Автор Гілка: проблема з інтернетом після оновленя до Убунту9.04  (Прочитано 9338 раз)

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
Нічого незвичайного не бачу, повинно працювати...

А який вивід у
sudo groups andriy
?
Best regards,
nickat

Відсутній pasichna

• Новачок
  • *
  • дописів: 40
Нічого незвичайного не бачу, повинно працювати...

А який вивід у
sudo groups andriy
?

Ось таке отримав:

andriy@localhost:~$ sudo groups andriy
[sudo] password for andriy:
andriy adm dialout cdrom plugdev lpadmin netdev admin sambashare
andriy@localhost:~$

Відсутній Slavko

• Дописувач
  • **
  • дописів: 90
у мене в Убунту 8.10 категорично не хотіло працювати AutoEth0, категорично, щоб я туди не писав. Доводилось створювати нове підключення і скасовувати автоматичне з'єднання для AutoEth0. ну це все лірика....  
pasichna що у Вас за модем/роутер?.. чи є там dhcp-сервер? якщо є dhcp, то чи зарезервовано в ньому адресу для Вашого комп'ютера із прив'язкою до МАС-адреси? бо тут багато різних мудрих коман і виводів, а головного не ясно.

Відсутній pasichna

• Новачок
  • *
у мене в Убунту 8.10 категорично не хотіло працювати AutoEth0, категорично, щоб я туди не писав. Доводилось створювати нове підключення і скасовувати автоматичне з'єднання для AutoEth0. ну це все лірика....  
pasichna що у Вас за модем/роутер?.. чи є там dhcp-сервер? якщо є dhcp, то чи зарезервовано в ньому адресу для Вашого комп'ютера із прив'язкою до МАС-адреси? бо тут багато різних мудрих коман і виводів, а головного не ясно.

Убунту 8.10  працював нормально. От оновився до 9.04 - почалися коники.
У мене маршрутизатор із модемом - D-Link DSL 2500U.
А стосовно решти питань то навіть не знаю. Де це можна встановити?

Відсутній Slavko

• Дописувач
  • **
  • дописів: 90
а якщо відкинути dhcp і прописати статику, наприклад
адреса:           192.168.1.2
маска мережі: 255.255.255.0
шлюз:             192.168.1.1
DNS замість 192.168.1.1 вписати від провайдера (якщо ОГО то 195.5.46.12), або вільний 4.2.2.1. або обидва разом.
І ще в Убунту молодших версій варіантів налаштування через dhcp було декілька. мені допомагав вибір dhcp adresses only (або щось таке, точно не помню) + вручну дописані DNS

З.І. єдиний дистрибутив я якого я не вийшов в інет був Кубунту 9.04, зкачана з оф. сайту за тиждень до офіційного виходу
« Змінено: 2009-05-04 14:42:35 від Slavko »

Відсутній pasichna

• Новачок
  • *
а якщо відкинути dhcp і прописати статику, наприклад
адреса:           192.168.1.2
маска мережі: 255.255.255.0
шлюз:             192.168.1.1
DNS замість 192.168.1.1 вписати від провайдера (якщо ОГО то 195.5.46.12), або вільний 4.2.2.1. або обидва разом.
І ще в Убунту молодших версій варіантів налаштування через dhcp було декілька. мені допомагав вибір dhcp adresses only (або щось таке, точно не помню) + вручну дописані DNS

З.І. єдиний дистрибутив я якого я не вийшов в інет був Кубунту 9.04, зкачана з оф. сайту за тиждень до офіційного виходу

Я виконав ваші пропозиції.  Записав статичні адреси, DNS взяв на сайті свого провайдера (у мене Інфоком). Нічим це все не допомогло. Отож, ще тиждень із цим усім помучуся. А якщо ніяк не полегшає, то знесу Кубунту. Мабуть Linux Mint Grusha Edition поставлю.