ЖЖ — гальмо, яке давно варто викинути у смітник суспільства.
...разом з Дебіаном, на якому воно крутиться?..
Мені часто накидують посилань з ЖЖ, то коли таких вкладоку Лисі стає кілька десятків, починає підгальмовувати, потім — коли до півсотні прямує — гальмувати. Але при такій кількості вкладок в цьому нічого дивного немає. А от коли їх мало, нічого не гальмує, хоча Лис сам по собі не вельми шустрий. Може це щось в Опері не те?
Ваша правда. У рушії 10.10 є помилки, які призводять до невиправданих циклів. На «важких» сайтах типу kde.org дуже гальмує.
10.51 дуже швидка, але жахлива інтерфейсом (я готовий придушити авторів GTK+ за їх геніальне діалогове вікно вибору файлів) + кирилицю вводити не можна (виходить арабське письмо, зараз написав у kwrite і вставив).
Користуйтеся іншим переглядачем. Останній рік нас годують обіцянками і феєричним лайном у випусках. Раніше літа Opera Software ASA, на мій інсайдерський погляд, випустити придатний до користування переглядач для Linux не здатна.
Ця гонитва за циферками перетворила майже всі інтернет-переглядачі на жахливе глюкалово. Ще десь рік подібних випусків і основним гаслом лідера стане не «наш переглядач найшвидший у світі», а «наш переглядач не падає, коли ви відкриваєте 5 сторінок, в ньому можна дивитися один SVG-ролик і він не гальмуватиме перші 10 секунд, споживання пам’яті всього 200 МБ на сторінку!!!!»