Автор Гілка: Пришвидшення роботи Гном і Убунту  (Прочитано 2237 раз)

Відсутній knedlyk

• Дописувач
  • **
  • дописів: 99
  • Archlinux форева!
Прохання висловитися, що ви думаєте про наступні вдосконалення. Це те, що я зібрав на форумах (тіпс і мій коммент відносно ефекту на десктопі P4 1800 Мгц):

1. Перейти на reiserfs, яка, як кажуть, є швидша за ext3 і добра, коли є багато малих файлів, тому її рекомендують використовувати для рут-розділу. -- Особливого пришвидшення не відчув, міряв швидкість hdparm -tT /dev/sdXX.
   2. Монтувати /tmp як tmpfs (рядок в /etc/fstab: tmpfs /tmp tmpfs rw ) -- Не знаю, чи щось дало.
   3. У /etc/fstab поставити опції монтування для ext3: noatime; для reiserfs: notail,noatime. -- кажуть що це найшвидші опції...
   4. Поміняти Nautilus на PCMan (інстальнувши його перед тим), а саме: у файлі /usr/share/applications/nautilus-computer.desktop поміняти стрічку з Exec на Exec=pcmanfm / , у файлі /usr/share/applications/nautilus-home.desktop поміняти стрічку з Exec на Exec=pcmanfm , у файлі /usr/share/applications/nautilus-folder-handler.desktop поміняти стрічку з Exec на Exec=pcmanfm %U. -- Оце серйозно допомогло, Наутілус серйозно гальмував систему.
   5. Забрати затримку в відкривання меню в Гном: створити в домашній директорії, якщо його нема, файл .gtkrc-2.0, і в ньому вписати gtk-menu-popup-delay = 0. -- Дало пришвидшення відкривання меню Гнома.
   6. Зменшити використання ресурсів при пересуванні вікон командою (міняє опції конфігурації Metacity в Гном): gconftool-2 --type bool --set /apps/metacity/general/reduced_resources true. -- Ця опція теж позитивно вплинула.
   7. В файлі /etc/init.d/rc поміняти CONCURRENCY=none на CONCURRENCY=shell. -- Кажуть, що дає серйозне підвищення продуктивності системи, я щось такого не спостеріг.
   8. Поміняти або, якщо нема, то вставити в файлі /etc/sysctl.conf стрічку vm.swappiness=0 або vm.swappiness=10. -- Не знаю, чи то щось дало.
   9. Інсталювати preload: sudo apt-get install preload . -- Напевно щось дало
  10. Додати назву машини в /etc/hosts:

127.0.0.1 localhost
      127.0.1.1 назва_машини

на

127.0.0.1 localhost назва_машини
      127.0.1.1 назва_машини

-- Можливо і дає пришвидшення аплікацій, пов'язаних з мережею.
  11. Зменшити кількість відкритих консолей: перейменувати файли tty3, tty4, tty4, tty6 в /etc/event.d/ або в тих файлах закоментувати стрічки, що починаються з start on runlevel. Таким чином, залишиться два термінали tty1 і tty2, що цілком достатньо. -- Ну ця опція в будь-якому випадку дає зменшення затратності системи.
  12. Змінити в /etc/X11/xorg.conf опцію Defaultdepth 24 на Defaultdepth 16. -- При моїй 64 меговій відеокарті Nvidia GeForce2 MX/MX 400 це серйозно покращило продуктивність (перевіряв glxgears)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Пришвидшення роботи Гном і Убунту
« Відповідей #1 : 2008-05-26 17:28:24 »
№10 — це всім стопудів тре зробити, а решта (ІМХО) залізоспецифічні.

щодо наутілуса: Ґном без наутілуса — це вже не ґном.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній knedlyk

• Дописувач
  • **
  • Archlinux форева!
« Відповідей #2 : 2008-05-26 21:49:26 »
Погоджуюся, але що зробити,  як комп слабенький, 1800Мгц. Правда вдалося мені розігнати процесор до 2000 Мгц сьогодні.  Тому й шукав різні штучки, як заставити його більш-менш нормально працювати.
« Змінено: 2008-05-26 21:50:52 від knedlyk »

Відсутній Andy Borovy

• Кореспондент
  • дописів: 139
  • Працюю там, де цікаво
« Відповідей #3 : 2008-05-29 11:14:34 »
Погоджуюся, але що зробити,  як комп слабенький, 1800Мгц. Правда вдалося мені розігнати процесор до 2000 Мгц сьогодні.  Тому й шукав різні штучки, як заставити його більш-менш нормально працювати.

А скільки у Вас оперативної пам'яті. При переході з 32Мб на 180 отримуємо суттєве прискорення роботи :)
Без уст я іронічний жах,
Що упирем ікластим став би
З очима ніжними кульбаби,
Якби не очі в дзеркалах.

Відсутній knedlyk

• Дописувач
  • **
  • Archlinux форева!
« Відповідей #4 : 2008-05-29 12:13:01 »
650 метрів пам'яті, 100, SDRAM