Автор Гілка: В картинці KoiourPaint не зберігаються зображення  (Прочитано 9409 раз)

Відсутній propan

• Графоман
  • дописів: 280
В картинці KoiourPaint не зберігаються зображення в таблиці.  
Редагую таблицю опенофісу і вставляю та міняю місцями зображення виділяю клікнувши по зображенні, запам'ятовую і вставляю в таблицю правою кнопкою.
Таблицю опенофісу виділяю Ctrl+A, запам'ятовую Ctrl+C, вставляю в KoiourPaint Ctrl+V, файл зберегти як.
На збереженій картинці нема тих зображень які вставляв і міняв місцями.
Те ж саме і в GIMP.
Як правильно вставляти і міняти місцями зображення?
БУДЬ ЗА МЕТР ПОЗАДУ ВЛАСНОЇ ГОЛОВИ

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
Задача зовсім не зрозуміла: навіщо в растровому зображенні таблиці?  :-/ Але якщо вже так сильно хочеться, можна вивести з ООо pdf, який потім відкрити в GIMP-і.

Відсутній propan

• Графоман
Щоб вставити до мого блога
http://heelys-kiev.blogspot.com/
У попередній версії Убунту це працювало. Тепер ні. Тому вимушений користуватичґся Прінтскріном.

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
Для web-а, власне, printscreen-а цілком достатньо. Після чого копіюємо зображення в кишеню, а в GIMP вставляємо по Файл —> Create —> From Clipboard.

Відсутній propan

• Графоман
Власне це потрібно щоб у таблиці можна було б розібрати що там написано. Прінтскреен це растрове зображення. Тому потрібна картинка високої якості. Ось, зайшовши на блог , чи можна щось розібрати в таблицях?

Відсутній propan

• Графоман
Для web-а, власне, printscreen-а цілком достатньо. Після чого копіюємо зображення в кишеню, а в GIMP вставляємо по Файл —> Create —> From Clipboard.

Зробив. Додаю. Проте однак якість зображення не найкраща. Очевидно в Опенофіс якось по іншому треба вставляти зображення.

Praporshic

• Гість
Вставити->Зображення->З файлу. Або я чогось не зрозумів?  :-?

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
OOo -> PDF -> man gs (або file:///usr/share/doc/ghostscript-doc-X.xx/Use.htm) -> PNG/JPG/etc
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній propan

• Графоман
Вставити->Зображення->З файлу. Або я чогось не зрозумів?  :-?

Треба взяти файл з мого першого посту і спробувати. У попередній версії Убунту це працювало. Тепер ні.

Відсутній propan

• Графоман
OOo -> PDF -> man gs (або file:///usr/share/doc/ghostscript-doc-X.xx/Use.htm) -> PNG/JPG/etc
а можна детальніше?

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
Та Убунту тут не має бути при чім. Яка версія  ООо?

У мене в ООо 3.1.1 все гаразд. Просто слід звернути увагу на розділення — як при створенні pdf-a, так і при його растеризації (через gs чи вставку в GIMP). Чим більше розділення і чим ближче воно до оригіналу вставлених картинок — тим кращим буде результат. От якщо вставлені картинки самі по собі мають низьке розділення, тоді і результат буде світити квадратиками і зубцями. Виставте 300 dpi при виводі і при раструванні — це стандартне поліграфічне розділення, вистачить із запасом.

Відсутній propan

• Графоман
Та Убунту тут не має бути при чім. Яка версія  ООо?

У мене в ООо 3.1.1 все гаразд. Просто слід звернути увагу на розділення — як при створенні pdf-a, так і при його растеризації (через gs чи вставку в GIMP). Чим більше розділення і чим ближче воно до оригіналу вставлених картинок — тим кращим буде результат. От якщо вставлені картинки самі по собі мають низьке розділення, тоді і результат буде світити квадратиками і зубцями. Виставте 300 dpi при виводі і при раструванні — це стандартне поліграфічне розділення, вистачить із запасом.
З ООо  пдфом тут не обійдешся.
"Ми приймаємо зображення jpg, gif, bmp і png розміром не більше 8 Мб" -
Потрібні такі формати.

Praporshic

• Гість
У попередній версії Убунту це працювало.
Мені пробувати нема на чому. У мене Debian та клони RHEL.

Відсутній propan

• Графоман
а можна детальніше?
Редагую таблицю опенофісу і вставляю та міняю місцями зображення виділяю клікнувши по зображенні, запам'ятовую і вставляю в таблицю правою кнопкою.
Всю таблицю опенофісу виділяю Ctrl+A, запам'ятовую Ctrl+C, вставляю в KoiourPaint Ctrl+V, файл зберегти як.
Уточнюю : У буфері обміну не зберігаються чомусь ті картинки які я міняв місцями.
Можна якось налаштувати це буфер обміну?
Або лишається з ООо експортувати в пдф і потім Гімпом перегнати у птрібні формати.
Допоможіть! Можна детальніше прописати шлях, як це зробити?  

Praporshic

• Гість
Допоможіть! Можна детальніше прописати шлях, як це зробити?  
Перший результат у гуглі на запит openoffice calc export to image:
Цитата
OK, here are two leads. First a complex one:

http://codesnippets.services.openoffice.org/Office/Office.GraphicExport.snip

and now one that sounds simpler (assuming you have the Draw component installed):

http://www.oooforum.org/forum/viewtopic.phtml?t=15736

Hope this helps!