Порадьте будь-ласка хорошу CAD програму (під Лінукс) яка не поступається можливостям AutoCAD (чи хоча б пітягується)
PS З приводу цих програм чув багато гучних фраз але конкретних рекомендацій не було
Що значить підтягується? Під Linux достатньо кадів які суттєво перевершують можливості AutoCAD. Я сім років з автокадом працював прфесійно, нічого там такого дуже вражаючого я не помітив. Проблем які стримують перехід на Linux насправді дві - розповсюдженість формату DWG та необхідність підтримки кирилиці. Ну ще можна згадати про можливість підгонки під наші стандарти. Не у відсутності програм проблема. Тобто насправді, можна спокійно креслити у VariCAD, можна використовувати Graphite-One, але вони кирилиці не розуміють. QCad згодиться для простих креслень, для креслення різних конструкцій його з головою вистачить.
Якщо говорити про те, що дійсно підходить, то це MEDUSA4 (
http://www.cad-schroer.com/index.php?screen=1&land=com). Хороша програма, як на мене так на голову краще AutoCAD. Правда і ціна відповідна - щось близько 5000 Євро. Існує правда безплатна версія Personal для навчання та персонального використання, вона не вміє експортувати у DWG (лише імпортує) і використовує власний формат несумісний з платною версією. А так, штука потрясна. А, ще бажано для неї монітор якомога побільше, на 1024x768 у неї навіть вікно в екран не влізе.
Для архітектурних креслень є ще CYCAS. Але у нього досить самобутній інтерфейс та ще й на GTK1. Безплатна версія дуже сильно урізана. Не знаю, важко щось про нього судити.
І не треба задавати питання про відкриті кади. Цей клас програм завжди буде коштувати немалих грошей, не так то просто написати подібну програму. Та й специфічний це ринок, на самих donations не розживешся.