Приеднуюсь до першої відповіді та приводжу уривок з мого xorg.conf Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "us,ru,ua" Option "XkbOptions" "grp:ctrl_shift_toggle,grp_led:scroll" Option "XkbVariant" "winkeys"EndSectionДля перемикання розкладок тут використовується лівий ctrl_shift.
А в КДЕ це робиться доcить просто в центрi керування->локалiзацiя->розкладка клавiатури, вибираемо мову, ... Та от мене бентежить бiльше проблема - як змусити программи реагувати на Ctrl+C (V) (для прикладу) правильно, коли увiмкнена розкладка вiдмiнна вiд англiйськоi?
us,ua(winkeys),ru(winkeys)
Тому краще відмовитись від пропонованого у KDE способу переключення розкладок, а для графічної індикації використовувати kkbswitch. Після цього і програми на гарячі клавіші реагуватимуть правильно.
В мене реагує нормально в усіх програмах, окрім усього мозіловського. От не знаю, що робити.
... усі комбінації ctrl_shift крім lctrl_lshift...
interpret ISO_Prev_Group { useModMapMods= level1; virtualModifier= AltGr; action= LockGroup(group=-1); };
KDE взагалі страждає на те, що, незважаючи на встановлені (центром) winkeys, я можу піти з вікна, потім повернутися до нього, а розкладка вже маківська (тобто шіфт+6, якщо треба кому)...
а втім, всі мої сподівання на kkbswitch були марними!знову -комбінація Shift_ctrl чи Alt висвічує Shift+Alt = Shift+Shift_L :-/Shift +Ctrl вимагає 3 клавішу(...до всього цього Alt+F2 не працює, а сам kkbswitch не став в автозапуск...в кого які думка?Чере 2 хв...Вимкнув 3d ефекти, перезавантажився - Alt+F2 - працює , kkbswitch - в автозавантаженні...З гарячими нічого не змінилось...
Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "us,ru,ua" Option "XkbOptions" "grp:ctrl_shift_toggle,grp_led:scroll" Option "XkbVariant" "winkeys"EndSection