Автор Гілка: Проблема з жорстким диском  (Прочитано 3060 раз)

Відсутній MFX

• Дописувач
  • **
  • дописів: 51
Не зрозуміла проблема з жорстким диском. Часом все нормально, а часом система його просто не бачить. Якщо ОС завантажилась і нормально можна переглянути вміст жорсткого диску то він справно працюватиме мінімум до наступного завантаження, тобто вильотів на ходу немає. В системі є ще один Sata диск й з ним проблем немає.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Re: Проблема з жорстким диском
« Відповідей #1 : 2012-01-27 13:07:32 »
Що за мамка? У мене було подібне на попередній (якась nForce, не пам’ятаю вже), системний диск біос бачив лише при warm-boot’і (тобто після перезавантаження без вимкнення живлення). Проте, оскільки це домашній сервер, це не було проблемою — завантаження траплялись нечасто. На новій проблеми немає. Можна спробувати погратися з завантажувачамми — на диск, який видно завжди поставити бутлоадер з стандартною ціллю перезавантаження, а на диск, що видно іноді — з ціллю завантаження системи, і поставити його стандартним для завантаження у біосі.

Відсутній MFX

• Дописувач
  • **
« Відповідей #2 : 2012-01-27 16:17:10 »
Чипсет NVIDIA GeForce 8200. Чесно кажучи не знаю як подібним чином встановити завантажувач. А чи немає в grub чогось на зразок умов завантаження?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #3 : 2012-01-27 17:20:19 »
Моя - K8N4-E (nForce 4).
Новий груб (другий), цілком можливо і має, я досі не мав нагоди з ним близько познайомитися.
Вказана вище схема спирається на мої знання першого груба.

Відсутній MFX

• Дописувач
  • **
« Відповідей #4 : 2012-02-05 22:16:37 »
Сьогодні все ж відвалився диск після кількох годин нормальної роботи. Чи можна стверджувати, що проблема саме у вінчестері, а не в чипсеті, якщо інший терабайтник працює справно? Переставлю шлейф у порт терабайтника й продовжу спостереження. Шкода, що часу на спостереження залишилось мало, т-к десь через місяць закінчиться гарантійний термін ще й завтра їду на відпочинок у Карпати :)

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #5 : 2012-03-11 10:25:43 »
В мене була схожа проблема. Якщо включиться, то все нормально працює поки не перевантажишься, а часто при завантаженні сипалися ноди. Купив нового диска, все працює нормально вже не один рік. А той, на якому сипалися ноди працює так само добре на іншому компі. Виходить якась фізична несумісність...
Linux. The future is open.

Відсутній pawel_chk

• Дописувач
  • **
  • дописів: 65
« Відповідей #6 : 2012-05-18 11:32:09 »
Хард який? Часом не SeaGate серіі 7200,12? . Що показує SMART?

Відсутній xuser13

• Графоман
  • дописів: 496
« Відповідей #7 : 2012-05-18 17:27:08 »
Була в мене материнська плата ASRock 939Dual SATA 2 а в неї був глюкавий BIOS і через цей BIOS були майже ті самі проблеми (аж до того, що я не міг завантажитися до щойо встановленї системи, бо HDD раптом кудись зникав). Допомогло тільки оновлення BIOS, але, невдовзі після оновлення, повздувалися конденсатори на MB. Напевно це карма.
чи планетяне щче не подали блакитне свитло?