Автор Гілка: Програма для жорсткого диску  (Прочитано 2187 раз)

Відсутній karmeljuk

• Графоман
  • дописів: 480
Маю бажання купити великий жорсткий диск розмірами 250-500 Гб, але по своїй скупій та експерементаторській натурі не хочу купувати його новим з гарантією, а хочу брати на руках зекономивши 20-40 відсотків. Так от, щоб я не відчував себе обдуреним, хочу мати програму яка б перевірила стан даного диску і показала, чи є в ньому бедові(чи як там вони називаються?) сектори.
Порадьте, яку програму мені використовувати для даної цілі, хотілося б щоб це була рпм та працювала б на Мандріві 2009

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Програма для жорсткого диску
« Відповідей #1 : 2009-02-16 14:33:30 »
Off-topic:
Скупий платить двічі. ЗЖорсткий диск має свій ресерс, і зараз бедів немає, а через рік чи півроку - будуть. Тим більше, що пристрої такої ємності є досить новими і їх так просто на вторинному ринку не продають - значить щось сталося. Краще беріть новий.
P.S. В свій час погорів на б/в записній книжці - ніби працює, але через півроку був уже без книжки.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #2 : 2009-02-16 16:02:04 »
Off-topic:
Скупий платить двічі. ЗЖорсткий диск має свій ресерс, і зараз бедів немає, а через рік чи півроку - будуть. Тим більше, що пристрої такої ємності є досить новими і їх так просто на вторинному ринку не продають - значить щось сталося. Краще беріть новий.
P.S. В свій час погорів на б/в записній книжці - ніби працює, але через півроку був уже без книжки.

Ось саме для цього мені й потрібна програма, котра б показала стан даного диску. А купивши вдало HDD я можу зекономити гривень 150, котрі можна потратити на гіг оперативки. У мене от вінт на 80Гб  Сігейт живе уже 3 роки, а проблем з ним ніяких немає.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #3 : 2009-02-16 16:05:28 »
Ось саме для цього мені й потрібна програма, котра б показала стан даного диску.
smartctl, badblocks
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #4 : 2009-02-16 20:28:32 »
Ось саме для цього мені й потрібна програма, котра б показала стан даного диску.
smartctl, badblocks

smartctl я поставив але ніяк не можу його запустити, which прописую, а воно його не знаходить. А ставив я його через Встановлення та вилучення програм, то воно має працювати, але не хоче. Що робити?

Михайло Даниленко

• Гість
« Відповідей #5 : 2009-02-16 21:15:18 »
А ви його з-під рута запускаєте?

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #6 : 2009-02-17 18:58:57 »
Програму запустив, але, нажаль, вона консольна, а я з ними не дуже дружу, я ж ще в недавному користувач Віндовса, то надаю перевагу графічним програмам.
Може хтось знає графічну програму для перевірки стану жорсткого диску?

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #7 : 2009-02-17 20:01:38 »
Може хтось знає графічну програму для перевірки стану жорсткого диску?
GSmartControl - графічний фронтенд smartctl.
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #8 : 2009-02-17 21:34:49 »
Велике спасибі, програму встановив, тепер буду розбиратися