Автор Гілка: Mint Ellysa - проблеми в роботі  (Прочитано 4393 раз)

Відсутній ima80

• Новачок
  • *
  • дописів: 24
Доброго дня!
Я донедавна користувався Убунтою та Віндовз. Декілька днів назад вирішив знести віндовс та посавив собі Мінт (про нього не погано відкликались на цьому форумі). Перше позитивне враження - все залізо автоматично визначилось та поставилось (в мене ноутбук Делл ), в Убунту трохи доводилось руками налаштовувати. Вигляд стола приємний, все досить просто.
 Але по ходу роботи виникають певні проблеми, про них (по мірі поступання) я хочу запитати у шановного товариства.
1. Цифровий фотоапарат.
 При підєднанні мого Кенона до убунту все працювало та автоматично закачувалось, в Мінт відбувається наступне - з́являється віконце - що під́єднаний фотоапарат, і питає чи я хочу закачати фотографії, я кажу «так» і далі нічого не відбувається. В Наутилусі не видно диска з фотокамери, (в Убунту я його бачив). Будь які інші спроби ні до чого не призвели.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Mint Ellysa - проблеми в роботі
« Відповідей #1 : 2008-06-29 12:26:49 »
Кенони не розпізнаються як флешки, наскільки я маю досвід роботи з ними. Вам допоможе така прога, як F-Spot Photo Manager (вона ж в Убунту і запускається для імпорту фоток). ЗАпускаєте її, обираєте в меню Photo->Import, і обираєте вашу фотокамеру.

Off-topic:
Цитата
про нього не погано відкликались на цьому форумі
ви читали проповіді Нікіспікі? :)
« Змінено: 2008-06-29 12:29:14 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній ima80

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2008-06-29 13:58:22 »
2.
В Мінт по замовчуванню встановлюється така собі програма для запису дисків Brasero.
Здається, що вона погано записує ДВД. Я спроував двічі, видає - виникла невідома помилка.
При цьому стандартний інструмент Наутилуса справився з ДВД прекрасно.
Питання  - для чого тоді потрібен Brasero, якщо і без нього все працює?

Михайло Даниленко

• Гість
« Відповідей #3 : 2008-06-29 14:09:16 »
Flood:
Бо це Bazaar.

Відсутній ima80

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2008-06-29 15:24:44 »
f-spot справді допоміг. Дякую

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2008-06-30 00:20:16 »
2.
В Мінт по замовчуванню встановлюється така собі програма для запису дисків Brasero.
Здається, що вона погано записує ДВД. Я спроував двічі, видає - виникла невідома помилка.
При цьому стандартний інструмент Наутилуса справився з ДВД прекрасно.
це лінукс. там є десятки програм для запису дисків, включно з Неро для людей з альтернативної конфесії. Ви обираєте собі ту програму, яка вам подобається :)

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній ima80

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2008-06-30 16:28:52 »
Цитата
це лінукс. там є десятки програм для запису дисків, включно з Неро для людей з альтернативної конфесії. Ви обираєте собі ту програму, яка вам подобається

Це зрозуміло. Аби лише програма працювала.

Питання 3.
Не можу запустити SCIM. Мені потрібна корейска мова. В Убунту користувався SCIM. Чи то я зараз щось призабув, не знаю. Встановлюю пакет SCIM, запускаю конфігурацію, додаю потріну мову, вона з’являється в списку,а ле я не можу її обрати. Тобто панель SCIM є, але вибрати нічого не можу.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #7 : 2008-06-30 19:28:01 »
При підєднанні мого Кенона до убунту все працювало та автоматично закачувалось, в Мінт відбувається наступне - з́являється віконце - що під́єднаний фотоапарат, і питає чи я хочу закачати фотографії, я кажу «так» і далі нічого не відбувається. В Наутилусі не видно диска з фотокамери, (в Убунту я його бачив).

Це такі чудові фотіки Canon. Вони не під’єднуються як звичайні флешки (на відміну від того ж Sony). Тому є два варінти: 1. Шукати howto як зробити так, як було в Убунту, або 2. Використати такі програми як gtKam (flphoto), digiKam та т.і. Вони вміють робити импорт фоток з фотіка.
Linux. The future is open.

