Автор Гілка: Робота з K3b  (Прочитано 2816 раз)

Відсутній OlegkaOwl

• Новачок
  • *
  • дописів: 28
  • Що новенького?
Робота з K3b
« : 2005-10-28 00:13:44 »

Хтось пробував писати DVD-діски за допомогою K3b ? Що необхідно доставити для запису ДВД ?

Ще одне питання : як можна записати мультесесійний диск за допомогою K3b ? Якщо записуєшь диск не мультисесійний то все добре - він читається як у Linux так і у Windows, а якщо обераєшь мультисесію, то після запису диск не читається ні уLinux ні у Windows? У чому може бути проблема ?

Заздалегідь вдячний.

Praporshic

• Гість
Re: Робота з K3b
« Відповідей #1 : 2005-10-28 00:37:07 »
Для роботи з DVD треба доставити dvd+rw-tools (здається так). Але якщо потрібно писати двошарові диски то поновити до версіі 0.12.*. Скористувався останнім, і зміг зробити те, що неро+офтопік не змогли. А от про мульти сесію - так тут не k3b винна, а те як Ви записали. Уважніше виставляйте параметри перед записом.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #2 : 2005-10-28 01:14:47 »
Пригадується, тут хтось сварився на системи керування пакунками й залежності ;о))
Особисто я зробив отако:
Цитата
apt-get install k3b
Все.
Тобто за кілька секунд я вже писав ЦВД.
А! Я здогадався, чому це погано - я тепер уявлення не маю, що для запису ЦВД потрібно робити ще якісь додаткові рухи, щось встановлювати і налаштовувати... Все, треба терміново переходити на вінду, там все не так просто :о))
І я знаю, що кажу - при мені наш віндузоїдний адмін ставив сьогодні ЦВД-писалку на машину. Так він з нею години три пробавився :о))
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній OlegkaOwl

• Новачок
  • *
  • дописів: 28
  • Що новенького?
« Відповідей #3 : 2005-10-28 08:01:25 »
Тоді підкажить якіпараметри необхідно виставити ? щоб писати мультисесійний CD-диск ?
В мене не получається. Я просто обираю - записати мультисесійний диск.  Чи  у Лінуксі якісь параметри ще необхідні ?

for  miwa: що ж у ВАС ЗА АДМІНИ? які працюють на Windows? На мою думку під  Windows можна ставити тільки сервери СУБД
.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #4 : 2005-10-28 17:12:03 »
for  miwa: що ж у ВАС ЗА АДМІНИ? які працюють на Windows? На мою думку під  Windows можна ставити тільки сервери СУБД
.
У ігровому клубі (котрих у фірми 2) на лінуксі не дуже розженешся :о(
Читайте документацію - вона кермує.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2005-10-28 17:22:15 »
Тоді підкажить якіпараметри необхідно виставити ? щоб писати мультисесійний CD-диск ?
В мене не получається. Я просто обираю - записати мультисесійний диск.  Чи  у Лінуксі якісь параметри ще необхідні ?

.
Під Windows можна тільки грати у іграшки.
А що до параметрів, так там, для початку, є кілька варіантів  мультисессії (початок, продовження, завершення та без неї).

Відсутній iip))

• Графоман
  • дописів: 277
  • Перекладач KDE, openSUSE...
« Відповідей #6 : 2005-10-29 08:09:35 »
З довідки К3В:
- Для запису DVD K3b використовує growisofs. Без growisofs ви не зможете записувати DVD. Встановіть версію не нижче 5.10.
- Режим послідовного приросту (Incremental sequential) є типовим для запису DVD-R(W). Він дає змогу робити багатосеансові DVD-R(W).
- Обмежений перезапис (Restricted Overwrite) дозволяє використовувати DVD-RW так як DVD-RAM або DVD+RW. Носій може просто бути перезаписано. Неможливо записувати багатосеансові DVD-RW в цьому режимі, але K3b використовує growisofs для нарощення файлової системи ISO9660 всередині першого сеансу.
- Під час запису DVD+R(W) режим ігнорується, оскільки для них існує тільки один спосіб запису.

"You should not be satisfied with being a victim, nor with being a survivor. You should aim to be a conqueror." "Now, go do the right thing!" Dr. Laura

Сергій(Guest)

• Гість
« Відповідей #7 : 2005-12-31 13:29:41 »
Скажіть будьласка чие К3b під для Windows? А то неліцензійне неро ставити не хочется а Віндовз потрібен.

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #8 : 2005-12-31 13:33:14 »
Є здається cdburnerXP. Він безкоштовний і по функціям не поступається неро. А к3б під оффтопік навряд чи існує, адже це не самостійна програма, а лише фронтенд до консольного cdrecord. А це вже інше питання, чи існує її порт под винду.
Лінукс - дружелюбна система, але розбірлива в друзях