Автор Гілка: rar-архіви. Спосіб розпаковування. Як?  (Прочитано 3710 раз)

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
Для розпаковування рар-архівів донедавна користувався unrar-free і все розпаковувалось. Але одного разу не зміг. Після розпакування якогось архіву виходила тільки порожня тека.Але ж у вікні менеджера архівів був список файлів. Подумав, може має значення спосіб архівування раром. Встановив unrar (невільна версія) і воно розпакувало. Чому так? Виходить, що не можна ніяк обійтися без невільної версії.
P.S. Не сприймаю рар-архівування... чому люди раром користуються, якщо є не гірший, а де в чому кращий 7zip.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: rar-архіви. Спосіб розпаковування. Як?
« Відповідей #1 : 2011-04-06 16:57:25 »
Вільний unrar розпаковує архіви, створені сумісними з версією <2.9. Якщо було використано додаткові параметри стискання версій 3.х, можуть виникати проблеми. Причиною є те, що знайдеться мало людей, які зацікавлені у вивченні документації до формату архівів для переписування розпакувальника архівів, які не є кращим ні за рівнем стискання, ні за швидкістю. Сам розпакувальник є безкоштовним, тому ви нічого не порушуєте, використовуючи його (просто його не можна пакувати для дистрибутивів через вимоги ліцензії).

Стаття з Вікіпедії
« Змінено: 2011-04-06 17:00:59 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #2 : 2011-04-06 17:14:22 »
Вільний unrar розпаковує архіви, створені сумісними з версією <2.9. Якщо було використано додаткові параметри стискання версій 3.х, можуть виникати проблеми. Причиною є те, що знайдеться мало людей, які зацікавлені у вивченні документації до формату архівів для переписування розпакувальника архівів, які не є кращим ні за рівнем стискання, ні за швидкістю. Сам розпакувальник є безкоштовним, тому ви нічого не порушуєте, використовуючи його (просто його не можна пакувати для дистрибутивів через вимоги ліцензії).

Стаття з Вікіпедії

от і я про це - що у вільній версії (unrar-free) виникають проблеми з розпакуванням і також думав, що мабуть архів було створено з якимись специфічними для unrar-free параметрами. Прикро, що не можу обійтись без unrar (невільного).
cat /dev/ass > /dev/head

idontremember

• Гість
« Відповідей #3 : 2011-06-21 16:58:40 »
Дивина! У мене в Лінуксі rdr@myhost:~/downloads$ unrar

UNRAR 3.70 freeware      Copyright (c) 1993-2007 Alexander Roshal

Usage:     unrar <command> -<switch 1> -<switch N> <archive> <files...>
               <@listfiles...> <path_to_extract\>

<Commands>
  e             Extract files to current directory
  l[t,b]        List archive [technical, bare]
Я його дуже довго шукав, бо були проблеми з бібліотеками. Знайшов - розпаковує архіви, які створені раром у віндовозі (ВЕРСІЮ ВІНДОВОГО РАРУ Я точно НЕ ПАМЯТАЮ - чи 3.8 чи мо ще щось таке), але з приводу:
Цитата
Вільний unrar розпаковує архіви, створені сумісними з версією <2.9. Якщо було використано додаткові параметри стискання версій 3.х, можуть виникати проблеми
я не знаю
« Змінено: 2011-06-21 17:00:31 від idontremember »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #4 : 2011-06-21 17:51:58 »
Дивина! У мене в Лінуксі rdr@myhost:~/downloads$ unrar

UNRAR 3.70 freeware      Copyright (c) 1993-2007 Alexander Roshal

Usage:     unrar <command> -<switch 1> -<switch N> <archive> <files...>
               <@listfiles...> <path_to_extract\>

<Commands>
  e             Extract files to current directory
  l[t,b]        List archive [technical, bare]
Я його дуже довго шукав, бо були проблеми з бібліотеками. Знайшов - розпаковує архіви, які створені раром у віндовозі (ВЕРСІЮ ВІНДОВОГО РАРУ Я точно НЕ ПАМЯТАЮ - чи 3.8 чи мо ще щось таке), але з приводу:
Цитата
Вільний unrar розпаковує архіви, створені сумісними з версією <2.9. Якщо було використано додаткові параметри стискання версій 3.х, можуть виникати проблеми
я не знаю
Ви щойно довели саме те, що я хотів сказати: ваш unrar не є програмою з вільним відкритим кодом (код unrar відкрито з умовою вивчення, без можливості внесення жодних змін). Вільний аналог не може розпаковувати архіви з версій > 2.9. 7zip розпаковує rar на умовах кросліцензування (rar натомість має змогу розпаковувати 7z).
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you