Автор Гілка: OpenOffice.org Impress: демонстрація можливостей  (Прочитано 2873 раз)

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
Підкажіть, може є десь демонстраційний проект, який показував би можливості і ефекти, реалізовані в OpenOffice.org Impress.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Невже їх так багато, щоб щось показувати?

Відсутній btr

• Письменник
Ну от намалювала моя дитина навчальну презентацію під OO.Impress в linux. Тепер виникають практичні проблеми щодо передачі роботи вчителю.
1. Шрифти. Читав я рекомендації про використання стандартного набору шрифтів, щоб воно всюди коректно відображалося. І все ж, може, є якісь хитрості, які б дозволили відобразити кращі шрифти? Використовуються babelfish i URW Chancery L. Спробував варіант встановлення їх на віндовс, так кирилиці немає. Може, якесь невдале місце знайшов, де їх можна взяти? Чи існують якісь способи включання шрифтів у саму презентацію, щоб вони автоматично відображалися?
2. Ефекти. Очевидно, у вчителя стоїть MS Powerpoint. При зберіганні презентації у форматі ppt значна частина ефектів зникає. Ну тут нічого не вдієш. Але є й інша проблема. Поставив я під вікнами OO.Impress, деякі ефекти і там не підтримуються! Я щось недоналаштував, чи ця ситуація відома?

Взагалі, хотілося б якогось способу не залежати від цих платформ, шрифтів. Можна спробувати сформувати відео на компі, де презентація зроблена і передати це вчителю. Може, хтось порадить якісь альтернативи?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Тут є збірка відео підручників (сам користувався, коли треба було зробити презентацію).

Насправді, варто зберегти до PDF, так можна досягти кращої сумісності (у останні версії PDF можна вбудовувати навіть скриптові фрагменти з відео, наприклад, обертати кристалічні ґратки,створені за допомогою JMOL,  безпосередньо під час презентації). Шрифти туди теж вбудовуються.

Або можна зберегти до Flash (якщо презентація справді дитяча), тоді збережуться шрифти і переходи. Переглядати можна у IE, Opera, Firefox чи Chrome.
« Змінено: 2011-04-11 16:35:27 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній btr

• Письменник
Дякую за поради. До цих двох варіантів додав ще відео, зроблене на основній системі. Тепер подивимося, що скаже вчитель.