Автор Гілка: OpenCL і кодування відео  (Прочитано 3343 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Шляхом читання суворих текстів із man mencoder я навчився заставляти його максимально використовувати обидва ядра свого ноутбука для роботи. Але з тих пір в мене з'явився настільний ПК з чотириядерним Атлончиком і досить продуктивним Radeon HD 6850, який, звісно, має OpenCL. Ось тепер думаю, як заставити його відпрацьовувати все вкладене в нього бабло, шляхом радування мене швидкістю кодування відео в DVD та HD якостях.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3857
  • Програміст
Re: OpenCL і кодування відео
« Відповідей #1 : 2011-12-16 09:08:19 »
Залишилося зовсім небагато — потрібно перенести всі відеокодери, які вам потрібні, перенести на принципово нову архітектуру і сподіватися що там вони працюватимуть швидше ніж на ЦП.
[Fedora Linux]

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #2 : 2011-12-16 21:08:40 »
Під кватирками в дровах є опція "підтримка апаратного перекодування відео при перетягуванні". І одна софтина від CyberLink її, здається, використовує, бо має в налаштуваннях відповідні опції. Але я ту софтину поставив "для ознайомлення, не більше". Ну, ви зрозуміли. По швидкості роботи тягається з GOM Encoder (який так само поставив для ознайомлення  ;D), але, при цьому, майже вполовину менше вантажить ядра. Хоча, чого скаржитися, при кодуванні відео із конференції OSDN (1200/128 k/s, mpg) досягав 6-7 кратного прискорення в порівнянні тривалістю відео. Free варіанти під кватирки, на жаль, такої швидкості не дають.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3857
  • Програміст
« Відповідей #3 : 2011-12-18 19:52:00 »
Апаратне прискорення дво-вимірної графіки або апаратне прискорення декодування чи кодування відео — це не OpenCL.
[Fedora Linux]