Ну от намалювала моя дитина навчальну презентацію під OO.Impress в linux. Тепер виникають практичні проблеми щодо передачі роботи вчителю.
1. Шрифти. Читав я рекомендації про використання стандартного набору шрифтів, щоб воно всюди коректно відображалося. І все ж, може, є якісь хитрості, які б дозволили відобразити кращі шрифти? Використовуються babelfish i URW Chancery L. Спробував варіант встановлення їх на віндовс, так кирилиці немає. Може, якесь невдале місце знайшов, де їх можна взяти? Чи існують якісь способи включання шрифтів у саму презентацію, щоб вони автоматично відображалися?
2. Ефекти. Очевидно, у вчителя стоїть MS Powerpoint. При зберіганні презентації у форматі ppt значна частина ефектів зникає. Ну тут нічого не вдієш. Але є й інша проблема. Поставив я під вікнами OO.Impress, деякі ефекти і там не підтримуються! Я щось недоналаштував, чи ця ситуація відома?
Взагалі, хотілося б якогось способу не залежати від цих платформ, шрифтів. Можна спробувати сформувати відео на компі, де презентація зроблена і передати це вчителю. Може, хтось порадить якісь альтернативи?