Автор Гілка: virtual DVD  (Прочитано 4078 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
virtual DVD
« : 2007-12-04 23:08:55 »
не знайшов недистроспецифічного форума, де б це можна було запостити, тому пишу тут.

завдання:
є bootable ISO, в якому лежить ОС, яку планую поставити на віртуальну машину у virtualbox. Не хочеться витрачати на це фізичний DVD, тому як можна змонтувати «віртуальний» DVD-ROM, який буде фізично знаходитися на вінчестері, і  «записати» на нього цей iso-шник так, щоб потім можна було у віртуалбоксі з нього завантажитись і запустити інсталятор.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

TuxRoot

• Гість
Re: virtual DVD
« Відповідей #1 : 2007-12-05 00:14:03 »
Як на мене то в тої Virtualbox існує така функція, як зчитування iso образів. Ну VMware точно є, якщо вам потрібна змонтувати, як окремий Пристрій тоді можу вказати лиш заглянути ось тут,але із-за того що по вашій стільниці бігають ґномики, тоді і відповідно має бути для них вона.. :D

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2007-12-05 00:29:44 »
Все ж тут буде краще.

Що стосується створення тих віртуальних дисків:
dd if=/dev/dvd of=/path/to/image.iso

Потім той образ обираєте як джерело приводу оптичних дисків (працює у qemu, vmware, virtualbox) та просто з нього вантажитесь.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #3 : 2007-12-05 00:30:38 »
Як на мене то в тої Virtualbox існує така функція, як зчитування iso образів. Ну VMware точно є, якщо вам потрібна змонтувати, як окремий Пристрій тоді можу вказати лиш заглянути ось тут,але із-за того що по вашій стільниці бігають ґномики, тоді і відповідно має бути для них вона.. :D
от блін, і точно є така функція у віртуалбоксі, дякую.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #4 : 2007-12-05 00:43:19 »
Off-topic:
Ну по цій причні що тема трохи завершена. то я її доповню в режимі "між іншим" , якщо ви хочете побавитись в графічному з образами(наголос на "о") тоді є ще така річ як Virtual CD, я з нею не працював, але це так, як я вже вказував "між іншим".
от блін, і точно є така функція у віртуалбоксі, дякую.
Ростіть широкі і лінуксоїдом :).
Flood:
Ага поки не забув, стосовно українізації і unpop'сивація слова "блін" можна замінити словом "налисник" або "млинець". Пане модератори вибачте за уйму flood'у не по темі в цій темі.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2007-12-05 16:00:45 »
Цитата
Ну по цій причні що тема трохи завершена. то я її доповню в режимі "між іншим" , якщо ви хочете побавитись в графічному з образами(наголос на "о") тоді є ще така річ як Virtual CD, я з нею не працював, але це так, як я вже вказував "між іншим".
чого в офф-топі, корисна порада. Я от подумав, можна ж в принципі створити розділ 4ґіґовий на вінчестері, куди й записувати iso-шки. Перевага над віртуалбоксом очевидна — можна спробувати той же LiveCD в режимі дійсно «Live», тобто так, як воно буде. Тоді виникає питання, як bootable ISO записати на звичайний розділ вінчестера.  Чи досить просто розпакувати та вставити відповідний рядок у GRUB?

Off-topic:
Цитата
Ага поки не забув, стосовно українізації і unpop'сивація слова "блін" можна замінити словом "налисник" або "млинець". Пане модератори вибачте за уйму flood'у не по темі в цій темі.
я не знавець російської, але щось маю сумнів, що слово «блін» має стосунок до млинців. Просто омонім. Взагалі, на Заході кажуть «холєра». Нічого не бачу поганого у вживанні паразитів та матюків з інших мов.
« Змінено: 2007-12-05 16:02:39 від noddeat »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #6 : 2007-12-05 16:11:36 »
Off-topic:
Цитата
я не знавець російської, але щось маю сумнів, що слово «блін» має стосунок до млинців. Просто омонім. Взагалі, на Заході кажуть «холєра». Нічого не бачу поганого у вживанні паразитів та матюків з інших мов.
За матюки буду вправлятись у володінні плюсометом. Евфемізми типу "продажна жінка", "чоловічий/жіночий статевий орган", "статевий акт" тощо - за настроєм.:D

І взагалі, в мій московський період життя там мене прозвали "борцом за чистоту русского языка" - всього за одне запитання, чи не можна конкретну просту думку висловити без такої кількості матюків.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2007-12-05 16:31:50 »
Off-topic:
І взагалі, в мій московський період життя там мене прозвали "борцом за чистоту русского языка" - всього за одне запитання, чи не можна конкретну просту думку висловити без такої кількості матюків.
Off-topic:
Певно це було до початку роботи програмістом  ;D

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #8 : 2007-12-05 16:44:53 »
Off-topic:
Певно це було до початку роботи програмістом  ;D
Off-topic:
Студенти ми були, а з майстрами цієї справи дуже важко спілкуватись - все одно, що читати код на С++. Там і шаблони, і наслідування, і віртуальні деструктори, і гидкі реінтерпрет-касти... Функціональщики теж гарно матюкаються, але в них там в основному лямбда і говорити з ними легше. Хоча і їх на прийом до королеви я б запрошувати не став ;)

Edit:
Це мені здається, чи тут відбувається черговий флуд за участю загальних модераторів? М-дя...
« Змінено: 2007-12-05 16:47:22 від Cthulhu »

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #9 : 2007-12-05 18:41:41 »
Edit:
Це мені здається, чи тут відбувається черговий флуд за участю загальних модераторів? М-дя...
Flame:
Ну звісно ще потрібно такий маленький плюсометик(без могутньої пробивної сили ::)(на перших порах)), який час від часу буде пуляти в місцеве модерство, щоб не затягувалось і щоб такий мав кожен. Та й взагалі ваші плюсомети не кермують.
Off-topic:
P.S. Треба то в балачки, а мені один плюсик, щоб і віртуал не перетворився в один суцільний offtopic

Edit:
Якщо бути взагалі чесним в мене є така прекрасна річ, яку розробники обізвали K3B і вона вміє не тільки створювати iso, а також їх демонтувати/змонтувати, стосовно Ґномиків хз.
« Змінено: 2007-12-05 20:44:20 від TuxRoot »