Автор Гілка: ScrapBook failed  (Прочитано 2111 раз)

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
ScrapBook failed
« : 2005-10-28 01:52:31 »
SuSe 9.2, Firefox 1.0.6. Поставив таке зручне розширення, як ScrapBook (v. 0.15.5), яке дозволяє зберігати веб-сторінки, в т. ч. разом з усіма іншими сторінками, на які є посилання у збережуваних (про картинки я вже мовчу); потім це все добро чудово переглядається в бічній панелі подібно до закладок (виклик - Alt+K). Ну ось, в офтопіку все працює чудово, а у Лінуксі, після того, як я закачав 37 МБ документації по Блендеру, накрилося. тепер відкриває порожню панель, і все.

Спроба перейти до каталогу "Blender", який відображається у верхньому віконечку панелі (а в основному - ні), приводить до появи вікна "ScrapBook - Update Cache", яке просто висить із неоптимістичним написом "Initializing...". І все.

Спроба створити новий каталог викликає табличку "Alert" із написом

ScrapBook ERROR: Failed to initialize root container.

[Exception... "Component returned failure code: 0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)[nsIRDFContainer.Init]" nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)" location: "JS frame :: chrome://scrapbook/content/datasource.js :: anonymous :: line 84" data: no]

Пошукав я цей datasource.js; знайшов його всередині ~/.mozilla/firefox/gxzku69g.default/extensions/{53A03D43-5363-4669-8190-99061B2DEBA5}/chrome/scrapbook.jar (права: -rw-r--r--). Рядок 84 починається з купи пробілів, за якими написано тільки таке:

SBservice.RDFC.Init(this.data, SBservice.RDF.GetResource(aParName));

Мені тут нічого не зрозуміло. Але хочеться, щоб ця зараз запрацювала. У кого-небудь є ідеї?
« Змінено: 2005-10-28 01:55:06 від Campana »

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • SuSE9.3 user
Re: ScrapBook failed
« Відповідей #1 : 2005-12-05 14:31:37 »
Пошукайте цей каталог Blender і перевірте, чи є у вас права доступу до нього?
Лінукс - дружелюбна система, але розбірлива в друзях

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #2 : 2005-12-06 00:55:23 »
Пошукайте цей каталог Blender і перевірте, чи є у вас права доступу до нього?
До чого тут Blender? Ви читати вмієте: "ScrapBook ERROR: Failed to initialize root container."? Там взагалі всі каталоги - по часу створення називаються, у ScrapBook-а база даних, а не система каталогів.

Насправді, проблема вже розв'язана, добрі люди підказали. Кому цікаво:
В корені ScrapBook-івського каталогу ~/.mozilla/firefox/<щось_там>.default/ScrapBook/ лежить файлик scrapbook.rdf, який, власне, містить опис структур збережуваних ScrapBook-ом даних; він у мене виявився порожнім (видно десь Firefox вилетів, і цей файл не був переписаний). Але даний файл час від часу резервується, на те й підкаталог backup є. Я взяв звідти останній непорожній, переписав ним кореневий - і все запрацювало.

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #3 : 2005-12-06 16:14:07 »
Вибачте, незрозумів спочатку. я думав scrapbook зберігає всі сторінки в окремому каталозі (наприклад Blender), і тому перше що спало на думку - це відсутність доступу до цього каталогу.
Лінукс - дружелюбна система, але розбірлива в друзях