Автор Гілка: ubuntu 8.04 lts  (Прочитано 6912 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3632
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: ubuntu 8.04 lts
« Відповідей #15 : 2008-05-04 21:58:42 »
так і не розібравшись з убунту вирішив спробувати кубунту з kde4  
мені потрібно ввести ip geteway mask
в system settings_network settings  якісь фтп vnp ?. Де відображається підключення права кнопка_network manual (чи менеджер)_ввожу пароль_немає результату, вікно з паролем згорнулось і все..
або щось не так або я небачу можливо хтось підскаже ?
(просто проблемно шукати відповідь на свої запитання, коли щоб зайти в інтернет, потрібно перезагружатись в віндуовс)
тут мабуть в людини щось подібне http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1209899371 ?
Це напрочуд дивно, але я нічого не зрозумів.  :'( Що Ви хотіли сказати? Зрозумів лише, що не працює мережа. Можна якось спробувати з розділовими знаками?

Спробую здогадатися: Вам потрібен проксі: отже слід обрати "проксі" (це оксюморон і суперечить HIG)

2RPahsa: на LOR-і писали, що допомагають драйвери з backports. Докладніше сказати не можу, я не користуюся Ubuntu.
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue
Your word against the law

Відсутній avitalik

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
« Відповідей #16 : 2008-05-04 22:01:38 »
...так менеджер в мене є звуть KNetworkManager 0.2.2(using KDE 3.5.9)
відкриваєм вибираємо Manual configuration...
відкривається вікно зтаким змістом : заговолок :Kde sudo
Kcmshell   needs administrative privileges
please enter yur password for verification
Command:kcmshell 'kcm_knetworkconfmodule'
password: ну ввожу пасворд
вікно звернулость і вже не розгорталось нічого

оскільки я зрозумів що воно питало пароль на виконання якоїсь команди, а потім її не виконало,  я ввів команду в консолі і :
:~$  kcmshell 'kcm_knetworkconfmodule'
kcmshell (kdelibs): WARNING: Could not find module 'kcm_knetworkconfmodule'.
:~$
або
:~$ sudo kcmshell 'kcm_knetworkconfmodule'
[sudo] password for vitalik:
Error: "/var/tmp/kdecache-vitalik" is owned by uid 1000 instead of uid 0.
kcmshell (kdelibs): WARNING: Could not find module 'kcm_knetworkconfmodule'.
:~$

моїх знань хватає тільки на копіювання вже готових команд,  тому що це означає не знаю
продовжую далі розбиратись :P,але якщо хтось допоможе буду вдячний
(мені взагалі немає різниці чи убунту чи кубунту, головне щоб нормально працювало)
« Змінено: 2008-05-04 22:12:15 від avitalik »

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #17 : 2008-05-04 22:06:06 »
Воно спитало про пароль адміністратора, а в Ubuntu такого немає (там все через sudo). Вимикається це все через одне місце: зранку пошукаю і до обіду відпишусь.
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #18 : 2008-05-04 22:11:27 »
Воно спитало про пароль адміністратора, а в Ubuntu такого немає (там все через sudo). Вимикається це все через одне місце: зранку пошукаю і до обіду відпишусь.
якщо я уважно прочитав повідомлення, там sudo і було. свій пароль тре вводити, все ок.

ну якщо вже дуже хочеться розблокувати рута, то можна запустити sudo passwd root :)
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній avitalik

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
« Відповідей #19 : 2008-05-04 22:17:14 »
на скільки я розумію то з паролями там все добре, а от:   WARNING: Could not find module 'kcm_knetworkconfmodule'  
або що означає оце:   Error: "/var/tmp/kdecache-vitalik" is owned by uid 1000 instead of uid 0

Цитата
Зважаючи на невирішуваність проблем завтра на одного користувача Ubuntu стане менше (а згодом може і debian based)
ну якщо ви про мене то я зараз порацюю поки в віндуузі і тому краще сказати що не стане більше :'(

здається тут вних подібні проблеми
Цитата
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/knetworkmanager/+bug/211717
можливо це через те що я поставив Kubuntu 8.04 (KDE 4 Remix) KDE мабуть нестабільне
« Змінено: 2008-05-05 00:32:41 від avitalik »

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #20 : 2008-05-05 08:56:25 »
Цитата
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/knetworkmanager/+bug/211717
можливо це через те що я поставив Kubuntu 8.04 (KDE 4 Remix) KDE мабуть нестабільне
Ви влучили саме в точку, але з посиланням, не з нестабільністю. :) Ubuntu — це здебільшого Debian Sid: тобто нестабільна гілка Debian.
Там пишуть, що слід встановити knetworkconf, або виконати команди з останнього повідомлення без встановлення чогось взагалі.

