Автор Гілка: Проблема з інетом  (Прочитано 6221 раз)

Відсутній patriotyk

• Новачок
  • *
  • дописів: 13
  • I Love YaBB 2!
Проблема з інетом
« : 2007-10-02 18:44:08 »
В мене така штука зробив я собі адсл інтернет (в режимі bridge), але така проблема, -  інтернет з першого разу не включається, ну типу якшо я включаю комп і модем то після завантаження системи як я пробую виконати pppoe-start в мене вибиває таймаут але якшо я перезавантажу систему не вимикаючи модема тоді в мене все підключається добре, і можна підключатись, відключатись, перезавантажувати комп скільки хочеш, все буде пахати але якшо виключити комп і модем, а потім включити тоді нічог оне виходить треба ше раз перезавантажитись не виключаючи модем,  :(  хто знає в когось така проблема була, можете шось порадити?
« Змінено: 2007-10-02 18:47:20 від patriotyk »

Praporshic

• Гість
Re: Проблема з інетом
« Відповідей #1 : 2007-10-02 19:54:12 »
Встановити модем у режим маршрутизатора. Режим мосту зроблено для користувачів офтопіку, що бояться коли система сама лізе в Мережу.

Відсутній patriotyk

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #2 : 2007-10-02 22:37:24 »
Встановити модем у режим маршрутизатора. Режим мосту зроблено для користувачів офтопіку, що бояться коли система сама лізе в Мережу.
Не зовсім зрозумів, в мене встановлено зєднання напряму, тобто сама операційна система по протоколу pppoe зєднується з сервером а ви пропонуєте режим коли я в настрояках модему вказую пароль і логін і сам модем конекиться, так той режимв мене взагалі через раз працює.
« Змінено: 2007-10-02 22:38:18 від patriotyk »

Відсутній Andy Borovy

• Кореспондент
  • дописів: 139
  • Працюю там, де цікаво
« Відповідей #3 : 2007-10-03 18:43:31 »
Сергію, ви не зовсім праві. От у мене теж модем у режимі бриджа (слава великому і могутньому укртелекому:-) ), а до компа і так є прямий доступ (перевіряв :) )

До речі, пане Патріотик, а яким чином ви приєднуєтеся до інтернету? Бо в мене все працює на ура :-)
Без уст я іронічний жах,
Що упирем ікластим став би
З очима ніжними кульбаби,
Якби не очі в дзеркалах.

Відсутній patriotyk

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #4 : 2007-10-03 19:58:17 »
Сергію, ви не зовсім праві. От у мене теж модем у режимі бриджа (слава великому і могутньому укртелекому:-) ), а до компа і так є прямий доступ (перевіряв :) )

До речі, пане Патріотик, а яким чином ви приєднуєтеся до інтернету? Бо в мене все працює на ура :-)

Я просто не зовсім розумію який режим називається bridge а який router.
В мене в одному режимі в тому шо треба вводити свій логін і пароль на HTML сторінці модема, ну типу шо сам модем працює по протоколу pppoe і нічого  в системі доставляти не треба головне шоб мережа пахала, так ось той режим виключається, по ньому мені на кртелекомі сказали даний модем не працює стабільно(а я думав шо то в мене шось погано настроїно)

А другий режим це коли ви ставите пакунок pppoe і він вже сам конектиться по даному протоколу, перед тим звісно в його конфігураційні файли треба ввести логін пароль ну і ше деякі настройки, так цей режим в мене працю маже чудово, але за винятком того шо не зразу а після того як я вкльчивши модем завантажу комп і тоде не вимикаючи модем перезавантажу його, але я зрозумів таку штуку шо проблема в мене скоріше за все в мережі, тому шо якшо виконати команду ifconfig тоді коли інет не підключається то виводить типу інтерфейс ввімкнений але чогось не показує ip адреси і шлюза. Ну то тяжко пояснити, я йду додому а звітам зараз вкину те шо видає мені іфконфіґ.

Відсутній patriotyk

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #5 : 2007-10-03 20:01:08 »

Я просто не зовсім розумію який режим називається bridge а який router.
В мене в одному режимі в тому шо треба вводити свій логін і пароль на HTML сторінці модема, ну типу шо сам модем працює по протоколу pppoe і нічого  в системі доставляти не треба головне шоб мережа пахала, так ось той режим не підходить, в даному режимі мені на укртелекомі сказали даний модем не працює стабільно(а я думав шо то в мене шось погано настроїно)

А другий режим це коли ви ставите пакунок pppoe і він вже сам конектиться по даному протоколу, перед тим звісно в його конфігураційні файли треба ввести логін пароль ну і ше деякі настройки, так цей режим в мене працю маже чудово, але за винятком того шо не зразу а після того як я вкльчивши модем завантажу комп і тоде не вимикаючи модем перезавантажу його, але я зрозумів таку штуку шо проблема в мене скоріше за все в мережі, тому шо якшо виконати команду ifconfig тоді коли інет не підключається то виводить типу інтерфейс ввімкнений але чогось не показує ip адреси і шлюза. Ну то тяжко пояснити, я йду додому а звітам зараз вкину те шо видає мені іфконфіґ.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2007-10-03 20:35:58 »
Сергію, ви не зовсім праві. От у мене теж модем у режимі бриджа (слава великому і могутньому укртелекому:-) ), а до компа і так є прямий доступ (перевіряв :)

В мене теж укуртелеком, але модем у режимі маршрутизатора. Стосовно прямого доступу - в мене він також є. Але лише на кілька відкритих портів.

