Автор Гілка: Як подружити lilo та grub?  (Прочитано 10899 раз)

Відсутній isydor

• Графоман
  • дописів: 435
Re: Як подружити lilo та grub?
« Відповідей #30 : 2011-03-15 19:04:33 »
Я адаптував цей код (ще раніше ви порадили)
cat /boot/grub/menu.lst
…                                                                                                                                                                  

# (0) Arch Linux                                                                                                                                                            
title  Arch Linux  [/boot/vmlinuz26]                                                                                                                                        
root   (hd0,0)                                                                                                                                                              
kernel /vmlinuz26 root=/dev/sda3 ro quiet acpi_enforce_resources=lax splash                                                                                                  
initrd /kernel26.img  

dev/sda3 змінив на dev/sda1- змінилось місце знаходження Альта.
Спробую обов’язково, але зараз не можу перезавантажити систему - дуже велике оновлення..
Код цей уводити однією фразою чи двома?

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #31 : 2011-03-15 20:04:34 »
Так на якому розділі його розміщено? Такий же шлях пропишіть і вам оті всі splash не потрібні.

Відсутній isydor

• Графоман
« Відповідей #32 : 2011-03-15 20:46:30 »
Так на якому розділі його розміщено? Такий же шлях пропишіть і вам оті всі splash не потрібні.

На dev/sda1, але ж система рахує з нуля.
Без "оті всі splash"  я вже робив, але ви назвали це нелюдським виглядом.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #33 : 2011-03-15 21:12:51 »
Так, рахує, а ви як рахуєте?
Зробіть df -h, розберіться, де той арч і впишіть його в розділ.

Splash — то моя програма, яка показує графічні елементи протягом завантаження, воно-то вам навіщо?

Відсутній isydor

• Графоман
« Відповідей #34 : 2011-03-21 20:22:21 »
ви його навряд чи знайдете, бо тут був наведений приклад з Arch Linux, в якому встановлено grub старої першої версії і використовується файл  /boot/grub/menu.lst...
у версії grub2 аналогом цього файлу є /boot/grub/grub.conf, тому саме цей файл вам і потрібен...
і ви вірно звернули увагу на відмінність у синтаксисі...

Це значить, що в Mandriva 2010, Mandriva 2011Alpha, Mandriva 2011Beta використовується grub старої першої версії, бо є лиш  /boot/grub/menu.lst