Автор Гілка: Як видалити зайве ?  (Прочитано 1684 раз)

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
Як видалити зайве ?
« : 2007-11-22 18:26:15 »
Власне ось наприклад konversation - irc-клієнт, яким я не користуюсь. Я хочу його видалити але залежності не зозволяють бо ж від нього залежить пакунок kubuntu-desktop але думаю що нічого не станеться якщо я видалю konversation. Чи видаляти kubuntu-desktop також ? його видалення не потягне за собою видалення всього KDE повсітю ? А взагалі можна видалити чи встановити пакунок ігноруючи залежності?
PS через мої погані знання англійської мови man dpkg мені не допоміг :(

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Як видалити зайве ?
« Відповідей #1 : 2007-11-22 22:07:35 »
kubuntu-desktop — це т.зв. метапакунок, встановлення якого тягне весь KDE та стандартний набір K-програм. ОДнак видалення пакунку нічого не робить. Тобто можете безпечно його кікнути.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #2 : 2007-11-22 22:08:32 »
Цитата
А взагалі можна видалити чи встановити пакунок ігноруючи залежності?
взагалі можна, але потім у вас «щось» може не працювати. Залежності розрулюйте synaptic-ом.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
« Відповідей #3 : 2007-11-23 21:29:27 »
взагалі можна, але потім у вас «щось» може не працювати. Залежності розрулюйте synaptic-ом.
і як це зробити, видалити/встановити пакунок без урахування залежностей ? Не буде працювати - це мої проблеми.