Тільки нещодавно почав роботу у FreeBSD, тож зіштовхнувся з численними проблемами. Наприклад, довго намагався встановити у FreeBSD 7 (kde 3.5.
, деякі програми, що відсутні серед портів, а із tar.gz за різних причин не збираються. Тож почав шукати іших шляхів іх встановлення. Ще при інсталяції системи я ввімкнув підтримку linux (linux-base тощо). Тож, знайшовши дебіан-пакети (наприклад,
http://ftp2.thaios.net/debian/pool/main/k/kwin-style-dekorator/kwin-style-dekorator_0.3-1_i386.deb - декоратор KDE, має з'явитись у Window Decorations як плагін у списку поряд з Plastic тощо), встановив dpkg із коллекції портів, як радили. Тож KPackage тепер розпізнає дебіан-пакети, отже, така річ в принципі підтримується. Але при спробі всатновлення dpkg -i видає: "unable to access dpkg status area: No such file or directory". Переглядаючи дискусії користувачів debian з цього приводу, яких у гуглі чимало, я намагався обмежитися створенням порожніх файлів status і available у /var/lib/dpkg (папки dpkg у /var/lib/ у мене теж не існувало). А ні це, а ні розповсюдження цих файлів у всі папки dpkg, що я знайшов, жодного еффекту не дали. Нарешті, я скопіював весь вміст /var/lib/dpkg із Ubuntu. Невелика втрата, що щось там вже буде "встановлене". Однак, шуканих файлів все одно "не існує". Зрозуміло, що розкидавши вручну вміст пакету по відповідним місцям, я бачу програму встановленою, але вона не працює. Я розумію, що вона може і не працювати під FreeBSD, однак хотілося налагодити сам dpkg... Наприклад, чи не можна хоча б дізнатись де він, власне, цю status area шукає?