L
i
nux.org.ua
Головна
Форум
Довідка
Правила
Пошук
Увійти
»
Технічні питання
»
Прикладні програми
»
Debian/Ubuntu
»
МТС Коннект
« попередня гілка
наступна гілка »
Відповісти
Друк
Сторінки:
1
Автор
Гілка: МТС Коннект (Прочитано 4898 раз)
traveller
Новачок
дописів: 33
МТС Коннект
«
:
2009-01-25 19:39:32 »
Цитата
Привіт, всім!!!!
Ось моя коротенька історія
Живу в селі. Можливості для підключення до інтернету обмежені. Був підключений через dial-up. Сидів пів року під віндою. Поставив Убунту 8.10. Пробував настроїти, не вийшло, через те, що повний початківець у unix системах. А без нету не можу сидіти. Купив за 700 грн. USB модемчік "МТС Коннект". Під віндою все, як по маслу. І швидкість краща, ніж dial-up. І надійніший. І кушає гроші помірно. Вставив в Убунту. Вроді все саме настроїлося. Посидів 2 хв і 5 грн як не було. Як виправити ситуацію?
Наперед дякую!
Записаний
noddeat
Кореспондент
дописів: 197
Re: МТС Коннект
«
Відповідей #1 :
2009-01-25 23:34:23 »
Цитата
Flame:
Доброго вечора!
На жаль, наших працівників всіх, як одного, покосив грип, і ми не можемо справитися з завданням.
З повагою,
Михайлина Світанок,
секретар департаменту некрології та телепатії ЛОУ
у мене є підозра, що ви використовуєте різні налаштування з’єднання. у МТС є послуга hyper.net, яка акурат коштує 5 гривень за добу + оплата за трафік. ви яким конкретно тарифом користуєтеся? яким чином ви з’єднуєтесь з інтернетом в лінуксі, надайте опції з’єднання.
«
Змінено: 2009-01-25 23:35:01 від noddeat
»
Записаний
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters.
Peter Collinson, "The Unix File System"
Ign1111
Письменник
дописів: 829
Linux 4ever!
«
Відповідей #2 :
2009-01-26 01:02:43 »
Цитата
Цитата: traveller від 2009-01-25 19:39:32
Як виправити ситуацію?
Прописати такі само налаштування, як і під оффтопіком. Під оффтопіком ви напевно для налаштування використовували менеджер налаштувать, тому й все прописалося все, що потрібно. Насправді різна тарифікация залежить від точки доступу. У Гіпер-інтернета, МТС-Коннекта й звичайного мобільного інтернета, різні точки доступу, тому й тарифікація різна... Точки доступу прописуються як в телефоні так і в додатковому рядку ініциалізації (другому) дзвонилки.
P.S. Мені ще цікаво у вас послуга «MTС Коннект» на основі CDMA чи на основі GPRS/EDGE?
«
Змінено: 2009-01-26 01:23:05 від Ign1111
»
Записаний
Linux. The future is open.
traveller
Новачок
«
Відповідей #3 :
2009-01-30 15:41:24 »
Цитата
В мене модем на основі GPRS/EDGE. Зараз використовую послугу hyper.net. З першого числа буду переходити на Актив. Коли тоді заходив в мережу, то в мене вже у віндовсі тих 5 грн. з'їло. Так що я зрозумів, що воно не використовувало цю послугу. А підключався так: підключив модем; з'явився список мобільних операторів, я вибрав umc (так як МТС не було); пішло з'єднання... встановилося, зайшов на пару сайтів, все відкрило, навіть трохи в асьці поштампувався. Через 2 хв вирішив перевірити стан рахунку (до речі, як це робити в Лінуксі?), перегрузив вінду, перевірив, а 5 грн. як не було. Де можна вибирати ці послуги? І де дивитися опції?
Записаний
noddeat
Кореспондент
«
Відповідей #4 :
2009-01-30 16:57:48 »
Цитата
ну так hyper.net як раз і бере 5 грн. за добу. зніматися ця сума буде, якщо хоч раз протягом доби послугою скористалися. +оплата трафіку за тарифом. подивилися б на mts.com.ua тарифи для початку:
http://www.mts.com.ua/ukr/internet.php
так робити, як ви робите, я б не радив у вінді теж. не знаю, чим ви з’єднуєтеся, але розберіться, де там прописувати вручну параметри точки доступу. бо немає гарантії, що ви юзаєте саме hyper.net. отут пропонують якусь їхню програмку для вінди, ви її юзаєте?
http://www.mts.com.ua/ukr/mcm.php
ось тут для hyper.net налаштування:
http://www.mts.com.ua/ukr/hyper_settings.php
Цитата
AT+CGDCONT=1,"IP","hyper.net" (для Windows 9х-XP, Vista та Linux),
перевірте, чи в KPPP (чи що ви юзаєте під лінуксом) оцей рядок прописаний.
«
Змінено: 2009-01-30 16:59:45 від noddeat
»
Записаний
traveller
Новачок
«
Відповідей #5 :
2009-01-30 17:26:29 »
Цитата
Та тарифи я знаю. Я перед тим, як пробував юзати під Лінуксом, лазив під Віндою. Так що в мене вже з'їло цих 5 грн ще раніше. У Вінді в мене все працює, як по маслу. Використовую їхню програмку, яка сама все робить. Моє діло тільки вибирати тариф. А от під Лінуксом такого нема. А можна детальніше, де прописувати цю строчку???
Записаний
noddeat
Кореспондент
«
Відповідей #6 :
2009-01-31 01:45:24 »
Цитата
можна, тільки напишіть, чим ви коннектитесь в лінуксі?
Записаний
Відповісти
Друк
Сторінки:
1
« попередня гілка
наступна гілка »
Linux.org.ua
»
Технічні питання
»
Прикладні програми