Автор Гілка: Неможу встановити KUbuntu  (Прочитано 4757 раз)

Відсутній volodymyr1987

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
Ситуація: На Жорсткий диск компьютера, що містить Windows, хочу записати Kubuntu. Зробив я все що треба.
Проблема: Не ставиться завантажувач пише фатальну помилку і зриває установку.
Чи допоможе переформатування дисків? Що робити?

Praporshic

• Гість
Re: Неможу встановити KUbuntu
« Відповідей #1 : 2007-02-18 21:57:28 »
Може допоможе, а може й ні. Залежить від того, куди ставиться завантажувач, а про це - нічого не відомо.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3809
  • Програміст
« Відповідей #2 : 2007-02-19 15:49:44 »

Для початку - переказати сюди текст помилки, яку пише grub.
« Змінено: 2007-02-19 15:50:09 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #3 : 2007-03-03 18:40:15 »
Колись було подібне, також з Ubuntu (видимо, якийсь глук у встановлювачі). Просто після встановлення завантажився з LiveCD, і вставновив grub.

Відсутній knedlyk

• Дописувач
  • **
  • дописів: 99
  • Archlinux форева!
« Відповідей #4 : 2007-03-05 17:28:17 »
Я б для початку перевірив на цілісність диск з кубунту чи немає помилок на самому диску. А вже потім дивився що ж там не встановилося. Скоріш за все пакет з грубом пошкоджений або з ядром. Якщо ж з ним все ок, то проблема може бути в неправильному конфігуруванні груба. Тоді треба вже розбиратися з самим грубом: при завантаженні подивитися яка лінійка ініціалізації завантаження ядра, з яких дисків він читає і т.д. Можливо, що диск розбитий зле, внаслідок чого груб просто не може знайти рут. Я б вантажив тоді з лів сд, монтував систему через chroot і копирсався в настойках.

Відсутній BRom

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #5 : 2007-11-01 11:53:57 »
Всім привіт, в мене виникла проблема за убунту 7,04 і таж з кубунту тієї ж версії. Проблема зі встановленням. Я мігрант з масдая на нікс, але маздай закинути поки що не маю змого бо повний лузер в ніксах. Проблема: хард розбитий:1розділ-15гіг для хр, другий 20 для вісти, 3-10 для лінукса, 4 все що залишилось від 250-ки для файлів. На масдаях нтфс, а під лінукс форматнув у ексте3. Коли встановлюю будя-який чито убунту ич кубунту 7,04 і вибираю вручну місце на диску то вінкаже шо на тому 10 гіговому не знає файлової системи. Там написано що має бути розбито не менше 2-х гіг для системи, не менше 256 для файлу підкачки і решту як хочеш. Я пробував перерозбити вручну- перше 2,5 гіга для ос(точка  монтування "/"), далі swap 768 мб з точкою /swap, далі /usr i /var- а воно мені каже що я не встановив файл підкачки...я так розумію що його якось треба приліпити...не зміг, тай думаю най буде поставлю так всеодно гіг оперативки а моло буде ше дві планки по 512 всаджу..але воно ставило ставило і не поствило просто ніби закінчило ставити а фінального вінка з конґрадулейшинз не було- ребут- ніц, так і лишилось завантажувач вісти каже: хрюшу чи вісту і все...поможіть!!!!

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #6 : 2007-11-01 15:53:53 »
без свопу дійсно можна обійтися. розбивали диск ви яким чином? найкраще це робити інсталятором убунти (ручне налаштування). Пропоную вам спробувати ще раз:
— інсталятором убунти (або іншою прогою) знищити створені вами розділи ext3 та що ви ще там для лінукса створили. 10 ґіґ у вас залишиться вільного місця?
— тоді або перезапустіть інсталятор убунти, й він сам вам на вільному місці створить розділи, або розбийте вручну — 2ґіґа на своп (до речі, чого у вас
Цитата
swap 768 мб з точкою /swap,
?
у свопа немає ніякої точки, ви точно правильно обрали файлову систему — Linux swap?)
на програми десь 3-4ґіґа (точка монтування /), та решту — на /home. Я не дуже розумію прикола створювати окремі розділи для /usr та /var — цінного в них немає нічого, а переповнюватись можуть на раз. Взагалі, щоб не паритись, можете навіть для /home не створювати окремого розділу, на перший раз це вам менше буде гемору, а виправити це можна завжди.

