Автор Гілка: тест драйв системи на швидкодію  (Прочитано 2354 раз)

Відсутній 0x7663h

• Новачок
  • *
  • дописів: 42
  • ---
Доброго дня!
Підкажіть прогами для тестування системи на швидкодію (процесор,пам"ять,відео....)
Хочу тестувати різні дистрибутиви (для остаточного вибору ), а то скрізь тільки пишуть ХХХХХ "літає" в два рази швидше за УУУУУ!  :)
Будь як ми.. будь з нами... стань краще нас...

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: тест драйв системи на швидкодію
« Відповідей #1 : 2007-11-11 12:26:46 »
Запускаєте улюблену програму (OOo, Firefox, Opera, KDevelop) у форматі time команда .
Дивитися на час запуску.
Все. ;)
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2007-11-11 12:40:43 »
За моїм досвідом найшвидше літають реактивні літаки та реактивні снаряди. Хоча кулі, картеч та звичайні снаряди теж нічого, але вантажу менше беруть.

А якщо серйозніше - усе залежить від багатьох параметрів штибу оптимізації під архітектуру. Та ще більше (на сучасному обладнанні) - від дискової підсистеми.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #3 : 2007-11-11 12:50:52 »
Цитата
ХХХХХ "літає" в два рази швидше за УУУУУ!
Цікаво, хто таке каже (де таке написано). Бо коли мені траплялися нові дистрибутиви то говорили про їх надійність, можливості і т. д., але аж ніяк не про польоти.
Але якщо ви хочете швидку систему то вам треба набратися терпіння та багато часу щоб зпочитати тони документації і зібрати Gentoo. Я думаю, що ніхто не заперечить проти того що ядро та програми зібрані під ваш комп"ютер з підтримкою ЛИШЕ вашого обладнання та ЛИШЕ тих технологій які вам необхідні будуть працювати швидше. У всякому разі у мене так було коли я цим займався, але потім забракло часу і мусив перейти на Мандріву. А ще бажано мати швидквй інтернет або диск з усіма скачаними пакетами.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #4 : 2007-11-11 16:26:57 »
Цитата
ваш комп"ютер з підтримкою ЛИШЕ вашого обладнання та ЛИШЕ тих технологій які вам необхідні будуть працювати швидше.
ЛИШЕ якщо Ви знаєте, що Ви робите... А для цього треба прочитати ще тони літератури. Саме тому джентушників та арчистів часто називають "червоноокими". :P

Панове багатозіркові генерали, а конструктив якийсь буде? :-/
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній 0x7663h

• Новачок
  • *
  • ---
« Відповідей #5 : 2007-11-11 19:46:55 »
Оце сьогодні переустановив (залив) замість Слаквари 12 цей СУС 10.2 :)
швидкодія... швидкодія на глаз не замітна!!!, а от тільки на голову тисне нове оточення і тому в пошуках старої Слаки все здається тормознутим ;D
Намою думку компілити все попідряд на домашньому компі теж не вихід (трата часу - а час це гроші, тай краще фільм подивитися типу Діскавері ) , тільки на серверах, програмах де використовується страшна математика і т.д.
мораль мабуть в тому, що потрібно компілити під залізо тільки ті програми  які беруть за горло  проц виконуючи обробку відео, графіки,серверних запитів... та ядро Лінуха
А оскільки (я так бачу з ваших відповідей :-/) краще породити св"ященну війну кланів (посперечатися Лінух- хто кращий 8-))
ніж обгрунтовувати з якихось комплексних тестів який Лінух швидший!!!
ПС Людина і ПК система комплексна: якщо хтось тормозить то діло погане! Питання ХТО??? ;D  
« Змінено: 2007-11-11 20:09:18 від vc »

Відсутній 0x7663h

• Новачок
  • *
  • ---
« Відповідей #6 : 2007-11-13 13:27:50 »
Щось ніхто мене не ви*критикував ;D за сказане- цікаво... цікаво...  ::)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #7 : 2007-11-28 22:30:17 »
Цитата
ЛИШЕ якщо Ви знаєте, що Ви робите...
Цитата
вам треба набратися терпіння та багато часу щоб зпочитати тони документації і зібрати Gentoo.
Думаю, якщо людина витратить багато часу і почитає тони літератури то вона, напевно, буде знати що робити. Щоб зібрати Генту (який, в результаті, запустився і я під ним трохи працював, доки не зіпсував) мені довелося почитати Gentoo installation handsbook. Ну, перед цим, я вже трохи був знайомий з основами консольного Лінукса, але слабо. Хоча, дійсно, час - це гроші. Якщо ядро в мене компілилося 6.5 хвилин, то на КДЕ уходило, орієнтовно, годин до 15-ти. Але якщо мати можливість ставити на ніч - а чом би-й ні. А якщо у ваш числогриз значно потужніший за мій (Семпрон 2800+), то, думаю, варто спробувати.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.