Ну, я, маючи час, дуже мало знаючи технічну англійську й ще зовсім незнайомий з скриптуванням, за два тижні зібрав систему двічі - перший раз з перезбиранням після помилки першої частини, потім з нової системи зібрав наступну - з оптимізацією. Але тоді в мене не було задачі поставити Х, тому за них я взявся лише через місяць-два...
Книгу написано по можливості простою мовою, без використання великої кількості специфічних термінів й на більшості сторінок там просто шаблонні інструкції з встановлення... Хоча деякі пакети, звісно, потребують особливого опису, наприклад, udev - демон, що створює пристрої у /dev.
LFS добре підходить для пиляння, але оновлювати пакети, підтримувати в них порядок, й взагалі встановити якусь штуку типу desktop environment з купою залежностей там складно. Також усі зручності на кшталт автоматичного монтування вам прийдеться додумувати самому - дивитися, як це зроблено в інших дистро, доставляти відповідний софт, конфігурувати його (мені ліньки - тому монтую руками, а X навіть не встановлені - використовую SDL з виводом через D(irect)F(rame)B(uffer))...
Як би я чинив, маючи таку задачу... Зібрав би базову систему (точно по якомусь снапшоту CVS книги) з максимальною можливою оптимізацією (звісно, оглядаючись на залізо, яке має підтримуватися), використовуючи package-users hint для керування пакунками (воно не потребує місця, й достатньо надійне в плані колізій). Потім поставив би весь потрібний софт за cvs BLFS, не забуваючи робити strip. Після цього запакував би в tar, щоб можна було повернутися до неушкодженої системи, й почав би вилучати все непотрібне. Типу /usr/{doc,man,include,... gcc, bison, flex, ...}. Якщо дійсно потрібного софту мало - можна спробувати зібрати його статично, тоді самі програми будуть більші за розміром, але якщо позбавитись усіх залежностей, можна буде потерти /usr/lib та частину /lib. Тільки тоді треба буде перезібрати й усі програми, що використовуються у стартових скриптах (їх насправді не так багато, й більшість знаходиться у coreutils). Але я такого не робив, тому не знаю, скільки це вимагає часу й знань.