Автор Гілка: Мінімальна ситема  (Прочитано 8108 раз)

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
Re: Мінімальна ситема
« Відповідей #15 : 2007-11-28 20:28:23 »
..... ціклом можливо загнати в ігнорі залежностей будь-який пакет. але хіба то мудро?
Як?  Як це зробити ? А ще цікавить як в ігнор залерностей бидалити будь-який пакунок. І ще: чомусь apy-file не працює, тобто роблю
#apt-file update
операція мала б тривати дозить довго а вона завершається майже миттєво. і відповідно потім нічого не шукається...
« Змінено: 2007-11-28 20:35:04 від vano_vvv »

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #16 : 2007-12-01 16:36:38 »
Ще питання: а хто що скаже про LFS? наскільки це складно?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #17 : 2007-12-01 17:20:27 »
Ще питання: а хто що скаже про LFS? наскільки це складно?
Це довго. Дуже.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #18 : 2007-12-01 17:33:56 »
Flame:
Це довго. Дуже.
Не скажіть. На старому залізі (Cel600/128M) збирається три дні. Ну ще день на довстановлення додаткового софту, і ще один - на налаштування/чистку. На новому - не пробував, але якщо у деяких ядро збирається кілька хвилин (на тому залізі - від півгодини й більше) - не більше дня. Тільки треба прочитати та зрозуміти концепцію, все інше - технічна інформація як збирати окремі пакети. Максимум - два тижні зі скидкою на новачка й повторним перезбиранням першої частини після виявлення помилки у чруті.
Судячи з дати старту гілки - час є, отож...

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #19 : 2007-12-01 18:00:55 »
Flame:
.....
Судячи з дати старту гілки - час є, отож...
Часу є досить багато 2-3 місяці, а от знань - навпаки, дуже мало. читав оце. Документ дещо застарів, а свіжішого перекладу немає. От я й боюсь що мені найбільше невистачить знань англійської мови. В програмах-перекладачах я розчарувався.....

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #20 : 2007-12-01 18:24:14 »
2 Михайло Даниленко
Судячи із Вашого підпису Ви якраз маєте (чи мали) справу із LFS. Все-таки наскільки це реально для початківця ?

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #21 : 2007-12-01 22:25:26 »
а може варто глянути в бік gentoo?
http://www.gentoo.org/doc/en/liveusb.xml
Roman Suprotkin

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #22 : 2007-12-02 12:10:12 »
ні, не гляну. Всілякі LiveCD/USB мене невлаштовують. ну не те що зовсім не гляну, вже дивлюсь але для цієї задачі мені живчики не дуже підійдуть. тут потрібна нормальна система.

Off-topic:
От я собі думаю: років так 12 назад  у мене був  286 комп із віником на 40Мб. потім був 386DX із сопроцесором 4Мб ОЗУ. Віник той-же і вистачало. на таких машинах уже крутився лінукс та я пронього тоді ще не знав. Потім, десь так році в 98-99 я собі прикупив 486DX4-100 із віником на 1Гб, це було щастя, дум бігав наура, А зараз мало яка ос влізе на 1 гіг.......

Михайло Даниленко

• Гість
« Відповідей #23 : 2007-12-02 18:44:15 »
Ну, я, маючи час, дуже мало знаючи технічну англійську й ще зовсім незнайомий з скриптуванням, за два тижні зібрав систему двічі - перший раз  з перезбиранням після помилки першої частини, потім з нової системи зібрав наступну - з оптимізацією. Але тоді в мене не було задачі поставити Х, тому за них я взявся лише через місяць-два...
Книгу написано по можливості простою мовою, без використання великої кількості специфічних термінів й на більшості сторінок там просто шаблонні інструкції з встановлення... Хоча деякі пакети, звісно, потребують особливого опису, наприклад, udev - демон, що створює пристрої у /dev.

LFS добре підходить для пиляння, але оновлювати пакети, підтримувати в них порядок, й взагалі встановити якусь штуку типу desktop environment з купою залежностей там складно. Також усі зручності на кшталт автоматичного монтування вам прийдеться  додумувати самому - дивитися, як це зроблено в інших дистро, доставляти відповідний софт, конфігурувати його (мені ліньки - тому монтую руками, а X навіть не встановлені - використовую SDL з виводом через D(irect)F(rame)B(uffer))...

Як би я чинив, маючи таку задачу... Зібрав би базову систему (точно по якомусь снапшоту CVS книги) з максимальною можливою оптимізацією (звісно, оглядаючись на залізо, яке має підтримуватися), використовуючи package-users hint для керування пакунками (воно не потребує місця, й достатньо надійне в плані колізій). Потім поставив би весь потрібний софт за cvs BLFS, не забуваючи робити strip. Після цього запакував би в tar, щоб можна було повернутися до неушкодженої системи, й почав би вилучати все непотрібне. Типу /usr/{doc,man,include,... gcc, bison, flex, ...}. Якщо дійсно потрібного софту мало - можна спробувати зібрати його статично, тоді самі програми будуть більші за розміром, але якщо позбавитись усіх залежностей, можна буде потерти /usr/lib та частину /lib. Тільки тоді треба буде перезібрати й усі програми, що використовуються у стартових скриптах (їх насправді не так багато, й більшість знаходиться у coreutils). Але я такого не робив, тому не знаю, скільки це вимагає часу й знань.

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #24 : 2007-12-02 21:02:03 »
.............
LFS добре підходить для пиляння, але оновлювати пакети, підтримувати в них порядок, й взагалі встановити якусь штуку типу desktop environment з купою залежностей там складно.
та мені і не потрібен десктоп. Я ж вбудовану систему хочу зробити.  Єдине що моя програма має під Х крутитись - потрібен GUI та й власне софт на якому вона написана (LabView) теж хоче X. але вона там буде одна і власне Х потрібен для того щоб вона закрутилась.
нарахунок udev, я навіть незнаю. думаю я чудово обійдусь без цієї штуки. і без автомонтування обійдусь. Власне вимоги до цієї системи:
1) крутити мою програму
2) бути максимально легкою як в плані місця на ХДД так і в плані виористання ЦПУ та ОЗУ
3) це одна із самих важливих вимог: надійність.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #25 : 2007-12-02 21:38:00 »
3) це одна із самих важливих вимог: надійність.

Flood:
Найнадійніша система це Micro$oft Window$ - окрім надії у її використанні немає нічого

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #26 : 2007-12-03 07:50:55 »

Flood:
Найнадійніша система це Micro$oft Window$ - окрім надії у її використанні немає нічого
от тому то я  й вирішив спробувати GNU/Linux