Автор Гілка: Чисельні методи  (Прочитано 4392 раз)

Відсутній diligent

• Кореспондент
  • дописів: 201
Чисельні методи
« : 2005-09-08 21:38:36 »
Терміново шукаються проги, за допомогою яких можливо було б пройти курс чисельних методів :). Тобто, щось на зразок MatLab, але під linux. Та й ще потрібен аналог Visio - креслення блок-схем згідно ГОСТу. Перерив вже багато чого, дещо знайшов, але може хтось вже стикався з таким питанням...
P. S. Ще непогано було б знайти щось подібне до Borland Pascal та Borland C++, цебто щось, що не завадило б перейти з цих IDE людині, що з ними не один рік працює. Взагалі-то це не проблема - IDE під linux дуже багато, але, знову ж - може хто знає щось особливе :).
P. P. S. Заздалегіть всім спасибі - завдяки цьому можливо переведення ще однієї кафедри на linux.
Software is like sex: it's better when it's free.  (c) Linus Torvalds

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Re: Чисельні методи
« Відповідей #1 : 2005-09-08 22:22:50 »
http://sourceforge.net/softwaremap/trove_list.php?form_cat=98
Це щодо чисельних методів.
Ну, лазарус, звісно - як замінник паскаля і опенофіс - для креслення.

Швидше за все ви вже це знаєте, але страшно хочеться допомогти хоч чимсь в такій справі :о)
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній diligent

• Кореспондент
« Відповідей #2 : 2005-09-09 00:16:03 »
Так, і справді - це я вже все бачив, але чомусь OO щодо креслення схем мене не вразив - поки що схиляюсь до dia та kivio, але не понодобається їх залежність відповідно від gnome та kde. А замість lazarus'а ще дивлюся на freepascal - дуже він схож на продукти borland :).
А за допомогу - спасибі :).

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #3 : 2005-09-09 00:31:00 »
Не дуже я спец в тих справах, але досі був переконаний, що лазарус - це оболонка навколо фріпаскаля.

Ну а щодо dia vs kivio vs OODraw - я точно не пригадую, чому плакати в диплом робив саме в ОО, але так само точно пригадую, що пробував всі три і зупинився саме на останньому. Не виключено що із-за імпорту в PDF (не думаю, що мені б хтось десь роздрукував файл .dia).
Читайте документацію - вона кермує.

taras(Guest)

• Гість
« Відповідей #4 : 2005-09-09 09:52:00 »
А замість lazarus'а ще дивлюся на freepascal - дуже він схож на продукти borland :).

Якось воно дивно звучить - замість лазаруса - фріпаскаль. Фріпаскаль - це компілятор, лазарус - IDE. Подібний не випадково - вони намагаються зробити його максимально наближеним, себто сумісним.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #5 : 2005-09-09 12:27:36 »
Терміново шукаються проги, за допомогою яких можливо було б пройти курс чисельних методів :). Тобто, щось на зразок MatLab, але під linux.

Всіляких програм та пакетів для обрахунків та різних перетворень під Лінукс настільки багато, що навіть важко щось порадити.

Я порадив би в першу чергу поставити собі Qalculate - не обмануйте себе назвою, це калькулятор, хоча й може працювати й в режимі звичайного калькулятора. http://qalculate.sourceforge.net/screenshots.html

Я б також порекомендував би використовувати TeXmacs з Octave чи чимось подібним для обчислення та оформлення робіт.
[Fedora Linux]

Відсутній politruk

• Дописувач
  • **
  • дописів: 52
  • BSD user
« Відповідей #6 : 2005-09-09 14:10:59 »
matlab - scilab
visio - xfig
pascal - http://www.freepascal.org/prog.html - тут має бути і IDE
FreeBSD 6.0

Відсутній diligent

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2005-09-09 18:25:12 »
Так, з lazarus'ом я глибоко помилився :) Чомусь думав, що це два різні IDE :) Прошу вибачення, що ввів в оману. Щодо oodraw, то на відміну від того ж kivio - він не витримує ГОСТу. А це, як стверджують викладачі - майже головне :). Scilab та octave вже стягнув й віддав на пробу :). Цікаво, що вкажете в якості заміни Borland C++ 5.x? :) Взагалі, думаю щось універсальне запропонувати, типу kDevelop, але важкий він.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #8 : 2005-09-09 19:43:24 »
Цікаво, що вкажете в якості заміни Borland C++ 5.x? :)

Borland C++ -> G++ (gcc).

Якщо мова йде про IDE, та ще й легке, то Anjuta+DevHelp замінять його для віндузятників. (правильно налаштований XEmacs чи gvim теж підійдуть, але вони специфічні).
[Fedora Linux]

Відсутній diligent

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2005-09-10 02:08:53 »
Саме на Anjuta'і я й зупинився. А gvim, xemacs - для віндузятників це дуже суворо ;).

Відсутній Паша

• Кореспондент
  • дописів: 142
  • хайо!
« Відповідей #10 : 2005-09-14 09:56:32 »
Замість Borland можу запропонувати mc+gcc. Для написання простеньких навчальних програм мені вистачає.Ну а про креслення нічого неможу підказати.
Бажаю успіху в цій благородній справі.
debian