Автор Гілка: ubuntu 8.04 lts  (Прочитано 6913 раз)

Відсутній avitalik

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
ubuntu 8.04 lts
« : 2008-04-30 17:21:36 »
 встановив ubuntu...
зображення тексту якесь розмите, особливо шрифту як в текстовому редакторі так і на сторінках mozill-и...

хотів встановити MPlayer , інстукцію брав тут http://it-talk.ru/?p=15#more-15, зробив як на фото, пробую запустити фільм помилка error opening/initializing the selected video_out (-vo) device...
на рідному програвачі чи то відсутнє зглажування ..не знаю, відтворються відео погано

(я вже мовчу про canon ip1800, ATI x1950..........)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3632
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: ubuntu 8.04 lts
« Відповідей #1 : 2008-04-30 18:01:11 »
Off-topic:
Ну ось і почалося!
Не могли б Ви докладніше розповісти про те, як закодовано фільм який Ви намагалися переглянути, як встановлювали пропрієтарні драйвери для відео-картки і чи намагалися штатними засобами GNOME змінити спосіб згладжування шрифтів (і не треба казати, що це складно: GNOME — стільниця для ..., це зауважив пан Торвальдс, а згладжування треба встановлювати і налаштовувати окремою двомегабайтною утилітою і у Windows).
« Змінено: 2008-04-30 18:01:53 від yurchor »
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue
Your word against the law

Відсутній avitalik

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2008-04-30 19:42:13 »
з шрифтами ще не розбиравсь а от відео так *відкривається# все
 не знаю що там хто сказав але....
спочатку я думав встановлю убунту що там встановлювати але
спочатку : 1 треба розібратись з файловою системою з дисками 2непросто записати iso на диск треба це зробити *гарно* бо потім проблеми (після встановлення в мене не запускалась консоль)(багато разів записував вінду на диск такого не було) 3 під;єднати інтернет 4 щодо консолі то в віндовс не користувавсь і тут також потрібно розібратись 5 потім українізуй 6 ну і понеслось : драйвери до аті 7 принтер 8 відео 9 шрифти 10 відео гуде тому що кулер на максимальних обертах щоб заспокоїти  потрібно програмку а вона тільки для він,,,
короче не знаїш за шо братись....
(якщо ви помітили в мене замість крапки або іншого знаку трохине не те це помітив тільки зараз)

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2008-04-30 22:39:19 »
Пхе, кльові пацани замовляють безкоштовно тут, трохи менш кльові тут, а ті, кому геморой протипоказаний, ідуть сюди. Останні отримують диски з усім одразу і не шаряться про тенетах в пошуках сорочок куди б поплакати.

Давайте так: або Ви викладете всі проблеми почергово і ми допоможемо Вам їх розв’язати, або я напишу тут як встановлюється Windows, а Ваш злив ми будемо вважати зарахованим.
« Змінено: 2008-04-30 22:39:41 від yurchor »
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2008-04-30 22:42:56 »
Пхе, кльові пацани замовляють безкоштовно тут, трохи менш кльові тут
А за таку класифікацію я можу й образитись. Торвальдс теж мав би, але йому все одно.

Давайте так: або Ви викладете всі проблеми почергово і ми допоможемо Вам їх розв’язати, або я напишу тут як встановлюється Windows, а Ваш злив ми будемо вважати зарахованим.
Угу, бо злитими будуть усі, не залежно від статусу на форумі (хіба що не дуже далеко).

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #5 : 2008-04-30 23:32:35 »
Цитата
Пхе, кльові пацани замовляють безкоштовно тут, трохи менш кльові тут
Перепрошую пана, а чому kubuntu трохи менш кльове, ніж його оригінальний родич?
Цитата
а ті, кому геморой протипоказаний, ідуть сюди.
Всього-лише не доведеться нічого качати. Весь інший геморой залишається.
Цитата
або я напишу тут як встановлюється Windows
Цікаво буде почитати.
« Змінено: 2008-04-30 23:37:13 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #6 : 2008-05-01 08:43:13 »
Off-topic:
Перепрошую пана, а чому kubuntu трохи менш кльове, ніж його оригінальний родич?
У разі завантаження і встановлення kubuntu добрі, вічливі і толерантні гномери закидають Вас продутами життєдіяльності, згадають про розкладку, на будь-які питання дадуть відповідь про те, що гном - рулєз і нітрохи не гальмує (от тільки треба все повимикать і розігнати трохи процесор і він починає рвати по швидкості будь-яке KDE), що GNOME — найдружніше для користувача середовище.

P.S. Шановні користувачі GNOME, я не бажав і не бажаю нікому зла, але ті методи, які було використано під час проштовхування GNOME на вершину, окрім відрази не можуть викликати нічого. Для тих, хто в танку: автор цього повідомлення є перекладачем декількох програм під GTK, йому не все подобається у KDE, але його завжди дістають деякі агресивні ньюби-гномери.
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #7 : 2008-05-01 09:05:12 »
А ви гномерам не кажітъ що у вас... :-) А взагалі - не розумію причин талої неприязні користувачів гнома та кед: сам юзаю останні в силу звички.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #8 : 2008-05-01 14:36:33 »
Off-topic:
Шановний yurchor,
мені здається, що ви весь час плутаєте ЛОУ з ЛОР-ом. Так от, Україна — не Росія, ЛОУ — не ЛОР (в т.ч. завдяки праці модераторів), тож боятися вам нема чого :). Я от користуюся ґномом, але QT/K-софта в мене теж встановлено багацько.