Капітан Очевидність ;)
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #21 : 2008-05-09 21:37:00 »
або що означає оце:   Error: "/var/tmp/kdecache-vitalik" is owned by uid 1000 instead of uid 0
Що система очікувала та те, що власником даного файлу буде адміністратор, а наразі ним є звичайний користувач.
[/quote]
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #22 : 2008-05-09 22:00:59 »
Мда, ось за що мені подобаються лінукси - проблеми у користувачів зовсім різні навіть на (майже) ідентичному обладнанні :)

У мене також Dell Inspiron 1501, як у когось вище по гілці. Правда, граблі все ж особисті. При встановленні кубунту з ДВД система якогось біса задумалась на 95-му відсотку (напис "Пошук пакунків до видалення") на добрих хвилин двадцять. Я встиг зробити чаю з бутербродами і почитати старі роздруківки статей (мав ото хороший настрій і не поспішав). Після чого, згідно написів, прийнялась завзято видаляти мовні пакунки більшості країн світу. Чи не означає це, що інсталятор ДВД-версії убунту спершу ставить всі мовні пакунки підряд, а потім після півгодинного обдумування видаляє непотрібні?  :o

До речі, видалив він не те замало, не те забагато, але зараз у мене де-не-де по системі попри україно-англійські написи вилізають не те угорські, не те чеські включення  :o

Далі - при виборі під час встановлення перемикача Ctrl+Shift ще з часів дебіен-сержанта (червень 2006 року, хто не в курсі) ставиться чомусь Alt+Shift. Проблема вирішується ручною правкою xorg.conf. Ніби й дрібниця, а початківцю (на котрого розрахована система) повозитись доведеться.

Якось дивно працює "Встановлювач Adept". Одного разу він передумав запускатись, заблокувавши доступ до бази даних АРТ (не хотів розбиратись що й до чого, просто перевантажив машину - допомогло). І при включенні додаткових джерел пакунків нові пакунки з тих джерел не було видно, поки не ввів у консолі звичне "sudo apt-get update". Знову-ж таки, для досвідченого користувача - дрібниця, на котру й не звернеш уваги, а все ж глюк, як не крути.

Ще, виявляється, після випуску 8.04 набралось під сотню пакунків оновлень. Справа ніби потрібна, але все ж здивувало.

Відео дивиться Kaffeine, щоправда типово в систему він ставиться без кодеків. Хоча чесно ставить їх при першому запуску відео. До речі, на відміну від авторів повідомлень вище по гілці, у мене з відео-аудіо взагалі не виникло ніяких клопотів - той же mplayer разом з КДЕ-шними фронтендами поставився банальним клацанням по відповідних галочках і кнопочках.

Дещо неприємною є звичка вищезгаданого Адепта блокувати доступ інших програм до оновлень під час роботи одного екземпляра програми. Та й працює він в режимі вибору програм вкрай неспішно, як на Mobile AMD Sempron(tm) Processor 3500+ і гігабайт оперативки.

Ось, мабуть що, і все, що я можу сказати неприємного про 8.04... Хм, мало не ессе накатав, поки налаштовував систему і чекав на звантаження всяко-ружних пакунків з інтернету.

А. До речі. Бездротова мережа, 3Д і інші "слизькі" моменти просто встановились все тими ж "галочками і кнопочками" :)

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #23 : 2008-05-09 22:13:02 »
Хм. А все-таки з mplayer-ом справді не все гладко. Ні, класичний mplayer працює як йому й слід, а ось фронтенди вперто не хочуть.

Хоча, особисто мені вистачає mplayer'a i kaffein'a, але все ж "неприємний осад залишився" (с)

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #24 : 2008-05-10 00:06:56 »
При встановленні кубунту з ДВД система якогось біса задумалась на 95-му відсотку (напис "Пошук пакунків до видалення") на добрих хвилин двадцять. Я встиг зробити чаю з бутербродами і почитати старі роздруківки статей (мав ото хороший настрій і не поспішав). Після чого, згідно написів, прийнялась завзято видаляти мовні пакунки більшості країн світу. Чи не означає це, що інсталятор ДВД-версії убунту спершу ставить всі мовні пакунки підряд, а потім після півгодинного обдумування видаляє непотрібні?  :o

Особисто в мене залишилося враження, що "інсталяція" - зовсім не інсталяція, а тупе копіювання liveCD до харду, потім переіндексація бази apt з якимось перевірками (тому й задумується так надовго), опісля чого й видаляє "зайве".

Цитата
А. До речі. Бездротова мережа, 3Д і інші "слизькі" моменти просто встановились все тими ж "галочками і кнопочками" :)
[/quote]

Що, невже й WPA запрацювало через "галочки"? Я щось десь прогавив?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #25 : 2008-05-11 08:41:49 »
Off-topic:
У мене також Dell Inspiron 1501....
Mobile AMD Sempron(tm) Processor 3500+ і гігабайт оперативки.
І хтось мене ще називав буружуєм....

Що, невже й WPA запрацювало через "галочки"? Я щось десь прогавив?
А я це на Lenny Вам ще кілька місяців тому демонстрував.... ::)

Відсутній Pablo

• Дописувач
  • **
  • дописів: 96
  • Погроміст
« Відповідей #26 : 2008-05-11 13:20:51 »
Уже кілька днів як повернувся на Debian, щоправда цього разу Lenny. Безпровідна мережа запрацювала на ура, навіть бубен з шафи не вспів дістати. Регулювання яскравості монітору і сплячий режим також працює. Висновок - розробники Ubuntu можуть, але не хочуть зробити users-friendly не лише інтерфейс, а й налаштування не такого вже і специфічного заліза >:(.
Тихіше їдеш -дальше будеш...
від місця призначення