Автор Гілка: sftp проблеми з кирилицею  (Прочитано 4876 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: sftp проблеми з кирилицею
« Відповідей #15 : 2008-07-02 01:33:07 »
А може хтось знае як mc сказати щоб він не запитував пароль при сфтп з'еднанні? бо у мене безпарольний логін, тіллки ключова фраза.
 ::)
я ключову фразу вимкнув відразу. але якщо вам хочеться з нею мучитись, читайте оце:
http://www.cs.umd.edu/~arun/misc/ssh.html
там написано, як зробити, щоб ключову фразу питали відразу після старту системи. хоча взагалі я б юзав без ключової фрази.

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3809
  • Програміст
« Відповідей #16 : 2008-07-02 14:11:29 »
А може хтось знае як mc сказати щоб він не запитував пароль при сфтп з'еднанні? бо у мене безпарольний логін, тіллки ключова фраза.
 ::)
я ключову фразу вимкнув відразу. але якщо вам хочеться з нею мучитись, читайте оце:
http://www.cs.umd.edu/~arun/misc/ssh.html
там написано, як зробити, щоб ключову фразу питали відразу після старту системи.

ssh-agent треба запускати, який висітиме в пам’яті й триматиме розкодовані ключі.

eval "$(/usr/bin/ssh-agent)"
ssh-add

Цитата
хоча взагалі я б юзав без ключової фрази.
Не давайте таких порад.  [smiley=6.gif]
[Fedora Linux]

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #17 : 2008-07-02 17:33:07 »
Цитата
Не давайте таких порад
чому? потенційна небезпека — це те, що хтось сяде за мій комп, поки я вийду в туалет, і скопіює ключі. В моєму випадку ймовірність цього дорівнює нулю.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #18 : 2008-07-02 20:10:39 »
Цитата
Не давайте таких порад
чому? потенційна небезпека — це те, що хтось сяде за мій комп, поки я вийду в туалет, і скопіює ключі. В моєму випадку ймовірність цього дорівнює нулю.

Як діти, чесне слово. :-) Ніхто не буде морочити собі голову твоїм ключем. Просто прийде бот (неважливо - як), який скопіює вміст ~/.ssh і відішле в якусь мережу. А далі інший бот автоматично спробує твій ключ з одним з ~/.ssh/known_hosts.
[Fedora Linux]

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #19 : 2008-07-02 20:25:30 »
Цитата
Не давайте таких порад

Як діти, чесне слово. :-) Ніхто не буде морочити собі голову твоїм ключем. Просто прийде бот (неважливо - як), який скопіює вміст ~/.ssh і відішле в якусь мережу. А далі інший бот автоматично спробує твій ключ з одним з ~/.ssh/known_hosts.
якби я міг уявити таку небезпеку, то вас би послухав, але не можу. Всі ключі в мене лежать на робочому компі А, у якого відкритий лише ssh та (іноді, коли треба дуже, тобто не постійно) — ftp. Адреси компа А ґуґл не знає. На моєму лептопі, у якого взагалі всі «вхідні» вимкнено, є ключ до компа А. Якщо мені треба з лептопа під’єднатися до компа Б, я роблю це через комп А.

Боту, щоб отримати доступ до всіх моїх серверів, треба потрапити або на комп Б, або на лептоп. Які є варіанти це зробити?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #20 : 2008-07-02 20:32:27 »
зрештою, найпростіший «захист» від уявного бота, який спадає на думку — тримати ключі окремо, і копіювати їх в .ssh безпосередньо перед з’єднанням:

cp /secretfolder/noddeat/id_rsa ~/.ssh/id_rsa
ssh noddeat@computer-A
rm ~/.ssh/id_rsa

записати це як файл ~/computer-A. запускати його, щоб з’єднатися з компом А.
« Змінено: 2008-07-02 20:32:52 від noddeat »

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #21 : 2008-07-02 22:49:29 »
Боту, щоб отримати доступ до всіх моїх серверів, треба потрапити або на комп Б, або на лептоп. Які є варіанти це зробити?

Ну я ж написав: неважливо - як. Читайте відповідні розсилки і будете в курсі подій. Або замовте аудит. :-)

[Fedora Linux]

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
« Відповідей #22 : 2008-07-08 17:17:28 »
Маю питання по sftp, не по кирилиці, а поруч: щось у мене мала швидкість передачі даних, на рівні 3-4 кб/сек притому що лінія - 128 кбіт/сек і якщо я качаю приміром ті ж файли за допомогою http то швидвість показує 14-15 кб/сек. що цікаво, при скачуванні із sftp nload показує що лінія завантажена повністю. Що це за така дивна поведінка.

ПС: від клієнта не залежить, mc також 3-4 кб/сек качає.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #23 : 2008-07-08 18:11:39 »
Маю питання по sftp, не по кирилиці, а поруч: щось у мене мала швидкість передачі даних, на рівні 3-4 кб/сек притому що лінія - 128 кбіт/сек і якщо я качаю приміром ті ж файли за допомогою http то швидвість показує 14-15 кб/сек. що цікаво, при скачуванні із sftp nload показує що лінія завантажена повністю. Що це за така дивна поведінка.

ПС: від клієнта не залежить, mc також 3-4 кб/сек качає.
sftp тому і s, що там весь трафік по дорозі шифрується. нічого дивного в тому, що швидкість є нижчою від http чи ftp

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
« Відповідей #24 : 2008-07-08 20:46:17 »
то він же не по дорозі шифрується, а на кінцях. і компи у мене не самі слабі. чи зашифрований об'єм інформації значно більший ніж нешифрований ?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #25 : 2008-07-09 12:08:33 »
то він же не по дорозі шифрується, а на кінцях. і компи у мене не самі слабі. чи зашифрований об'єм інформації значно більший ніж нешифрований ?
я не обізнаний на алгоритмах шифрування, але здається, що так і є. ось тут пишуть про 5-разове зменшення швидкості як про норму:
http://www.linuxforums.org/forum/suse-linux-help/118649-sftp-slow-but-ftp-much-faster.html

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #26 : 2008-07-09 14:13:28 »

Поміряйте tcpdump-ом.

Рекомендую ввімкнути стиснення трафіку (man ssh_config).

[Fedora Linux]