Стосовно модемів, що дає укуртелеком - я не пошкодував грошей та придбав собі ZyXEL. Як наслідок - жодних проблем.

Відсутній Andy Borovy

• Кореспондент
  • Працюю там, де цікаво
« Відповідей #7 : 2007-10-03 20:42:45 »
Стосовно модемів, що дає укуртелеком - я не пошкодував грошей та придбав собі ZyXEL. Як наслідок - жодних проблем.
А я пошкодував грошей, а наслідок вийшов такий, як і у Вас  :-[ :o :o
Без уст я іронічний жах,
Якби не очі в дзеркалах.

Відсутній patriotyk

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #8 : 2007-10-03 21:39:10 »
А я пошкодував грошей, а наслідок вийшов такий, як і у Вас  :-[ :o :o
Саме головне шо я навіть грошей не шкодував, просто прийшов на стек і сказав шо мені адсл модем треба а мені дали D-Link DSL-2300U але якшо би я знав шо він такий то я б його не брав але я не зовсім впевнений шо то ізза модема проблема.
Ось що мені видає ifconfig після першого запуску:
patriotyk:~# ifconfig eth0
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:13:8F:D6:E3:4E
          BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
          Interrupt:18 Base address:0x6000
patriotyk:~# pppoe-start
................TIMED OUT

А ось як вилядає це після перезавантаження:
patriotyk:~# ifconfig eth0
          BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:64 (64.0 b)

patriotyk:~# pppoe-start
... Connected!
patriotyk:~# ifconfig
          inet6 addr: fe80::213:8fff:fed6:e34e/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:13 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:17 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          RX bytes:884 (884.0 b)  TX bytes:1264 (1.2 KiB)

ppp0      Link encap:Point-to-Point Protocol
          inet addr:195.5.34.221  P-t-P:195.5.5.15  Mask:255.255.255.255
          UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST  MTU:1492  Metric:1
          RX packets:3 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:3
          RX bytes:54 (54.0 b)  TX bytes:61 (61.0 b)
« Змінено: 2007-10-03 21:40:32 від patriotyk »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2007-10-03 22:22:26 »
Усе що спадає на думку - вмикати модем до завантаження системи.

Відсутній patriotyk

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #10 : 2007-10-03 23:10:59 »
Усе що спадає на думку - вмикати модем до завантаження системи.
Я так і роблю зажди :'(

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2007-10-03 23:25:01 »
Спробуйте в обох випадках зробити ip r l, ip a l та ip l l. За їх виводом легше судити про стан мережі, ніж за ifconfig.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #12 : 2007-10-04 02:46:10 »
Саме головне шо я навіть грошей не шкодував, просто прийшов на стек і сказав шо мені адсл модем треба а мені дали D-Link DSL-2300U але якшо би я знав шо він такий то я б його не брав але я не зовсім впевнений шо то ізза модема проблема.
Off-topic:
Ох, як же ж Стек "кохає" таких клієнтів ;D

Інструкція щодо налаштувань модему тут. Вам треба переключити його в режим "PPPoE" (див. тут і тут).
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Andy Borovy

• Кореспондент
  • Працюю там, де цікаво
« Відповідей #13 : 2007-10-04 07:08:26 »
А взагалі-то модем себе синхронізує з телекомом, тому це нормальна ситуація. Час синхронізації після включення модема десь хвилина - півтори. Там по лампочках видно. Після того - можна запускати і pppoe :-)
Без уст я іронічний жах,
Якби не очі в дзеркалах.

Відсутній patriotyk

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #14 : 2007-10-04 11:41:33 »
Off-topic:
Ох, як же ж Стек "кохає" таких клієнтів ;D

Інструкція щодо налаштувань модему тут. Вам треба переключити його в режим "PPPoE" (див. тут і тут).
Ги, виявляється то в мене модем кривий, але я лишився вже того режиму і підключаюсь на пряму через pppoe в режимі bridge, і в тому режимі в мене працює ок, ну типу нет не пропадає все швидко нк оротше так як має бути тільки то шо підключитись не можливо з першого разу а тільки після перезавантаження.

Цитата
Спробуйте в обох випадках зробити ip r l, ip a l та ip l l. За їх виводом легше судити про стан мережі, ніж за ifconfig.
Я сьогодні як прийду додому напишу що вивели ті команди, бо я не дуже розуміюсь в тих мережах.

Цитата
А взагалі-то модем себе синхронізує з телекомом, тому це нормальна ситуація. Час синхронізації після включення модема десь хвилина - півтори. Там по лампочках видно. Після того - можна запускати і pppoe Усмішка
Та вродіби я і чекав, не допомагає нічо тільки перезавантаження