>>M$ Office я зарізав два місяці тому - і з того часу було всього кілька зауважень від юзерів-- довго завантажувався (вимкнув йому java і стало значно швидше).- після збереженя таблиць з 1С в форматі .xls і насупному їх відкритті в OO кирилиця відображається правильно, поки ви не зміните файл і не перезапишете його. Після цього всі кириличні символи безповоротно міняються на знаки питання і нема тому ради. Фікс до проблеми - при першому відкритті такого файлу OO Calc розпізнає його тип як Excel5.0, якщо ж перезаписати його в форматі Excel89/2000/XP то все чьотко коректно.
>>- при відкриті .xls експортованого з 1С губляться всі вставлені логотипи і печатки. (Як тут зарадитити покишо не знаю)- "дані не у комірках, а як надписи" - таке теж часом буває, і не можу знайти закономірності.
питання про варіант А:>> (увага, у вартість рішення додайте RDP CALs, це ~80 у о на клієнта) RDP CALs - це звичайні "per-user" CALs чи для термінального підєднання є свої особливі ліцензії?Це такі самі як тих 5 СALs що продаються з 2003server чи якісь особливі?Я пробувув читати умови ліцензування але там чорт ногу зломить (всього багато і не все зрозуміло з першого разу).
Варіант Бєдина вагома причина щоб залишити 2003сервер в строю - це 1С. Там основна база даних фірми, з якою працюють працівники. База реально вдесятеро менша за приведену вами (300Мб), гола бухгалтерія (без зарплати/кадрів/регістрів). При роботі в термінальному зєднанні 1С просто літає.Якби мати тверду впевненість що "сервер Linux з Etersoft Wine, термінальні клієнти Linux " буде працювати надійно і не повільніше ніж зараз - можна було б задуматися про такий варіант. Але в мене дуже мало інформації про то як воно працює і про якісь відгуки від людей в яких воно реально працює?Можете поділитись досвідом і враженнями? Це дуже потрібна і корисна була б допомога для мене, я з свого боку міг би поділитись пивом цитата з Ethersoft: "...Продукт не позволяет совместное использование базы данных с Windows-клиентами..."Що це значить ? Тільки Linux клієнти можуть працювати? А як же ж "головний бухгалтер - Віндовс з ключем ХАСП" - поясніть пліз бо я не розумію
Цитата: anatolijd від 2007-01-12 00:05:51>>- при відкриті .xls експортованого з 1С губляться всі вставлені логотипи і печатки. (Як тут зарадитити покишо не знаю)- "дані не у комірках, а як надписи" - таке теж часом буває, і не можу знайти закономірності.І я про це %)))Надписи поверх комірок ООо не підтримує... Треба формати звітів 1С патчити...
До речі, що за клієнт-банк? Бо приватбанківський працює у броузері зі всіма випливаючими наслідками. У приватній розмові один з інженерів Укрсоцбанку сказав, що у них також планується кросплатформенний клієнт.Це навскидку, детальніше спробую відписатись завтра (вже сьогодні)
для більшості більш менш серйозних організацій шкіра вичинки не варта.
Дізнався тут приблизний порядок цін:2003 сервер і 5 CAL (клієнтські ліцензії) - $700одна додаткова ліцензія CAL - $30тільки не думайте шо на тому попадалово скінчилось - якщо потрібно логінитись на термінальний сервер - простої CAL ліцензії замало, небхідно ще додаткову TermServ CAL (вартість одної ~$70).Отже, ітогі подвєдьом:сервер - 700+5 CAL - 15010 TS CAL - 700========== 1550 - це тілько шоб юзери легально залогувались на сервері! мдя... (якщо я помилився з порядком цін - порпавте мене пліііззз)
mashckoff, спасибі за пост, а можеш розповісти якісь субєктивні враження від 1C на Ethersoft?Я от бачу що сервер всього то 14:16:34 up, він що вимикається на ніч, чи то веде себе так погано що треба ребутати?Я готовий пуститись в плавання (купити ліцензію, встановлення, сервіс і всьо таке) з Etersoft+1C на Лінуксі, але хотів би знати наперед наскілько стабільно воно працює . Знаєш когось хто може розказати/проконсультувати?
А взагалі по власному досвіду у вашій ситуації все впирається в 1С.[]skippedпокупка всього за раз може бути досить обтяжливою.
А далі глянемо з точки зору керівника. На виході отримуємо нестандартну неоднорідну систему яку зможе підтримувати тільки працівник який її створив, а якщо він звільниться чи захворіє? Вся економія піде коту під хвіст. Підприємство може понести дуже суттєві збитки. По власному досвіду хорошого адміністратора Лінуха треба роки два готувати при наявності бази і все одно їх дуже й дуже мало. Далі з погляду адміністратора така система лише лишній геморой, бо треба підтримувати цілу купу різнорідних систем. В ідеалі прагнеться, щоб конфігурація була типовою і все мінялося за допомогою одного параметру, а тут так не вийде.Для більшості більш менш серйозних організацій шкіра вичинки не варта.