Цитата
встановив ubuntu...
зображення тексту якесь розмите, особливо шрифту як в текстовому редакторі так і на сторінках mozill-и...
покажіть, що у вас встановлено у System -> Preferences -> Appearance -> Fonts. Які шрифти встановлено, який режим згладжування обрано?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Pablo

• Дописувач
  • **
  • дописів: 96
  • Погроміст
« Відповідей #9 : 2008-05-01 14:57:56 »
З Вашого дозволу не буду втручатись в холівар, але продовжу виносити на люди факти про кривизну Убунту 8.04 (чи рук моїх :-/). Тридений ритуальний танець з бубеном з підігруванням у сопілку навколо Dell Inspiron 1501 з свіжовстановленою Убунтою довгожданного хепі-енду так і не показав. Як наслідок - кілька недоїдених яєць, зачерствіла паска і майже DoS - атака на google. А все через спробу налаштувати wi-fi мережу.
В Убунту 7.10 це вирішувалось встановленням пакунку bcm43xx-fwcutter і ввімкненням підтримки broadcom 43xx через Менеджер пропрієтарних драйверів.
На скільки я зрозумів, в 8.04 цей пакунок замінено на b43-fwcutter. Після його встановлення назву мережі можна вибрати утилітою Network Settings (отже картка так-сяк та все ж таки працює). Але після спроби присвоєння відповідному інтерфейсу ІР - адреси, налаштування wi-fi збиваються, і відповідно, мережа знову не працює. Спроби присвоїти вручну назву мережі за допомогою iwconfig також безрезультатні. Повторно вибрати назву мережі можна лише після перезавантаження і повного перевстановлення вищезгаданого пакунку. Цю проблемі можна якось вирішити, чи мені і далі прийдеться залишатись на Ubuntu 7.10?
Тихіше їдеш -дальше будеш...
від місця призначення

Відсутній avitalik

• Новачок
  • *
« Відповідей #10 : 2008-05-03 01:56:42 »
Цитата
Пхе, кльові пацани замовляють безкоштовно тут, трохи менш кльові тут, а ті, кому геморой протипоказаний, ідуть сюди. Останні отримують диски з усім одразу і не шаряться про тенетах в пошуках сорочок куди б поплакати.
кльові,  трохи менш,  ті кому геморой протипоказаний можуть продовжувати іти туди...
Цитата
мене не правильно зрозуміли це не перелік проблем на які я чекаю що хтось дасть відповідь , просто хотів сказати що важко відразу з усім розібратись коли виникає багато питань- не знаїш за що взятись.
Цитата
покажіть, що у вас встановлено у System -> Preferences -> Appearance -> Fonts. Які шрифти встановлено, який режим згладжування обрано?
з шрифтами розібравсь і зробив висновок:цитую'Увы, окончательная победа над шрифтами пока откладывается на неопределённый срок, и придётся в некоторых случаях мириться с "удовлетворительным" начертанием' http://www.computerra.ru/blog/sys/linux/page1.html http://it-obzor.blogspot.com/2007/11/ubuntu.html
а от проблема з error opening/initializing the selected video_out (-vo) device залишилась
ViewSonic VP930(tft)  ATI x1950pro Ubuntu 8.04     драйвер встановлював в система_адміністрування_Hardware drivers або програми_add/remove Applications_ATI binary X Org driver ,в Hardware drivers пише що драйвер прискореної графіки ATI використовується.
проблема не тільки в мене (або не тільки я один, не розібравсь):http://forums.xandros.com/viewtopic.php?t=25246 мови не вивчав..

Відсутній avitalik

• Новачок
  • *
« Відповідей #11 : 2008-05-03 02:12:07 »

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #12 : 2008-05-03 08:13:00 »
Насправді істина десь посередині (Вибачте за матюк)http://lurkmore.ru/Шрифты_—_говно. ;)

І це означає, що універсальних рецептів не буває.

Наприклад, у мене пропрієтарний драйвер від AMD працює ідеально (8.47.6)
« Змінено: 2008-05-03 08:16:55 від yurchor »
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Відсутній avitalik

• Новачок
  • *
« Відповідей #13 : 2008-05-04 16:57:01 »
так і не розібравшись з убунту вирішив спробувати кубунту з kde4  
мені потрібно ввести ip geteway mask
в system settings_network settings  якісь фтп vnp ?. Де відображається підключення права кнопка_network manual (чи менеджер)_ввожу пароль_немає результату, вікно з паролем згорнулось і все..
або щось не так або я небачу можливо хтось підскаже ?
(просто проблемно шукати відповідь на свої запитання, коли щоб зайти в інтернет, потрібно перезагружатись в віндуовс)
тут мабуть в людини щось подібне http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1209899371 ?
« Змінено: 2008-05-04 17:17:38 від avitalik »

Відсутній Pablo

• Дописувач
  • **
  • дописів: 96
  • Погроміст
« Відповідей #14 : 2008-05-04 21:20:41 »
Зважаючи на невирішуваність проблем завтра на одного користувача Ubuntu стане менше:( (а згодом може і debian based)
Тихіше їдеш -дальше будеш...
від місця призначення