлення. Якщо ви спробуєте почати все з чистого листа (перевстановити «з нуля»), дуже ймовірно, що у вас все вийде. Принаймні тюнер може запрацювати.

Крім того, у пораді gvy немає нічого поганого: якщо працюватиме у якомусь з live-дистрибутивів, звідти можна буде запозичити налаштування і зробити все як треба у вашому улюбленому дистрибутиві. Я б на вашому місці не нехтував цією порадою (gvy дасть нам обом фору у цих питаннях).

По темі: судячи зі звукової картки, що лежить на столі, у вашому комп’ютері є ще і вбудована картка. Чи не забули ви вимкнути її у BIOS?
You're not alone
All used up

Відсутній ihor

• Дописувач
  • **
  • Філософ
« Відповідей #26 : 2009-08-13 10:01:57 »
вчора камп здох довго :'( відповіді чекав... при загрузці хр - синій екран BSODANUL по повній програмі. Вирішив переустановити камп але всеодно вискакує екран смерті. Пишу від другого компютера (їх в мене в дома 2). Проблема в тім що запускав меморі тест опера справна, ubuntu робить як часікі хоть звуку немає ::). проблем апаратних неповинно бути отже програмна помилка. Як її виправити

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #27 : 2009-08-13 11:19:45 »
вчора камп здох довго :'( відповіді чекав... при загрузці хр - синій екран BSODANUL по повній програмі. Вирішив переустановити камп але всеодно вискакує екран смерті. Пишу від другого компютера (їх в мене в дома 2). Проблема в тім що запускав меморі тест опера справна, ubuntu робить як часікі хоть звуку немає ::). проблем апаратних неповинно бути отже програмна помилка. Як її виправити
Тобто ви хочете сказати, що і після перевстановлення Windows ви не можете завантажити систему у безпечному режимі? Якщо ви перевстановили Windows, можливість завантажувати Ubuntu мала зникнути. Ви і Ubuntu перевстановили?

У крайньому разі, для початку скиньте налаштування BIOS до типових.
You're not alone
All used up

Відсутній ihor

• Дописувач
  • **
  • Філософ
« Відповідей #28 : 2009-08-13 14:08:31 »
Тобто ви хочете сказати, що і після перевстановлення Windows ви не можете завантажити систему у безпечному режимі? Якщо ви перевстановили Windows, можливість завантажувати Ubuntu мала зникнути. Ви і Ubuntu перевстановили?

У крайньому разі, для початку скиньте налаштування BIOS до типових.

Ні взагаліто я хотів сказати що безопасний режим не запускався(Bsod). (а юбунту  при загрузці через груб запускався і робив, хоча бачив лише інтегрований звук при тому що він був відключений в біосі {коли встановлював звукову карту я його вирубив через біос провсяк випадок}Тому я вирішив переустановити віндовс через загрузочний диск, але не вдавалось... BSOD Але вже проблема вирішена мої дії були такими:

1. Запустив акроніс через загрузочний диск і відформатовав C: (де була ОС ХР), але й груб улетел
2.Прийшлось систему ставити з чистого листа (дані відновив відновив через юбунту)
3.BSODa вже небуло як і проблеми :)
4. 12:45 за києвським часом через акроніс відформатував розділ ext4 i swop в один ntfs розділ (ubuntu умер... :-/)
5. Поставив хр і софт... От думаю шо робити з 3-м розділом в якому був юбунту ставити понаново чи зпускати поки live CD. Для виявлення проблеми зі звуком

P.S. Тему можна закривати на сумній ноті :'(
--------------------
М.: (*) п.3
« Змінено: 2009-08-13 19:19:15 від Piktor »

romi

• Гість
« Відповідей #29 : 2009-08-13 17:08:29 »
Якщо уже LiveCD то краще Knoppix
До речі, перевірте чи в Knoppix у вас буде звук чи ні.
-----------------
М.: Якщо не вийде Knoppix, можна спробувати Mandriva - а раптом вийде. Далі на черзі SuSE, Arch та інші товариші.
Власне, до чого я це ведиу - * по п. 2.4 (flood).
« Змінено: 2009-08-13 19:21:11 від Piktor »