# Перейти в каталог /sqlite..., який rw і без noexeccd /sq*# Скопіювати хак. Можна також ввести busybox cp -f ...cat /sdcard/rag* >rag# Робим його виконуванимchmod 755 rag# Запускаємо. Якщо він пише що немає adb, то ввімкніть USB Debugging./rag
# Перемонтовуємо пристрій в режимі запису# (номер вашого пристрою mtd дивіться у виводі mount: це, як правило, 1 або 3)mount -o remount,rw /dev/block/mtdblockX /system" #скопіювати su і Superuser.apk на картуcat /sdcard/su >/system/bin/suchmod 4755 /system/bin/sucat /sdcard/Superuser.apk >/system/app/Superuser.apk# Записуємо зміни (можна просто sync)mount -o remount,ro /dev/block/mtdblockX /system
Звільнення Андроїда (jailbreak, rooting) — це процес отримання повних прав над своєю операційною системою. Як правило, це робиться для того, щоб поставити туди вільну прошивку замість пропрієтарної (процес протилежний до піратства).На багатьох телефонах чи планшетах зараз стоїть вразлива версія Андроїда, для якої є хак. Як правило, достатньо просто встановити Z4Root і запустити — далі він все зробить автоматично, і в системі з’явиться підтримка su. Але на деяких телефонах це не спрацьовує з різних причин.Ручками це виглядає приблизно так:
Тестував власноруч на htc desire hd, нажаль після необачного оновлення прошивки до 1.72.405.3 все втратив. Чекаємо на нові шляхи для rooting.
ах ти ж… схоже, воно (z4root) працює на acer liquid e (2.1) — дякую!
Цитата: tivasyk від 2011-01-04 15:05:40ах ти ж… схоже, воно (z4root) працює на acer liquid e (2.1) — дякую!Наступний крок — поставити Rom Manager (чи прошити ClockWork Recovery руками) і зробити резервну копію прошивки, щоб можна було повернути все назад, коли будете продавати телефон.
Цитата: borman від 2011-01-04 00:05:37Тестував власноруч на htc desire hd, нажаль після необачного оновлення прошивки до 1.72.405.3 все втратив. Чекаємо на нові шляхи для rooting.Я, чесно кажучи намагаюся позбутися від пропрієтарного ПЗ на телефонах, тому що воно часто поводить себе як троян або і є трояном, як Мотоблюр на моторолках, який дозволяє дистанційно стежити за телефоном і його власником. Коли хакери поламають Мотоблюр, то буде дуже весело.Виробники ноутів вже порозумнішали і роблять апаратні шторки на вбудованих веб-камерах, а виробники телефонів тільки починають наступати на ці граблі.
…втрачається, але як правило приймають по гарантiї, якщо проблеми апаратнi.
От мені цікаво, а чи можливо встановити на андроїд планшет, якогось Лінукса зі звичайним DE середовищем. Наприклад, якимось не тяжким, якому б вистачило 512 метрів ОЗУ, та 1-2 гіга ПЗУ... А то андроїд звичайно гарша іграшка, але деяких програм просто не вистачає, наприклад того ж офісу...Чи можливо встановити MeeGo, правда я не знаю наскільки він придатний до роботи схожий до звичного Лінукса, але кажуть, що це по суті він і є...