Відсутній ima80

• Новачок
  • *
« Відповідей #8 : 2008-07-01 13:29:41 »
Цитата
Це такі чудові фотіки Canon. Вони не під’єднуються як звичайні флешки (на відміну від того ж Sony). Тому є два варінти: 1. Шукати howto як зробити так, як було в Убунту, або 2. Використати такі програми як gtKam (flphoto), digiKam та т.і. Вони вміють робити импорт фоток з фотіка.

Проблема з Кеноном вирішилась за допомогою F-Spot.

Проблема 4.
Відтворення відео. При перегляді divx фільмів  (totem) система зависає десь на другій секунді перегляду та не реагує ні нащо. Доводиться тиснути power, одразу після перезавантаження все працює, хоча передача кольорів не зовсім коректна.
Я не дуже в курсі, як перевірити якими драйверами користується totem для перегляду відео та як замінити ці драйвери (на які?).

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #9 : 2008-07-01 21:53:25 »
Доводиться тиснути power,

Навіщо так жорстоко? Спробуйте Reset. [smiley=4.gif]

А на Ctrl+Alt+Backspace теж не реагує?

Відсутній ima80

• Новачок
  • *
« Відповідей #10 : 2008-07-11 12:58:05 »
От пройшов місяць користування Мінтом. Нажаль, немало часу витрачено на його налаштування, при цьому залишаються невирішені проблеми

1.. Відео відтворюється через раз. Один раз нормально, інший намертво зависає, це відноситься до будь-якого відео.
2. Не вдалося встановити корейську мову, тут можливо я винен, але здається, що це встановлення (якщо воно можливе) зовсім не прозоре.
3. Ні з того ні з сього злетів Томбой. Захожу собі в систему, а вона каже приблизно так - "Помилка апплету Томбой, Вимкнути апплет?"

Ще є питання не по темі.
Чи є можливість українізувати Громоптаха? А то якось не гармонійно.

Ну от, поки терпіння є буду боротись з Мінтом далі.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2008-07-11 13:33:56 »
Цитата
2. Не вдалося встановити корейську мову, тут можливо я винен, але здається, що це встановлення (якщо воно можливе) зовсім не прозоре.
тут радив би звернутися на корейські форуми (трансліт-то у них є який-небудь?).

або ну не знаю, запустіть синаптик і встановіть усе, що дає пошук за ключовим словом «korean». Потім зайве повидаляєте. Ось у мене aptsh що знайшов:
imhangul - A Hangul (Korean) input module for GTK+
kde-i18n-ko - Korean internationalized (i18n) files for KDE
language-support-fonts-ko - Additional fonts metapackage for Korean
language-support-input-ko - Input methods metapackage for Korean
language-support-ko - metapackage for Korean language support
language-support-translations-ko - Additional translations metapackage for Korean
libhangul-dev - Hangul keyboard input library - development files
libhangul0 - Hangul keyboard input library - runtime
libhangul0-dbg - Hangul keyboard input library - debugging symbols
nabi - A Korean X input method server plus imhangul status monitor
певно, вам щось з цього треба

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2008-07-11 13:35:06 »
ви б краще юзали убунту, а не мінт. не думаю, що різниця там принципова, а от в плані саппорту й форумів точно краще.

Відсутній ima80

• Новачок
  • *
« Відповідей #13 : 2008-07-12 02:46:43 »
Цитата
або ну не знаю, запустіть синаптик і встановіть усе, що дає пошук за ключовим словом «korean». Потім зайве повидаляєте. Ось у мене aptsh що знайшов:

Все встановлене, але таке враження що в Мінт конфігураційні файли для цих програм працюють не правильно (не там де треба розміщені???). Все якось дуже нетривіально.

В Кореї дуже мало користуються Лінуксом (на відміну від Японії), все в Вікнах, Лінуксові форуми напівмертві, тому й підтримка мови (не те що у Віндовз) слабка. Я не бачив жодного живого користувача Лінуксу в Кореї, це при тому, що комп’ютеризація на порядок вища за нашу - все це особливості менталітету.
« Змінено: 2008-07-12 02:47:17 від ima80 »

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #14 : 2008-07-12 09:09:50 »
В Кореї дуже мало користуються Лінуксом...

А ти спитай у другій частині (чи першій) Кореї.  ;D