1. Центр керування КДЕ - налаштування саме для КДЕ. Воно дуууже рідко лізе у конфіг іксів.2. Я не знаю чому, але мені ще жодного разу не вдалось налаштувати перемикання розкладки без допомоги миші у КДЕ. Лише правка конфігів іксів.
Option "XkbLayout" "us,ru(winkeys),ua(winkeys)"
2. Я не знаю чому, але мені ще жодного разу не вдалось налаштувати перемикання розкладки без допомоги миші у КДЕ. Лише правка конфігів іксів.
Параметри ви задали вірно. Якщо у вас в КДЕ все рівно не працює перемикання при Alt+Shift - повимикайте всі галочки, що стосуються клавіатурних розкладок, у вищезгаданому центрі керування (секція "Локалізація та доступність").
Стривайте... А як вручну добавити декілька роскладок ? Я просто в KDE добавив якійсь апплет (роскладку показує флагом відповідної країни), а в xorg.conf правлю клавіши для перемикання.... Це ж неправильно, так ?.. Я щось заплутався...
Цитата: inote від 2007-05-14 17:32:323. Вживати налаштування з xorg.conf, але тут індикатором будуть лише лямпочки клавіатури (якщо додати опцію) і вони будуть показувати лише альтернативну групу, тобто якщо у вас us,ua,ru то лямпа буде світити для обох ua та ruА що заважає на додачу встановити KKBSwitch?
3. Вживати налаштування з xorg.conf, але тут індикатором будуть лише лямпочки клавіатури (якщо додати опцію) і вони будуть показувати лише альтернативну групу, тобто якщо у вас us,ua,ru то лямпа буде світити для обох ua та ru
Цитата: DalekiyObriy від 2007-05-14 19:07:07Цитата: inote від 2007-05-14 17:32:323. Вживати налаштування з xorg.conf, але тут індикатором будуть лише лямпочки клавіатури (якщо додати опцію) і вони будуть показувати лише альтернативну групу, тобто якщо у вас us,ua,ru то лямпа буде світити для обох ua та ruА що заважає на додачу встановити KKBSwitch?див. п. 2
Цитата: Ign1111 від 2007-05-14 22:28:58Цитата: DalekiyObriy від 2007-05-14 19:07:07Цитата: inote від 2007-05-14 17:32:323. Вживати налаштування з xorg.conf, але тут індикатором будуть лише лямпочки клавіатури (якщо додати опцію) і вони будуть показувати лише альтернативну групу, тобто якщо у вас us,ua,ru то лямпа буде світити для обох ua та ruА що заважає на додачу встановити KKBSwitch?див. п. 2 Так, але це як на мене незовсім перемикач, він по п. 3 налаштовуеться...
І до речі, я б на вашому місці використовував ЦитатаOption "XkbLayout" "us,ru(winkeys),ua(winkeys)"- значно зручніше, коли крапка і кома зліва внизу на одній клавіші, а не shift+6 i shift+7.