Автор Гілка: OpenOffice 1.1.2 VS Гарячі Клавіші  (Прочитано 6069 раз)

Відсутній AEX_CHECKER

• Новачок
  • *
  • дописів: 21
  • I Love YaBB 2!
OpenOffice 1.1.2 VS Гарячі Клавіші (Клавіатурні скорочення)

Шукав на форумі - не знайшов.  :'(

Як змусити працювати існуючі Комбінації Клавіш (Control + C [V, X, Z, A, B, I, U, ... ] ) для української та російської розкладки?
Або яка додати [чи який файл конфігурації підправити] відповідні сполучення клавіш для української та російської розкладки?

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
  • дописів: 66
Re: OpenOffice 1.1.2 VS Гарячі Клавіші
« Відповідей #1 : 2007-05-15 16:22:45 »
У мене теж така проблема, і не лише в самому офісі, а й кругом у системі - коли активна українська або російська мови вказані вище гарячі клавіші не працюють.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #2 : 2007-05-15 20:44:23 »
спробуйте дві речі:
1) якщо ви використовуєте kxkb то поставити галку "Включити латинську групу" для української та російської розкладок у конфігурації
2) інакше (а краще, по-любому) поставте OpenOffice.org 2.2
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #3 : 2007-05-15 21:35:08 »
OpenOffice 1.1.2 ??? Це ж доісторична давність. Епоха мохів і лишайників. Безперечно слід оновитися до 2.2 (хоча у мене і в 2.0.4 клавіші ніби працюють у всіх розкладках). Заодно матимете змогу перейти на сучасний стандартний формат документів ODF.

(не)До речі: чому в 2.0.х після крапки буква автоматом не стає заголовною? Текст набирати просто неможливо. В 2.2 це поправили?

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #4 : 2007-05-15 22:37:40 »
(не)До речі: чому в 2.0.х після крапки буква автоматом не стає заголовною? Текст набирати просто неможливо. В 2.2 це поправили?
як на мене досить гидка функція, постійно приходиться робити повернення дії після скорочень тощо...
але якщо вона вам потрібна зазирніть в Tools/AutoCorrect...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
« Відповідей #5 : 2007-05-16 18:25:12 »
як на мене досить гидка функція, постійно приходиться робити повернення дії після скорочень тощо...
але якщо вона вам потрібна зазирніть в Tools/AutoCorrect...
Дякую, запрацювало. Як видно, Ви ніколи не мали справу з нормальними документними редакторами. Вже MS Word 7 (95-ий офіс, з більш ранніми версіями справи не мав) на другому чи третьому ручному виправленні починає розпізнавати скорочення і більше не виставляє після них (реально вжитих) заголовну літеру (в усіх документах). Так що питання не у функції — яка дуже потрібна — а в тих мавпах з OOo, які не знають, як її правильно реалізувати. Зараз подивився: "і т. д." ООо знає (не ставить заголовну), а "etc." не знає в будь-якій розкладці (словники стоять).

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #6 : 2007-05-16 18:47:20 »
Так що питання не у функції — яка дуже потрібна — а в тих мавпах з OOo, які не знають, як її правильно реалізувати. Зараз подивився: "і т. д." ООо знає (не ставить заголовну), а "etc." не знає в будь-якій розкладці (словники стоять).
вік живи - вік учись, а дурнем помреш: виявляється, в ООо теж є така фінтіфлюшка ( для тих мавп, що не знають як її знайти :-) ) :
Зайдіть в Tools/AutoCorrect, вкладка Exceptions, верхнє поле "Abbreviations (no subsequent capital)"

P.S. словники (правопису, які ви, напевне, мали на увазі) скорочень не мають
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
« Відповідей #7 : 2007-05-20 03:14:22 »
вік живи - вік учись, а дурнем помреш: виявляється, в ООо теж є така фінтіфлюшка ( для тих мавп, що не знають як її знайти :-) ) :
Зайдіть в Tools/AutoCorrect, вкладка Exceptions, верхнє поле "Abbreviations (no subsequent capital)"
Якщо Вам так хочеться перейти на особисті образи, то не пишіть бодай нісенітниць: я говорив про самонавчання програми, а Ви "відповідаєте" про ручне складання списку винятків. Це, по Вашому, одне й те саме? І хто тоді мавпа?

Перевірив у Word 2000: навчається на першому ж виправленні.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #8 : 2007-05-20 03:55:56 »
Для запобігання безглуздому холівару OOoWriter vs M$Word пропоную всім зацікавленим у цих хрюкалках перейти на TeX та vim.

Хоча корисніше було б на чистий ed.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #9 : 2007-05-20 08:38:08 »
Хоча корисніше було б на чистий ed.
навіщо зупинятися на проміжних рішеннях? треба зразу на папірус:
1. екологічно-дружня технологія
2. енерго-незатратна
3. відсутність багів (принаймні тих, що унеможливлюють роботу або знищують результат в мілісекунди)
4. Повна переносимість та відкритість формату
5. WYSIWYG
:)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #10 : 2007-05-20 11:30:58 »
Для запобігання безглуздому холівару OOoWriter vs M$Word пропоную всім зацікавленим у цих хрюкалках перейти на TeX та vim.
Краще спочатку на LyX: одночасно і TeX вивчать, і WYSIWYM все-таки ;)
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #11 : 2007-05-21 18:17:54 »
Якщо Вам так хочеться перейти на особисті образи, то не пишіть бодай нісенітниць: я говорив про самонавчання програми, а Ви "відповідаєте" про ручне складання списку винятків. Це, по Вашому, одне й те саме? І хто тоді мавпа?

