Автор Гілка: Hanshin eBoard  (Прочитано 1480 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Hanshin eBoard
« : 2010-10-02 14:58:47 »
На роботі з'явилася типу інтерактивна дошка, начальство веліло розібратися і навчити інших. По суті, то є великий "тачпад", хоча за принципом роботи він не "тач". В комплекті постачається USB брелок для бездротового зв'язку дошки та комп'ютера, Debian сказав "бачу HID пристрій", в роботі я його ще не пробував, проте, сподіваюся, що працюватиме.
В комплекті також іде віндова софтина для користування дошкою, в т. ч. калібрування, малювання прямо по екрану, лінійки, та (дивіться самі в них на сайті). Мирним шляхом встановити то під Wine не вийшло, розпакував як SFX архів і спробував запустити. Лаялося на відсутність якоїсь dll на тому і заглохло.
Хтось мав справу з такою поробкою від наших друзів китайців, чи взагалі з інтерактивними дошками під Linux?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3649
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Hanshin eBoard
« Відповідей #1 : 2010-10-02 21:18:19 »
На роботі з'явилася типу інтерактивна дошка, начальство веліло розібратися і навчити інших. По суті, то є великий "тачпад", хоча за принципом роботи він не "тач". В комплекті постачається USB брелок для бездротового зв'язку дошки та комп'ютера, Debian сказав "бачу HID пристрій", в роботі я його ще не пробував, проте, сподіваюся, що працюватиме.
В комплекті також іде віндова софтина для користування дошкою, в т. ч. калібрування, малювання прямо по екрану, лінійки, та (дивіться самі в них на сайті). Мирним шляхом встановити то під Wine не вийшло, розпакував як SFX архів і спробував запустити. Лаялося на відсутність якоїсь dll на тому і заглохло.
Хтось мав справу з такою поробкою від наших друзів китайців, чи взагалі з інтерактивними дошками під Linux?
Пошукайте за ключовими словами Alt Linux. Мають бути докладні інструкції для росіян.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #2 : 2010-10-04 16:07:15 »
Подивився на сайті виробника.

Має працювати як звичайний сенсорний пристрій. Налаштування можна виконати за допомогою synaptiks.
You're not alone
All used up

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #3 : 2010-10-04 18:35:59 »
yurchor, то не той продукт - сусідній дивіться. В Multi touch написано Linux серед підтримуваних ОС, в нас Portable eBoard, лише вінда. Тим більше, що в нас не touch - датчик реєструє положення пера, а дошка - звичайна біла.
Власне, мене цікавить калібрування по точках - коли на екран висвічуються точки і користувач їх по черзі торкається пером.
Сьогодні підключав, в dmesg таке:
[    6.072084] usb 2-2: string descriptor 0 read error: -32
[    6.072144] usb 2-2: New USB device found, idVendor=03f0, idProduct=8801
[    6.072148] usb 2-2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[    6.072291] usb 2-2: configuration #1 chosen from 1 choice
[    6.223047] usbcore: registered new interface driver hiddev
[    6.231177] input: HID 03f0:8801 as /devices/pci0000:00/0000:00:03.0/usb2/2-2/2-2:1.0/input/input10
[    6.231310] generic-usb 0003:03F0:8801.0001: input,hidraw0: USB HID v1.10 Device [HID 03f0:8801] on usb-0000:00:03.0-2/input0
[    6.231354] usbcore: registered new interface driver usbhid
[    6.231357] usbhid: v2.6:USB HID core driver
Але реакції ніякої не виявилося на пристрій.
« Змінено: 2010-10-04 18:41:44 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #4 : 2010-10-04 18:57:35 »
Е-е-ех, мабуть глухо... На HID нічого не гуглиться. Воно бува як планшет wacom не може працювати? Там теж подібні методи налаштування, можливо, і протокол спільний?

Якщо ні, може спрацює це? Не знаю, правда, чи є у вашому випадку сумісна програма для юстування.
You're not alone
All used up