Автор Гілка: Freevo vs DVD  (Прочитано 1329 раз)

Відсутній D00M

• Новачок
  • *
  • дописів: 15
Freevo vs DVD
« : 2008-01-21 20:49:21 »
Шановні панове!
Вирішив я поставити на свій комп "морду" для медіа-центра. Вибір зупинився на Freevo - простий, швидкий ірозширюємий фронтенд, написаний на пітоні.

Підняв я на машині Lirc, налаштував пульт, всілякі там колекції кліпів, фільмів та музики.
Тепер маю щастя сидячи на дивані переглядати фото, відео, музику слухати. Мед....

Але не обійшлося і без ложки дьогтю - DVD диски через Freevo неможливо перегялнути... Не запускаються і все тут...
Недавно мучивши систему виявив, що під root-ом без проблем відеодиски програються. Відмічу, що і xine, і mplayer нормально DVD показують і під юзером. А от Freevo, яке юзає обидва ці плеєри для роботи мультимедії, показує любе відео, крім DVD. Або тільки під root-ом  :(

Підкажіть, будь-ласка, шановні лінуксоїди, куди копати? Що за трабла?

Залізо: AMD Athlon 64 X2/1 Gb RAM/ASUS M2NPV-MX/GeForce 7600GT/320 Gb sargate Barracuda
Софт: Debian Etch i386

З.І. багато гуглив, питав вже у "москалів"....   результат нульовий....
Debian GNU/Linux фанат

TuxRoot

• Гість
Re: Freevo vs DVD
« Відповідей #1 : 2008-01-21 22:20:17 »
В мене було щось подібне, але для розтлумачення CDA. Типу програми кодери, але функціонують завше криво під звичайним користувачем. Це так програма зроблено, типу залежності криво розповідношенні. Тому в чому ж проблема запускати програму з руту?

Відсутній D00M

• Новачок
  • *
  • дописів: 15
Re: Freevo vs DVD
« Відповідей #2 : 2008-01-21 23:28:04 »
Навіщо запускати мультимедійну програму з-під рута? :) Тим паче, якщо вона для функціонування не потребє нічого надзвичайного, звичайний собі плеєр, просто зі своїми приколами....

З.І. Через sudo запустити не можу - лається на недоступнісьб екрану 0   :o
Debian GNU/Linux фанат