Автор Гілка: Pidgin 2.2.2 і укр символи  (Прочитано 7654 раз)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Pidgin 2.2.2 і укр символи
« Відповідей #15 : 2007-12-28 02:10:20 »
А можливо все ж хтось знає як запускати програму вибираючи шрифт. Наприклад, як у XMMS "LC_ALL=ru_RU.KOI8-R xmms". Бо проблема споріднена.
Ой не факт... Проблеми з [іїє] з аською - то вже класика жанру. Вперше я з таким зіткнувся в кінці того року, коли рідний моєму серцю, випробуваний JIT став видавати мені таку каку. Причому - далеко не на всіх клієнтах співрозмовників. Причому, AIM транспорт працював нормально (чому, цікаво? воно і JIT - близнюки).

Підозрюю, це щось платформо-залежне, з боку клієнта співрозмовника, бо таке я спостерігав тільки у людей під віндою. Або (про це не хочеться думати - але ж з AIM все добре!) - якісь хитрощі з протоколом. У всякому разі, це проявляється тільки на вільних клієнтах, і код там в порядку. Перевіряв.

Проблему я вирішив тупо і варварськи. Підхачив клієнт (gajim), щоб він мені ці кракозябри заміняв нормальними буквами.

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #16 : 2007-12-28 09:20:57 »
Проблему я вирішив тупо і варварськи. Підхачив клієнт (gajim), щоб він мені ці кракозябри заміняв нормальними буквами.
Оу...Оце мені прямо в десятку також думав таким чином. Якщо ваша ласка, можна подетальніше розписати?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #17 : 2007-12-28 09:32:22 »
Це всього лише (хе-хе) проблема перекодування cp1251 у UTF-8/UCS-2BE. Краще ніж писати тут взяли б і написали звіт про помилку сюди ;)
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #18 : 2007-12-28 22:45:41 »
Попередньо я писав про свого друга, який ніби-то цю проблему вирішив. Вирішення полягало в тому що я єдиний україномовний його контакт, тому він просто на проблему забив. (Коли я до нього стукав з піджина, то її і не виникало)
Сьогодні трохи з цим експериментував і натрапив на КОРЕТЕ  - із українськими символами ніби все гаразд, і не гальмує як СІМ. Буду далі пробувати.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #19 : 2008-03-30 22:44:57 »
А як змінити кодування переписки? Щось ніде знайти не можу...
Linux. The future is open.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #20 : 2008-03-30 22:52:10 »
У налаштуваннях профілю "Параметри рахунку".

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #21 : 2008-03-30 23:39:41 »

А окремо на кожного користувача ніяк?

І ще, як зробити, щоб при offline був доступний перелік користувачів, а то вони кудись зникають коли я вихожу з мережі, і я в offline не можу переглянути історію переписки.

І ще як змінити при написанні повідомлення на Enter перенести рядок, а на ctrl+Enter відіслати повідомлення?

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #22 : 2008-03-30 23:57:34 »
І ще, як зробити, щоб при offline був доступний перелік користувачів, а то вони кудись зникають коли я вихожу з мережі, і я в offline не можу переглянути історію переписки.
I think If you will look at:
/.purple/logs/yourprotocol/id
You find many interest about it=)
« Змінено: 2008-03-31 00:32:08 від TuxRoot »

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #23 : 2008-03-31 20:17:23 »
I think If you will look at:
/.purple/logs/yourprotocol/id
You find many interest about it=)

Дуже дякую.

Проблема яка вже дістала. Був Копете на коі-8, але я змінив кодування на ютф-8 и поміняв на Підгін. Кирилістичні групи понінялися на Спам та Користувачі. Причому ці групи видаляються, але при кожному новому вході в мережу, вони з’являються знову... Наскільки я розумію, ця інфа знаходиться blist.xml. Якщо їх перейменувати то лишаються перейменовані групи та з’являються знову ті дві з крякозяблами.  [smiley=angry2.gif] Ніяк не можу зрозуміти як прибити ті дві групи... [smiley=20.gif]
« Змінено: 2008-03-31 20:18:33 від Ign1111 »

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #24 : 2008-03-31 21:59:14 »
Причому ці групи видаляються, але при кожному новому вході в мережу, вони з’являються знову...
Кхм..Сам з таким стикнувся...Чесно пишучи, проблему не вирішити, це вже проблема "принципів" підґіну, яку мають виправити розробники.
Наскільки я розумію, ця інфа знаходиться blist.xml. Якщо їх перейменувати то лишаються перейменовані групи та з’являються знову ті дві з крякозяблами.  [smiley=angry2.gif] Ніяк не можу зрозуміти як прибити ті дві групи... [smiley=20.gif]
Ви правильно розумієте, сам пробував організувати групи вашим шляхом, але проблема в тому, що програма редагує файл "під себе" кожен раз, тобто відносно сервера і власних прописів(цікаве те, що він серверу не відправляє то без чого він може обійтись), а файл автоматично формується при запуску, як об'єднання. Я ще пробував тим, що той файл утримував у режимі "не редагування" програмою, але змісту воно не давало. Словом, ця програма в цьому плані крива, краще зайти з іншої програми і сформувати групи і все як має бути, а потім іти під підґін. Один із плюсів цього меседжера це його простота і якщо треба в лінуксі вийти безпроблемно на будь-який протокол без зайвих зусиль, то йому треба віддати належне.

P.S. Сам буду ставити четверті кеди і попробую kopete, хоча на третіх він мені не дуже подобався в деяких речах, хоча не мав бажання копатись, звичка.