Автор Гілка: Нелінійний монтаж відео  (Прочитано 9432 раз)

Відсутній 0x7663h

• Новачок
  • *
  • дописів: 42
  • ---
Переліз на Лінукс із Віндовса (це вже мабуть звучить банально ;D) от того і запитую панове ( як мала дитина прямо ;) ) який софт хтось пробував у бою! що працює! які нюанси!
Буду вдячний!!!
Будь як ми.. будь з нами... стань краще нас...

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Нелінійний монтаж відео
« Відповідей #1 : 2007-11-09 19:33:23 »
На реальних задачах не пробував жодного, грався з Kino.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #2 : 2007-11-09 20:09:17 »
Avidemux як аналог VirtualDub.
Kino для роботи з відеокамерою та відзнятим матеріалом, якщо хочете, можу поділитися власною українізацією.
Ну а для створення DVD з меню можна порекомендувати (і тут мене всі любителі гномів закидають гнилими помидорами) DVDAuthor або, якщо Ви любитель гномів ManDVD та той же Kino.
« Змінено: 2007-11-09 20:09:47 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній 0x7663h

• Новачок
  • *
  • дописів: 42
  • ---
« Відповідей #3 : 2007-11-09 21:17:45 »
усі вище вказані програми не годяться для нелінійного монтажу :-/
Завнтажив  Cinellera..... запускаю.... загружається... відкривається 4 вікна і далі ніби зависає щи що
в консолі помилок не відображає?
Будь як ми.. будь з нами... стань краще нас...

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #4 : 2007-11-10 09:30:03 »
Цитата
Завнтажив  Cinellera..... запускаю.... загружається... відкривається 4 вікна і далі ніби зависає щи що
в консолі помилок не відображає?

Це Ви до того, що Cinelerra годиться? :)
Ну, візьміть KDEnlive, MainActor або LiVES (останній тільки для невеликих роликів).
Sony Vegas під Linux Вам все одно не знайти. Почитайте тут: http://www.gorodfm.ru/blog/archives/115 Це правда...
Щоб з’ясувати причини незапуску Cinelerra скористайтесь strace. Про нього можна почитати тутhttp://journal.root.od.ua/rootua10.html.
Крім того, Першослака ніколи не позиціонувалася як медіа-дистрибутив... :'(
« Змінено: 2007-11-10 17:02:56 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній Вуйко з полонини

• Кореспондент
  • дописів: 181
« Відповідей #5 : 2007-11-18 21:48:53 »
gstreamer0.10-gnonlin
"Don't waste your time or time will waste you" Matthew Bellamy

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
« Відповідей #6 : 2007-12-03 16:00:42 »
панове , який софт хтось пробував у бою! що працює! які нюанси!
ех... шукав собі, не знайшов =(

Цитата
Завнтажив  Cinellera..... запускаю.... загружається... відкривається 4 вікна і далі ніби зависає щи що в консолі помилок не відображає?
та ж засада на opensuse 10.3, cinelera з одного з офіційних репозиторіїв. видалив.

Це Ви до того, що Cinelerra годиться? :)
Ну, візьміть KDEnlive,
поставив... дуже нестабільний, в дійсності неможливо користуватися. але навіть якби не це -- програма сира, як не знати що. людських базових ефектів (я не кажу про щось професійне, мені треба лише для простого сімейного відео) немає, а ті що є -- видають такі коні, що слів бракує.

MainActor
платний?!

або LiVES (останній тільки для невеликих роликів).
треба спробувати... хоча, наскільки я зрозумів, читаючи дописи про live/lives, це досить примітивні речі...

Першослака ніколи не позиціонувалася як медіа-дистрибутив... :'(
гхм, може win xp так позиціонується? а тим часом там вистачає софта для простої роботи з відео. та й не такої вже простої, також...

пропонувати kino не варто -- це хороший інструмент, проте лишень для роботи з dv.

схоже, вся справа у тім, що якогось людського і вільного пакету для нелінійного відео під linux ще нема...
« Змінено: 2007-12-03 16:02:44 від tivasyk »
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #7 : 2007-12-03 17:40:28 »
Цитата
схоже, вся справа у тім, що якогось людського і вільного пакету для нелінійного відео під linux ще нема...
О, нарешті на сайті з’явився професійний користувач!  ;)
А то я в житті нічого більшого за те, що пропонує virtualdub/avidemux не було потрібно...
Mandriva 2008.0 Cinelerra 2.1-1.svn1008.1plf2008.0 політ нормальний (правда сама програма підказала і я зробив таку команду від адміністратора)echo "0x7fffffff">/proc/sys/kernel/shmmaxМоже Вам допоможе. Отже всі питання не до героїнових воїнів, а до Патріка з Novell :P
P.S. LiVES не пробуйте — Вам не сподобається. Піраццький Sony Vegas+Adobe Premiere вічно житиме на наших піраццьких Windows/Mac.
P.P.S. Підкажіть, будь ласка, чудовий нелінійний ВІЛЬНИЙ редактор під Windows/Mac!
You're not alone
All used up

