Автор Гілка: xmonad і краплі для очей.  (Прочитано 6100 раз)

Praporshic

• Гість
Re: xmonad і краплі для очей.
« Відповідей #15 : 2008-11-23 22:20:48 »
k3b - mkisofs+growisofs+cdrecord
Невеличке виправлення: cdrecord - симлінк на wodim. Можуть прибрати будь-якої миті.

ЗІ А кому легко?
Хм... а я от ISO-образи пишу вже виключно через wodim - ліньки гуй запускати.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #16 : 2008-11-24 10:48:43 »
Ліниво. Не простіше ставити дату як індекс? Тоді нічого не буде затиратись.
a=snap`date +%G%m%k%M%S`.png; [ -f $a ] || import -window root $a
Дякую. Але тоді ще треба додати секунди з мілісекундами на той випадок, якщо я на день зроблю кілька знімків.
k3b - mkisofs+growisofs+cdrecord
kcalc - python/perl/haskell/whatever
Мммм. Ви мені за xmonad візину не дали, а хочете, щоб я ще-й це курив. Тим більше, ви пропонуєте мені повноцінні мови програмування для здійснення звичайних арифметичних чи тригонометричних (зрідка) обчислень. Стрільба по горобцям з ПТРУС, чи з чого там.
ЗІ А кому легко?
Я вже вам казав.
Хм... а я от ISO-образи пишу вже виключно через wodim - ліньки гуй запускати.
Еммм. А я не тільки образи пишу - а-й файли. При чому, так, щоб воно читалося в моїх друзів під альтернативною ОС.
P.S. Підкажіть одновіконний музичний плеєр з підтримкою global hotkeys. Я знайшов Aqualung, але хоткеїв в ньому не побачив.
« Змінено: 2008-11-24 10:58:39 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #17 : 2008-11-24 11:31:32 »
Стрільба по горобцям з ПТРУС, чи з чого там.
З ПЗРК.

Еммм. А я не тільки образи пишу - а-й файли. При чому, так, щоб воно читалося в моїх друзів під альтернативною ОС.
Відкрию таємницю, якщо невідомо: k3b - обгортка для mkisofs+growisofs+cdrecord. Само воно нічого писати не вміє.

P.S. Підкажіть одновіконний музичний плеєр з підтримкою global hotkeys. Я знайшов Aqualung, але хоткеїв в ньому не побачив.
Quodlibet, Exaile.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #18 : 2008-11-24 11:37:25 »
Відкрию таємницю, якщо невідомо: k3b - обгортка для mkisofs+growisofs+cdrecord. Само воно нічого писати не вміє.
Я знаю цю таємницю, k3b чесно про це повідомляє під час запису: "Вживається growisofs, автор - Andy Polyakov". Але писати диски з консолі... я ще не доріс, не все-ж відразу.
Quodlibet, Exaile.
Ммм. Я їх ставив, щоправда в КДЕ вони мені не сподобалися. Але тут ситуація інша, треба переглянути.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
« Відповідей #19 : 2008-11-24 14:26:52 »
Дякую. Але тоді ще треба додати секунди з мілісекундами на той випадок, якщо я на день зроблю кілька знімків.
Секунди вже є. А от день місяця я пропустив - date +%G%m%e%k%M%S. Для наносекунд ще можна %N (якщо таки треба мілісекунди, use cut/sed/awk). Робити скріншоти частіше, ніж раз на секунду - це від душі. У вас кластер?

Мммм. Ви мені за xmonad візину не дали, а хочете, щоб я ще-й це курив. Тим більше, ви пропонуєте мені повноцінні мови програмування для здійснення звичайних арифметичних чи тригонометричних (зрідка) обчислень. Стрільба по горобцям з ПТРУС, чи з чого там.
Тоді логарифмічна лінійка=) Рулить і педалить, я до цих пір інколи користуюсь. Жаль, тепер хорошу лінійку не купити...

