Народ в мене є деякі проблеми при установці ФриБСД 6.3, дайте будь ласка відповдь. Суть проблеми в наступному:
1. Коли встановлюю "порти", треба разів 50 змінювати диски - чи це нормально ?. До цього у версії 6.2, наскільки я пом'ятаю вони встановлювались по черзі з початку перший диск, потім другий...
2. Після установки при спробі Xorg -configure система каже що ця команда їй незнайома. Та що там це, навіть на su каже теж саме. Чи я здурів, чи це такі заморочки 6.3 ? Будь ласка допоможіть нуПу
1. Міняти диски це ненормально і дико дратує, тому завжди ставлю тільки базову систему. Після цього
portsnap fetch extract
Тягне останню версію портів та розпаковує її.
Після цього підключаю локальне зеркало distfiles
MASTER_SITE_OVERRIDE?= ${MASTER_SITE_BACKUP}
MASTER_SITE_BACKUP ?= \
ftp://192.168.80.1/distfiles/${DIST_SUBDIR}/
Додати в make.conf . Адресу поміняти на власну.
В мене їх локальна копія десь на 4 Гб, і намагаюся постійно оновлювати, щоб не навантажувати трафік. Крім того всі порти збираю з сирців, після правки make.conf під конкретну машину (gnome чи kde + xorg 7.3 це приблизно 15 годин на моїй машині).
2. Xorg доступний якщо встановили ікси. Крім того памятаю щось шаманив в make.conf
X11BASE=/usr/local
. А взагалі
хендбук це надзвичайна річ, курити його до повного єднання з всесвітом.
P.S. 7-ка давно вийшла, і рулить не подитячому
Щоб не міняти постійно диски, десь колись бачив скрипт на перлі, який дозволяє зробити DVD диск, головне це об'єднати коректно INDEX файл, з правильною простановкою номера диска на якому знаходиться пакет. Я той диск під Cygwin під віконечками в часи 6.2 робив собі, досить зручно.