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2007-12-07 22:20:34 »
Цитата
О, нарешті на сайті з’явився професійний користувач!  ;)
А то я в житті нічого більшого за те, що пропонує virtualdub/avidemux не було потрібно...
бугога, професійний користивач... ні, не професійний. virtualdub/avidemux рулять, must have, але мова про нелінійні редактори. зліпити докупи пару відеороликів з камери та декілька фотографій з простими ефектами, додати звукову доріжку -- у лінійному якось не той, не зручно =( а професійний користувач, може, у avisynth з командного рядка б таке зробив, дайте 5 хвилин =)

LiVES не пробуйте — Вам не сподобається. Піраццький Sony Vegas+Adobe Premiere вічно житиме на наших піраццьких Windows/Mac.
P.P.S. Підкажіть, будь ласка, чудовий нелінійний ВІЛЬНИЙ редактор під Windows/Mac!
в тім то й справа, що коли я на домашній машинці мав крадений windows, то й, відповідно, не сильно переймався ліцензійною чистотою софта. користувався edit studio 4, чи як воно там звалося. але то було вже роки два тому.

але за бажання цілком можна пошукати безкоштовних редакторів для windows. щодо чудових не знаю, але спробував би ось цей: wax. мені б мало вистачити. не треба професійного -- аби працював стабільно. а в цьому плані kdenlive та cinelerra мене підвели. тож lives таки доведеться спробувать, більше нема на що сподіватися =)
« Змінено: 2007-12-07 22:23:42 від tivasyk »

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #9 : 2007-12-08 07:44:22 »
тож lives таки доведеться спробувать, більше нема на що сподіватися =)
Там половина сценаріїв перетворення відео биті. Доводилося коригувати ручками до сучасного стану mencoder... :(
You're not alone
All used up

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
« Відповідей #10 : 2007-12-09 00:28:41 »
тож lives таки доведеться спробувать, більше нема на що сподіватися =)
Там половина сценаріїв перетворення відео биті. Доводилося коригувати ручками до сучасного стану mencoder... :(
таки не пішло =( до сценаріїв чи чогось подібного справа просто не дійшла: аж занадто інопланетний інтерфейс... будемо чекати, поки kdenlive з репозиторіїв opensuse хоч якось працюватиме.
« Змінено: 2007-12-09 00:30:42 від tivasyk »

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2007-12-11 12:41:48 »
будемо чекати, поки kdenlive з репозиторіїв opensuse хоч якось працюватиме.
таки kdenlive найближчий до того, що мені треба... але ж стабільність! і надія на розвиток трохи зблякла після перегляду кількох дописів у мережі, приміром ось цього.

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2008-02-08 16:11:06 »
...kdenlive найближчий до того, що мені треба... але ж стабільність! і надія на розвиток трохи зблякла після перегляду кількох дописів у мережі, приміром ось цього.
схоже, є певні зрушення у cinellera =/

Відсутній asvnix

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
« Відповідей #13 : 2008-05-18 22:19:15 »
Переліз на Лінукс із Віндовса (це вже мабуть звучить банально ;D) от того і запитую панове ( як мала дитина прямо ;) ) який софт хтось пробував у бою! що працює! які нюанси!
Буду вдячний!!!

З професійних програм можу назвати Shake, Smoke, Nuke, Mocha, Mokey, Motor, Inferno. Це не безкоштовні і не опен сурс програми, вони коштують чималих грошей і сильних залізяк (з правильно налаштованною системою). Кому цікаво, можете більш детально ознайомитися з ними на моему сайті  www.asvlabs.at.ua На цьому сайті я постараюся поступово зібрати інформацію про всі відео редактори під лінукс. Також можете звертатись до мене з питаннями. Допоможу чим зможу.

P.S.
If you are Open Sourse fanatic and you don't want to use proprietary software, ignore this post. I don't want to tack about religy.

Відсутній Sandr

• Графоман
  • дописів: 461
  • Мій вибір — Лінукс!
    • ФОП Осипенко
« Відповідей #14 : 2009-02-17 15:12:24 »
Потрібно провести оцифровку відео з касети у відеофайл, зробити мінімальний монтаж та сформувати відео-DVD.

Встановив програмку Kino під openSUSE 10.3. Але захоплення відеосигналу зробити неможливо...  :(

У вікні Параметри Kino на вкладці IEEE 1394 відсутній пристрій в списку Пристрій AV/C та вгорі над списком повідомляється наступне:

Цитата
Підсистема IEEE 1394 не відповідає.

Модуль raw1394 слід завантажити, має бути доступ
на читання та запис до пристрою /dev/raw1394.
Підкажіть будь ласка, що воно за модуль такий і що з ним робити, щоб відбулося захоплення відеосиглалу на тюнері з відеовходом?
« Змінено: 2009-02-17 15:16:19 від Sandr »
openSUSE + KDE