PS а чого Ubuntu 7.04? Ставте вже 7.10 !
« Змінено: 2007-11-01 15:54:30 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #7 : 2007-11-01 16:08:10 »
Ну, я зробив на проксі var не на кореневому розділі щоб тримати корінь у ro. Бо систему часто вимикають вимненням живлення, й вже був один випадок, коли воно не стартувало, коли знайшло помилки на кореневому розділі. Але на десктопі воно дійсно не дуже потрібне.

Відсутній BRom

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #8 : 2007-11-02 09:55:56 »
Цитата
без свопу дійсно можна обійтися. розбивали диск ви яким чином? найкраще це робити інсталятором убунти (ручне налаштування)
так і робив, інсталятором.
Цитата
swap 768 мб з точкою /swap,

?
так оце і була моя помилка,але з оцих слів
Цитата
у свопа немає ніякої точки, ви точно правильно обрали файлову систему — Linux swap?)
я зрозумів що для свопу потібно своя файлова система.І тепер усе вийшло.
Цитата
PS а чого Ubuntu 7.04? Ставте вже 7.10 !
немаю 7,10- інакше поставив би, але зараз поюзаю убунту, але найближчим часом переставлю на кубунту- кде подобається! а потім хочу придбати через нет федору 7.
Дякую за допомогу.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2007-11-02 17:19:00 »
ну в принципі вам ніщо не заважає оновитися, це відносно безболісний процес, але вимагає багато трафіку (в районі 800М).

на всяк випадок, хоч може ви то вже знаєте: якщо встановите пакунок kubuntu-desktop, будете собі мати одночасно убунту і кубунту на компі. Аналогічно, убунті відповідає пакунок ubuntu-desktop, Xubuntu — xubuntu-desktop
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній BRom

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #10 : 2007-11-02 20:47:13 »
Цитата
ну в принципі вам ніщо не заважає оновитися, це відносно безболісний процес, але вимагає багато трафіку (в районі 800М).
ееееееее на діал апі не потягну..тай потреби вже нема- поставив сюзе 10,2 64біт, бо ті не сподобались тай з сюзе вже колись стикався...
П.С. Було б непогано створити тему чи що для ламерських питань і відповідей, типу як додати модемне з'єдннанні, добавити модем(не він модем- хардвар!!!)  як включити 5 каналів на звуковій!!..
і не кажіть шо треба читати документацію чи книжки, просто початкові питаня треба вирішити відразу щоб не відбити охоту в людини, бо я не знав як то зробити і переліз на сюзе бо та хоч нет почав працювати без проблем..
« Змінено: 2007-11-02 20:54:22 від BRom »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2007-11-02 21:23:40 »
дик є цілий форум для новачків:
http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=tech-beginners

Відсутній tarasian666

• Графоман
  • дописів: 464
  • нульовий біт це також біт
« Відповідей #12 : 2007-11-16 13:31:16 »
Ситуація: На Жорсткий диск компьютера, що містить Windows, хочу записати Kubuntu. Зробив я все що треба.
В мене теж таке було, хоча в мене ще стояв Mandriva і я в настройках завантажувача додав ще один лінукс  з параметрами - диск на якому він був (в мене /dev/sda6) і здається більш нічого. Загрузився, але він то недовстановлений! Потім з допомогою загрузочного Mandriva відновив windows bootloader і в текстовому режимі заінсталював kubuntu, - помилок про завантажувач не вибило і все було гаразд, запустився grub вибрав kubuntu ну і тд.
Kernel alive - куди поділи цю "фразу" в новому ядрі?