Автор Гілка: Чи можна на звуковій карті звук одного юзера пускати н  (Прочитано 3644 раз)

gruz

• Гість
Поясню.

Є два монітора поряд, але системник одного віддалений. А хочеться мати звук.
Тому питання. Чи можна якось на одній звуковусі організувати на на одному виході звук для одного юзера, а на іншому виході - на іншого? Щоби з одного системника слухати незалежно музику.  

Скажімо user1 зайшов по ssh2 на user2 і там в терміналі якийсь плеєр запустив?

Чи є ще якісь варіанти, окрім радіонавушників?

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3857
  • Програміст
Радіонавушники — досить непоганий варіант. :-) Ганяти розпакований звук по мережі — це гарантія або великих затримок через великий буфер, або постійні паузи через зайнятість мережі.

Можна перекинути звук на віддалену машину через Альзу: http://alsa.opensrc.org/Network

arecord -t wav використовується для того, щоб перехоплювати звук, який йде на колонки, і відправляти його на іншу машину через netcat.

aplay на віддаленій машині використовується для програвання прийнятого звуку.

[Fedora Linux]

gruz

• Гість
Ситуація простіша. Я музику не буду по мережі слухати. Я хочу на user2 запустити два плеєра паралельно - один грає в одні вуха, підключені до user2, а інший в інші вуха, підключені в user2 в інший вихід.

Радіовуха дорого.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3649
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Ситуація простіша. Я музику не буду по мережі слухати. Я хочу на user2 запустити два плеєра паралельно - один грає в одні вуха, підключені до user2, а інший в інші вуха, підключені в user2 в інший вихід.

Радіовуха дорого.
Теоретично можна розвести канали за допомогою ALSA.

У PulseAudio 1.1 також можна вказати карту каналів так, щоб їх було розведено на різні гнізда (почитайте довідку до команд, щоб дізнатися як саме). Графічного інтерфейсу ще не зустрічав.

Напевне можна розвести канали за допомогою Jack.

Взагалі, якщо ви не про аналоговий звук, можна просто надсилати звук, скажімо з фільму, на цифровий вихід (HDMI) для телевізора (такі є на більшості сучасних відеокарток), а звук з програвача спрямувати на аналоговий вихід.
« Змінено: 2011-12-16 13:23:01 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you