Автор Гілка: Синій зуб  (Прочитано 2142 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Синій зуб
« : 2009-01-04 20:37:40 »
Як казав Владімір Путін: «Она утонула». Тобто він не працює, хоча встановлено усі пакунки з проекту bluez, obex-data-server, запущений сервіс bluetooth, перевірено налаштування, в т.ч. перевірено, що адаптер блютуса увімкнено в біосі. Єдине, що вказує на можливу причину глюка, це:

$bluetooth-applet
Bluetooth OBEX server failed: Bluez DBus interface not available
після чого, аплет запускається таки, але адаптера не бачить, здається, неактивним є меню «Надіслати файл» та «Browse device». Ґуґління цієї помилки привело до оцього багу: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/bluez-gnome/+bug/206549

Він як наразі невирішений, а симптоми в мене ті самі:
$lsmod | grep blue
bluetooth              61156  4 rfcomm,l2cap
$hcitool dev
Devices:
(нічого не знайшов)
$ sudo /usr/sbin/hcid -d -n
hcid[13162]: Bluetooth HCI daemon
hcid[13162]: Enabling debug information
hcid[13162]: Could not become the primary owner of org.bluez
hcid[13162]: Unable to get on D-Bus
Є ідеї, куди копати?

Дано: Ubuntu 8.04, ноутбук HP nx7300 з вбудованим блютус-адаптером, телефон Nokia E51 на базі S60, без карти пам’яті.

Наразі хочу як мінімум мати можливість надсилати файли з телефона на комп. Спроба це зробити закінчується невдачею: телефон не може знайти пристрій блютус.

Колись, коли ще мав Ubuntu 7.04, все працювало «з коробки», тільки телефон був не мій, але теж якась нокія. Потім я вимкнув синього зуба і видалив усе, що з ним пов’язано. Отже, якщо хтось має Debian/Ubuntu і в нього все працює, напишіть версію вашого дистра.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Re: Синій зуб
« Відповідей #1 : 2009-01-09 01:06:28 »
more:

Цитата
$dmesg | grep Blue
[   48.193899] Bluetooth: Core ver 2.11
[   48.193990] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
[   48.193994] Bluetooth: HCI socket layer initialized
[   48.401628] Bluetooth: L2CAP ver 2.9
[   48.401631] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
[   48.910344] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
[   48.910355] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
[   48.910357] Bluetooth: RFCOMM ver 1.8
чи це означає, що з залізом все гаразд, чи ні? як взагалі дізнатися, проблема з драйвером чи з адаптером?

hciconfig нічого не видає, ніби адаптера і нема.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2009-01-09 02:12:00 »
Подивіться на тему гарячої клавіші, якою він вмикається. Може бути таке, що увімкнено у BIOS - ще не означає що увімкнено. Тобто вимикання у BIOS повністю блокує його роботу, але вмикання ще не гарантує її початку.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #3 : 2009-01-09 23:37:52 »
Подивіться на тему гарячої клавіші, якою він вмикається. Може бути таке, що увімкнено у BIOS - ще не означає що увімкнено. Тобто вимикання у BIOS повністю блокує його роботу, але вмикання ще не гарантує її початку.
ви праві, пристрій дійсно був вимкнений. крім БІОСа, вимкнути його можна за допомогою клавіші вимкнення бездротової картки — тоді вимикається одночасно синій зуб та wi-fi. А другий спосіб — це вимкнути за допомогою windows-only firmware, що називається HP Wireless Assistant. Я колись зробив це роки півтора тому, і забув. Отже, для вирішення проблеми довелось:
— реанімувати померлу вінду (дякуючи богу, я не зніс розділ з нею),,
— знову встановити там драйвери синього зуба та увімкнути синій зуб у HP Wireless Assistant.

Після перевантаження у лінукс, по-перше, стала горіти синя лампочка-індикатор бездротового зв’язку (до цього чомусь не горіла). По-друге, запрацювало все нарешті!

$ hciconfig
hci0:      Type: USB
      BD Address: 00:1A:6B:2D:B2:0D ACL MTU: 1017:8 SCO MTU: 64:8
      UP RUNNING PSCAN ISCAN
      RX bytes:21117 acl:514 sco:0 events:1045 errors:0
      TX bytes:1064957 acl:1689 sco:0 commands:111 errors:0

Отже, тепер:
— працює парування пристроїв,,
— можна передати файл з компа на телефон.

Все інше не працює, зокрема неможливо передати нічого з телефона на комп. Але наразі розбиратися вже ліньки, тішуся з того, що є.

Якщо хтось знає прогу, щоб виконувала функцію апаратного вимикання/вмикання синього зуба (аналог HP wireless Assistant у офтопіку), буду вдячний. Наскільки мені відомо, ніякої комбінації клавіш, яка б це робила не існує (принаймні це випливає з доків по синьому зубу на сайті HP.)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2009-01-10 12:58:23 »
о, в принципі вже не треба передавати нічого з телефона.

через bluetooth-apllet вдалося створити парування, і тоді телефон можна дивитися як флешку у наутілусі. ура!
« Змінено: 2009-01-10 13:01:11 від noddeat »