Ну чи придбати хардварний калькулятор, це теж досить зручно.

mocp або mpd, до останнього написаний фантастичний зоопарк клієнтів - від найпростіших консольних до меганаворочених гуйових. Можна ще xmms2 спробувати, воно вже доходить до юзабельного стану і функціоналу рівня mpd. Всі три згадані плеєри - демони. Хоткеї розвішуються ручками.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #20 : 2008-11-24 14:46:52 »
У вас кластер?
Ні.
Тоді логарифмічна лінійка=) Рулить і педалить, я до цих пір інколи користуюсь. Жаль, тепер хорошу лінійку не купити...

Ну чи придбати хардварний калькулятор, це теж досить зручно.
Лінійка є, в хорошому стані, Електронмаш, 1978 року. Користуватися вмію, щоправда великого досвіду не маю. А нормальний хардварний калькулятор - ну гривен з 100-200. Був колись програмований, Електроніка МК-61, якщо не помиляюся, але не фунциклює нині.

Але, взагалі, мене цікавлять такі варіанти:
Варіант1,
Варіант2.
Можете сюди щось ще додати.
Подивлюся увечері, чи є вони в моєму репозиторії.
mocp або mpd, до останнього написаний фантастичний зоопарк клієнтів - від найпростіших консольних до меганаворочених гуйових. Можна ще xmms2 спробувати, воно вже доходить до юзабельного стану і функціоналу рівня mpd. Всі три згадані плеєри - демони. Хоткеї розвішуються ручками.
Угу, приймається. Демони - то не православно, але "кому зараз легко?". Як варіант - подружити xmonad з mpd, так я це зробив Михайло Даниленко в ion.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #21 : 2008-11-24 22:50:26 »
А, іще треба заміна таким копитним програмам: k3b, kcalc. Калькулятор бажано повноцінний - з інженерними та статистичними додатками та обрахунком чисел з експонентою.

qalculate чи qalculate-gtk - є і статистичні функції (поміж кількох сотень інших), але можна користуватися як і звичайним калькулятором (чи як калькулятором зі зворотньою польскою нотацією).

[Fedora Linux]

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #22 : 2008-11-25 09:21:58 »
Власне, що-й мене цікавило.
Питання № наступне - подружити xmonad з медіаклавішами. Я знайшов приклад тут, але ніяких коментарів не спостерігається.
-- Mediakeys on the Latitude D830
  [((0 ,0x1008ff11 ), unsafeSpawn "amixer -q set Master 2dB-") -- XF86AudioLowerVolume
  , ((0 ,0x1008ff12 ), unsafeSpawn "amixer -q set Master toggle") -- XF86Audio Mute
  , ((0 ,0x1008ff13 ), unsafeSpawn "amixer -q set Master 2dB+") -- XF86AudioRaiseVolume
  , ((0 ,xK_Print ), unsafeSpawn "scrot '%Y-%m-%d-%H%M_$wx$h.png' -e 'mv $f ~/screenshots/'") -- Print Screen
  ]
Питання зводиться до того - де ці коди роздобути?
P.S. Між іншим, Raven зверне увагу на останній кейбінд. Власне те, що я з нього так просив.
« Змінено: 2008-11-25 09:29:06 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #23 : 2008-11-25 09:59:35 »
Після довгих тортурів праскою пошуковими запитами Google розколовся акурат на те, що мені треба, от тільки в мене emacs-style keys через EZConfig, а тут:
-- multimedia keys / MPD control
, ((0, xK_F31 ), spawn mpcpp)
, ((0, xK_F32 ), spawn "mpc stop > /dev/null")
, ((0, xK_F33 ), spawn "mpc prev > /dev/null")
, ((0, xK_F34 ), spawn "mpc next > /dev/null")
Хоча, в конфігу, що за попереднім посиланням, одночасно зроблено і так, і так, може-й в мене вийде.
« Змінено: 2008-11-25 09:59:59 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #24 : 2008-11-25 11:19:59 »
Питання зводиться до того - де ці коди роздобути?
xev ;)