Вірусів нахапались 
Я серйозно
Підозрюю, Сашко теж. Ви створили три теми з однаковою проблемою, дуже сумбурно описаною в різних виразах. Особисто я ніколи не користувався дебіаном і не мав справи з модемами (так, я щаслива людина=). Відповідно я не можу здогадуватись, що ви там могли зламати - а нормального опису проблеми я не побачив, окрім "я підключив інтернет і в мене все заглючило". Поки-що я вагаюсь, чи видаляти зайві теми. Можливо, хтось таки осилить ваші повідомлення і щось порадить, але я не став би на це розраховувати.
Нормальний опис проблеми це: 1. Як було; 2. Що і як ви зробили; 3. Як воно стало; 4. Що ви робили для того, щоб вирішити проблему. І який був результат ваших дій.
Ок тоді так:
1) Було все нормально, ну типу все пахало і ні на що не скаржився
2) Я багато чого робив і незнаю від чого могло то статись про шо я зараз напишу в пункті 3 (підозрюю що це ізза інету)
3) Стало так шо Kwrite, "Домівка" відкривається 15 хв а то й більше. При чому якшо запустити три рази наприклад "Домівка" тоді курсор блимає ніби шось вантажиться а черз 30 секунд все затихає так ніби я нічого не запускав і можна іти пити каву 15 хв. після чого ні з того ні з сього вискакують ті домівки шо я 15 хв тому запускав одна за другою зразу, після чого можна запускати нові "домівки" і вони вантажаться нармально, але шо саме оловне така ситуація(шо так довго вантажаться деякі проги) стається не завжди і не відомо від чого.
4) Я нічого не робив шоб вирішити проблеми бо за 5 років користування лінуксом в мене таке вперше і я навіть не можу здогадатись шо то може бути.