Перевірив у Word 2000: навчається на першому ж виправленні.
якщо ви ображаєте інших, не дивуйтесь, якщо ваші слова вам повернуть назад, особливо якщо вам ліньки зайти потрібні опції або прочитати довідку.
а тепер по справі:

1. Відкриваємо OOo Writer, набираємо (з увімкненими відповідними опціями) "Hey newabbr. is "
2. Офіс перетворює "is" на "Is"
3. Натискаємо Ctrl+Z
4. Зазираємо у скорочення, наше нове скорочення "newabbr." вже є у списку (і більше не викликає зміну регістру)
5. Якщо це не самонавчання програми тоді я згоден бути мавпою :)

Тепер, щоб зовсім було зрозуміло хто є хто зазираємо у довідку:
To quickly undo an AutoCorrect replacement, press Ctrl+Z. This also adds the word or abbreviation that you typed to the AutoCorrect exceptions list.
Чорним по білому, зрозумілою англійською...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
« Відповідей #12 : 2007-05-22 20:36:12 »
2DalekiyObriy:

1) "Ви" в листуванні і под. пишеться з великої.

2) Якщо Ви коментар на адресу OOo team сприймаєте як особисту образу — це Ваші проблеми, і переходити на особистості це Вам права не дає.

3) Не треба з розумним виглядом повчати: Ви зовсім недавно у відповіді #4 писали з незадовленням, що
Цитата
постійно приходиться робити повернення дії після скорочень
а тепер, заглянувши в довідку, стверджуєте що "робити повернення" достатньо один єдиний раз і що все is good. Ваше пусте позування навіює "Generation P" Пєлєвіна: «"Известно" — писал Татарский через 20 минут после того, как это стало ему известно...»

Я і надалі стверджуватиму, що OOo team — мавпи, бо нормальному користувачу, який мав справу з багатьма аналогічними програмами неможливо  додуматися до того, що (1) для початку самонавчання програми слід натискати якісь неочевидні комбінації клавіш (у Word-і, нагадаю, нічого такого робити не треба, програма слідкує за діями користувача, а не чекає доки її попросять) і (2) що комбінація, призначена для коригування кроків користувача, може одночасно впливати на автоматичні правки/форматування/тощо самої прогами.

Hint: перед тим, як кивати на необхідність читання довідки, продумайте пункти (1)–(2): якщо є "очевидний" інтерфейс, то ховати очевидні (й важливі!) функції програми, не відображаючи їх — це дурість.

Хоча, коли вже знаєш, то заднім числом воно здається зручним. Зараз запустив цю монстряку і навчив його "под.". "і т. д., і т. п." воно й так знає.
« Змінено: 2007-05-22 20:41:25 від Campana »

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #13 : 2007-05-22 22:13:59 »
2DalekiyObriy:
таке школярство я вже бачив, коли аргументи закінчуються, особа починає перевіряти орфографію опонента

все решта - це гнилі відмазки, я взагалі буває роками в офісах не працюю (мені ця фіча набридла в аутглюці - на роботі треба, там автонавчання немає), ви ж, так виходить з ваших повідомлень маєте бути профі, а от мене здивувало, що ООо таке не може, так що я, фактично для пана, витратив час, збирався відіслати звіт про ваду, але подивився, знайшов і увімкнув

у вас же це не перший "саркастичний" допис: тут працювати неможливо, ось це - заливна риба, там мавпи писали і т.д. (а на перевірку, виявляється все працює), так що почніть з себе: подивіться опції, почитайте довідку, пошукайте на гуглі, зрештою, закиньте звіт про ваду, а потім вже розкидуйтесь епітетами...

щодо розробників ООо, то в мене теж є до них претензії, але я просто по можливості надсилаю звіти про помилку
окрім того, як колега по професії, в нас тут про таких користувачів, що лише скарги вміють писати, а відкрити очі на налаштування, а тим паче якщо є довідка, тут цілі анекдоти ходять

в будь-якому випадку, ця дискусія вже давно вийшла за рамки теми, так, вибачайте, але я на цьому це спілкування завершу

Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
« Відповідей #14 : 2007-05-28 00:42:24 »
2DalekiyObriy:
таке школярство я вже бачив, коли аргументи закінчуються, особа починає перевіряти орфографію опонента
Радше починає, не читаючи уважно, звинувачувати. Номери в моєму дописі проставлені саме тому, що ними маркуються незалежні міркування. Це очевидно. Для всіх, крім зацікавлених осіб.

все решта - це гнилі відмазки
Міркування були по суті. Які ярлики на них не навішай. А розробникам ООо я писав ще в часи версії 1.1.3. Для початку просив зробити найнеобхідніші речі: налаштування довільних клавіатурних комбінацій в якості "гарячих", циклічне перемикання регістру. Виклав необхідну аргументацію. Про інше не писав: вирішив подивитися на реакцію, а потім розвивати тему. Але справа була гнила. Пообіцяли зробити тільки налаштування довільних клавіш, тільки у версії 2. Ось вона вже вийшла. І де ці налаштування? Нема. Пообіцяли і не зробили. Про що з ними ще говорити?