Автор Гілка: Проблеми після апґрейду Kubuntu до 8.04  (Прочитано 1719 раз)

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
Друзі, попрошу Вашої допомоги. Мав Кубунту 7.10, вчора оновив до 8.04 (KDE 3) звичайно не без проблем - pycentral лаявся, знайшов рішення. Поставилась нова система, але виникла 2 неприємності:
1. улюблений icq-месенджер sim полишився без графіки в прямому сенсі, немає зображень, навіть якщо переключатись між стилями
2. і саме головне - Firefox. Я зрадів, що буде 3 версія, але зарано, оскільки після запуску Вогнелис сам закрився з Segmentation fault. Пробував зносити профіль, навіть каталог .mozilla, перевстановлювати - ніц не рятує, при спробі щось відкрити вивалюється з помилкою. Ладно, подумав я, поставимо 2 версію, і тут проблема, вже иншого роду: вилазить повідомлення на старті Couldn't initialize the browser's security component. Грався з правами на .db, в т.ч. cert8.db, зносив профілі, перевстановлював, видаляв теки firefox та mozilla в /var/lib, ставив не з репозиторіїв - результат той же. https - лінки відповідно не відкриваються, хоча SSL-включено. При старті Thunderbird маю теж повідомлення, щоправда українською: "еможна запустити компонент захисту браузера". :-( Будь ласка, порадьте, що робити? Добре, що konqueror працює....

Відсутній D@rs

• Новачок
  • *
  • дописів: 24
Re: Проблеми після апґрейду Kubuntu до 8.04
« Відповідей #1 : 2008-06-28 15:28:49 »
Аналогічно з убунту виникли проблеми.

Спочатку кинулось у вічі великий плюс: з"явилася підтримка кнопок "вперед" та "назад" на миші, якими я звик користуватися.

Але одна досить серйозна проблема: я не можу встановити додатків (як через стандартний gnom-app-install, так і через synaptic), викидає вікно помилки.

При спробі встановити пакунки *.deb каже що інакша версія додатку присутня в софтверному каналі... приігноруванні даної помилки воно починає встановлювати, а потім викидує інше повідомлення: "only one software manager tool is allowed to run at the same time", при чому я перевіряв чи був вона не запущені в треї - немає (

А, про те повідомлення, спробував скористуватися порадою, а в результаті воно сказало що в мене недостатньо місця на носію, при чому вільних близько 11Гб на розділі.
« Змінено: 2008-06-28 15:30:28 від D@rs »

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #2 : 2008-06-28 16:33:22 »
D@rs, ви пробували запускати `dpkg --configure a`?
« Змінено: 2008-06-28 16:34:01 від Olexandr_Kravchuk »

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
« Відповідей #3 : 2008-06-28 19:56:26 »
Аналогічно з убунту виникли проблеми.

Зніс все, крім /home, та поставив по новій цю Кубунтівську цаплю № 8.04, але sim так і залишився без графічного оформлення (замінив на qutIM),  поставив Swiftfox (він шустріший за firefox), доставив ще купу різностей і наче система запрацювала. Хоча все рівно осад полишився у вигляді додаткових 1,5 Гб трафіку, 1 вбитої ночі, некоректно працюючого lirc та турецької замість української в окремих утилітах системних налаштувань (про це в иншій гілці писали). Тому про дружність встановлення, на мій скромний погляд, зарано говорити.
« Змінено: 2008-06-28 19:57:10 від oleksa »

Відсутній Fotokor

• Дописувач
  • **
  • дописів: 90
  • Он воно як....
« Відповідей #4 : 2008-06-28 20:10:17 »
я вже 3 тижня користую Mint-5 на базi ubuntu 8.0.4 - жодних проблем не помiчено
Work Less - Live Longer

Відсутній D@rs

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2008-06-29 02:22:07 »
Все виправилося.... проблема - замалий розділ /boot... я його зробив замалим, зараз в комплекті із "/" який raizerFC (для швидкості) все працює нормально )

"/home" - Ext3 - для того щоб можна було інколи чтитати у оффтопіку )

Відсутній D@rs

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2008-07-21 23:20:54 »
Досі не бачив такої проблеми бо не було необхідності: не wi-fi мережа.
Як завжди через "hardware drives" (jockey-gtk) встановив драйвера до графічного адаптера та бездротової мережевої карти (broadcom bcm43xx). Для конфігурації мережі (безкоштовні точки доступу) користувався wifi-radar -ом (Ubuntu 7.10) і працювало на ура. а зараз при запуску в терміналі показує:
"user@user:~$ sudo wifi-radar
[sudo] password for user:
dhclient3 --version 2>&1
Error for wireless request "Set Nickname" (8B1C) :
    SET failed on device wlan0 ; Operation not supported.
Unsupported driver '-P'.

SIOCSIFNETMASK: Cannot assign requested address
SIOCADDRT: Invalid argument

"
« Змінено: 2008-07-21 23:24:08 від D@rs »