Автор Гілка: Різні питання  (Прочитано 1825 раз)

Guest(Guest)

• Гість
Різні питання
« : 2005-12-28 23:43:06 »
Такі проблемки:
1) при завантаженні ОС випадає помилка "Timeout error ocurred while starting MySQL daemon" (чи щось подібне). Тобто пише, що не може запустити MySQL, але коли запускаю клієнта то успішно з'єднуюсь з демоном - порт 3306 відкритий, одним словом демон працює. Як виправити???
2) хочу поміняти розділ диску для свопу - зараз він на hda7, а хочу переставити на hda1 чи достатньо буде поміняти відповідні записи у /etc/fstab чи треба ще щось міняти в системі???
3) який оптимальний об'єм своп-файлу (диску для нього)???
4) і останнє: при встановленні системи (ASP Linux 9.2) прописав asploader у Master Boot Record. Тепер хочу переставити його на інший диск а завантажуватися з boot.ini - як замутити таку штуку???

Дякую за увагу!

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
Re: Різні питання
« Відповідей #1 : 2005-12-29 09:38:06 »
1) при завантаженні ОС випадає помилка "Timeout error ocurred while starting MySQL daemon" (чи щось подібне). Тобто пише, що не може запустити MySQL, але коли запускаю клієнта то успішно з'єднуюсь з демоном - порт 3306 відкритий, одним словом демон працює. Як виправити???
Отже, демон працює. Просто запускається він надто довго и система справедливо зауважує, що очікувати його запуску -- це просто невиправдана втрата часу. Розбирайтеся з самим демоном, подивіться логи. Повинна бути причина, чому він так гальмує при старті.

2) хочу поміняти розділ диску для свопу - зараз він на hda7, а хочу переставити на hda1 чи достатньо буде поміняти відповідні записи у /etc/fstab чи треба ще щось міняти в системі???
Зрозуміло, що розділ hda1 потрібно відповідним чином підготувати -- власне, зробити його потрібного розміру та налаштувати (команда mkswap).

3) який оптимальний об'єм своп-файлу (диску для нього)???
Стара пісня. Схоже, зараз почнеться "релігійна" війна  :). Краще відразу подивитись -=> тут <=-
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Guest(Guest)

• Гість
« Відповідей #2 : 2005-12-29 14:45:33 »
Щодо першого питання в логах знайшов, що при запуску демона він не може при старті ініціалізувати якісь там InnoDB tables, тому що шлях до них не встановлений у my.cnf. Пише, щоб відмінити запуск цих InnoDB tables впишіть у секції [mysqld] файлу my.cnf стрічку skip-innodb. Вписав я цю стрічку про помилку - в логах вже нічого не пише, але помилка при старті системи всеодно вискакує. Що це за такі таблиці і нащо вони мені здалися? Чи обов'язково їх записувати у my.cnf і де їх знайти.

Відсутній Loof

• Дописувач
  • **
  • дописів: 77
  • Що новенького?
« Відповідей #3 : 2005-12-30 15:59:09 »
Цитата
4) і останнє: при встановленні системи (ASP Linux 9.2) прописав asploader у Master Boot Record. Тепер хочу переставити його на інший диск а завантажуватися з boot.ini - як замутити таку штуку???

завантажуватись з boot.ini можна так:
http://www.linux.org.ru/books/lor-faq/lorFAQ-17.html#ss17.26

але навіщо?

Відсутній Loof

• Дописувач
  • **
  • дописів: 77
  • Що новенького?
« Відповідей #4 : 2005-12-30 19:06:35 »
можливо Вам потрібно просто видалити AspLoader
це просто - у командному рядку DOS